reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

maleństwo ja też kiedyś pisałam wierszyki .. mam takie 2 zeszyty w tej twardej oprawie zapisane mojej "poezji" :-p
mam też kilka własnych piosenek na koncie haha i dużo takich przeróbek typu podkład bajm a słowa wymyslone..
lubiłam kiedyś dużo pisać o miłości i wogóle.. szkoeda tylko własnie że w wiekszości były to rymowanki a może 1/3 takie prawdziwe wiersze :-p hehe z wiekiem uważam że prawdziwą poezją byłoby pisanie wierszów mniej zrozumiałych bez rymu oddających to co w sercu a nie to co się rymuje :-p
ale ogólnie wierszyki piszesz fajne :-)

właśnie tę zsądze ze najlepsze co płynie z serca. rymy nie ważne. ważny sens przekaz.

reklama
dorotar , no najwyższa pora .. Dziś się za to powolutku wezmę .
Magda Jakoś mi wypadło a może nie widziałam ze Ty w UK, teściowa w Pl a takie jaja , ze tak wydzwania na skype czy tel . Faktycznie przesadza .. Jakbyście DZiećmi byli ;// Skoro was stać , i wy chcecie , to macie prawo mieć dziecko, a nie że ona wam w tym przeszkadza . Kciuki za fasolke , zeby @ nie przyszła .
Ola również miłego wypadu weekendowego .. ;P
Vi Miłej kąpieli , No i oczywiście miłego chodzenia po sklepie za bucikami ;)

A ja wzięłam prysznic , idę zaraz do Spożywczego . i wybieram się za trochę na miasto ze znajomą . Kiedyś trzeba cztery litery ruszyć z domu. Potem zostanie mi poprasować , i wezmę się powoli za szpitalną torbę . Może któraś z was podpowie co trzeba zabrać do szpitala ..

Vi no też mam nadzieję, że jednak nic do nas nie przyjdzie. Na razie się nie zapowiada, ale zobaczymy później.
Jak kupisz buciki to się pochwal jakie :-)

Milena właściwie to zależy od szpitala. U nas np. nie musiałam mieć nic dla dziecka, a w niektórych musisz mieć ciuszki czy pampersy. Tu masz wątek, to może Ci trochę ułatwi :tak: https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...stko-co-nam-sie-przyda-do-szpitala-itp-19463/

ANETKA no to źle zauważyłaś bo ja napisałam, że wogóle nie smaruję tylko smaruję kremem na każdą pogodę a nie z filtrem, a UMI napisała, że nie smaruje specjalnie nawet w te upały.
Co do Amelki właśnie chodzi o to, że nigdy u dentysty nie była, znaczy była ze mną jak ja z siostra byłam i ta zęby miała robione, Amela mówi, że nie chce do dentysty bo się boi i nie chce mieć zębów wyrywanych.

OLA udanego weekendu.

MILENA wejdź na net i tam będziesz miała pełne listy co zabrać do szpitala dla siebie i dziecka, jest tego sporo.

MAGDA olej teściową, trzymam kciuki za dwie kreseczki

ANETKA no to źle zauważyłaś bo ja napisałam, że wogóle nie smaruję tylko smaruję kremem na każdą pogodę a nie z filtrem, a UMI napisała, że nie smaruje specjalnie nawet w te upały.
Co do Amelki właśnie chodzi o to, że nigdy u dentysty nie była, znaczy była ze mną jak ja z siostra byłam i ta zęby miała robione, Amela mówi, że nie chce do dentysty bo się boi i nie chce mieć zębów wyrywanych.
Ja nie smaruje w te upały jak mały w tygodniu jest u babci, bo wiem że ona z nim nie wyjdzie w południe na słonce, tylko idą na piaskownice za blok a tam wtedy jest cień, ale np nie zabiera młodego na plac zabaw osiedlowy bo tam nawet jednego drzewka nie ma:sorry:. Do sklepu jak idzie z tesciową czy ze mną też mu nie smaruje bo najzwyczajniej nie widze potrzeby smarować go na 30 minutowy spacer. Jasne co rusz jest słonko nie wszystko jest zacienione, ale daje mu kapelusz na głowe jak jest upał albo zwykła czapkę z daszkiem na chłodniejsze dni i idzie. Za to jak jedziemy nad wodę czy do mojej mamy na ogród to go smaruje. Z tym że ja mam ogólnie sytuację miejską wiec to głównie przeważa w moim postępowaniu. Z resztą mój syn jakby nie było ma 3 lata;-) więc trochę inaczej na pewno znosi upały i słonce.

Co do dentysty, wiesz co wydaje mi się że jak Kacper zobaczy sympatycznego człowieka to nie bedzie odstawiał cyrków, poza tym do białych kitlów jest bardzo przyzwyczajony więc to też działa na korzyść. Tylko własnie pozostaje mi trafić na fajnego stomatologa, który zawładnie jego sercem. Nie musi byc mmiły dla mnie ważne zeby młodemu sie spodobał:-p

Milenaa ja w szpitalu musiałam mieć tylko pampersy dla dziecka, a potem to juz ciuszki na wyjscie
Vi wow moja mama jak poszła u nas buty zareklamować ( adidasy) bo rozeszły się po jednym dniu użytkowania, przeszła jedynie 100 metrów w nich po rosie, i klej puscił, to jej nie przyjeli, bo stwierdzili że buty były źle użytkowane:-D:-D. Pani argumentowała że te buciki nie są do chodzenia po trawie:eek:

Ostatnia edycja:
Hej jestem więc usiądę wygodnie i powiem tzn napisze ;) 8tydzień ciązy potwierdzony serduszko bije jak dzwon położna czeka na usg 30lipca ogólnie Wiki dała jej w kość i po godzinie się zawinęła hehe dobrze ,że M się obudził po nocce i wziął paskudnice do siebie ;) wczoraj wypełniałam książeczkę ciążową dziś się biore za reszte dodatków bo dostałam od położnej vouchery na owoce i warzywa bo ja nie pracuje więc mi się należy jakieś tam paczki będę dostawać jeszcze z apteki i oczywiście zapomniałam się pochwalić mam cudowne dziecko jak położna zaczęła padać mi brzuch to Wiki myślała ,że mi krzywde robi i ją za kieche i odciąga tak się uśmiałam z niej :D dobra wieczorem będę bo teraz nie zabardzo mogę pisać mam trochę do wypełniania a chce jutro to jeszcze zdążyć wysłać ;) pozdrawiam cieplutko a termin na 18luty 2013 :D

ViKamcia przepraszam gdzies mi umknelo Twoje wczesniejsze pytanko.:-) Login zmieniony, poniewaz wszedzie mam taki podobny do tego obecnego tutaj i za kazdym razem sie wkurzalam jak sie rozpedzilam i nie moglam zalogowac, wiec poszlam na latwizne i zalozylam nowe konto:) hehe.. czemu mnie nie bylo.. otoz jesli pamietasz w maju polecielismy do PL na 2 tyg, tam to bylo tylko latanie wiec nie bylo mowy o pisaniu tutaj. Pozniej zabralismy z PL do nas siostre T z dzieciakami na 2 tygodnie wiec zwiedzanie, zwiedzanie, zwiedzanie:) a jak juz pojechali to dopiero jak braklo mi zajecia to wtedy postanowilam wrocic do Was:-):-D.
Dzieki dziewuszki za mile slowka:* mam nadzieje ze jakos dam rade

Obiadek juz gotowy, T za godzinke bedzie juz w domku takze okk:)

U nas swieci slonko, az normalnie w to nie wierze:p:no::-D:-D:szok::-D:-D

P.S. Eve gratuluje ciazy:) A czy Ty tez mieszkasz gdzies za granica?? (doczytalam:p)

Ostatnia edycja:
eve19 - Gratulacje. :tak:

Ja tak na szybko bo mały dzsiaj jak o 8 wstał tak do tej pory buszuje udało mi się na chwilke ululać i od naowa no nie wyrabiam już dzisiaj. Jak go bujam przysypia i za chwile cieszy mordeczke i koniec spania. Może wieczorem jak zaśnie to was nadrobie bo nie mam teraz jak.

A ja porobiłam i padaaam z nóg ; / Poprane , poprasowane , poukładane . A to i tak jeszcze nie wszystko :szok: . Ale powoli i się zrobi :) Mama każe wnosić łóżeczko ; Ona już na całego czeka na wnuczkę ( a ja pamiętam jak się bałam jak zareaguję na ciąże , teraz wiem że głupia byłam bojąc się hehehe , nie ważne , dobrze że teraz się z tego śmieje ) , boi się tylko że jak pojedzie na urlop ( który musiała przekładać ze względu na pogodę ) to ja w tym czasie będę rodzić . Ale myślę że dotrzymam ;)

Anetka
dzięki za link :-)
dorotar w necie to tego tyle piszą że z dwie walizki trzeba by brać ; PP
Umi U mnie pampersy , no chyba ze chce mieć dziecko w pieluszcze :) No i ubranka na wyjście . A i z tego co mówił mi lekarz nie dają rożków . Bardziej szukałam tego co dla mnie :) Lepiej poczytać niż czegoś zapomnieć :) , choć zawsze P może donieś , ale sądze że on wpadnie w szoook jak mała przyjdzie na świat , i nie bedzie wiedział co się do niego mówi .
Papitka Urwisek ;) W końcu zaśnie :-)

eve Gratuluje bobaska , Oby wszystko Było w porządku do rozwiązania . Spokojnej Ciąży !!!!

reklama
Do góry