reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

anetka ja własnie mam koło pracy dentystkę na NFZ i ja do niej chodzę, ale jakoś nie wiem nie chce żeby młody do niej szedł, po pierwsze że nie po drodze mi, a po drugie że jakoś nie bardzo mi ona pasuje do dzieci. Napisałam juz na forum regionalnym i wczoraj widziałam jedną odpowiedź, no ale akurat za daleko:no:. Jeszcze bede szperać bo kogoś wybrać muszę.
kasiek u was też takie ciepło i wiatr jednoczesnie jak u nas?:sorry:
wampi zaległosci z 2 tyg to pewnie tylko 50 stron jak nie lepiej:-p:-D
malwina oby, bo się chyba załamie:no:

reklama
umi myślę, że najlepiej byłoby wybrać typowo dziecięcego dentystę, to na pewno będzie miał podejście do dzieci.

anetka no własnie o ile u nas jest dziecięcy, własnie takiego szukam no zobaczymy w sumie mam sporo czasu to powinnam coś znaleźć:tak:

Witajcie kochane .
U mnie Pogoda nie ciekawa , słońce ale wiatr taki że dajcie spokój . Zrobiłam dziś pranie ciuszków dla malucha , i boje się że ten wiatr mi je porwie hehe . I dochodzę do wniosku że chyba najwyższa pora zaczynać pakowanie torby do szpitala , bo przecież to tylko miesiąc , albo aż . No nie wiem , wole być ubezpieczona ; ))
Przechodzę kryzys z P. brr w zasadzie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy , bo rozmowa kończy się kłótnią . Poszedł do pracy i za pewne pojechali na montaż będzie później , przyjdzie , zje i siądzie przed tv . Wykańcza mnie już on . :no:

Magda
współczucie , takie są już niektóre babska ;// skąd ona może wiedzieć kiedy wy jesteście gotowi na bobasa ?? , to sprawa indywidualna , i nie powinna się tak w to ingerować bo to wasza decyzja , no i wasze pieniądze skoro liczy złotówki ... Dokładnie kobieta z kobieta to inaczej . Lepiej tu się wyżalić niż do Męża ... Uda się zaciążyć, kciuki .
Papitka Kubuś słoodziutki ; ) Już chce takiego małego smyyka .
Aneta Przykro . ale nie pomogę z prezentem .
Milego dnia dziewczynki .

RENATA nie nie jest wszystko takie proste jak się wydaje, żeby alkoholika leczyć, przymusem i sądownie też raczej nie, jeżeli alkoholik nie zrozumie, że ma problem i sam nie podda się na leczenie to nawet nakaz sądowy nic nie zdziała, bo co z tego jak wyjdzie po leczeniu i będzie tak samo jak było. Myślisz, ze wszystko jest tylko "albo białe albo czarne".

VEGAS tak samo jak w waszym wychowaniu wiele jest dla mnie nie do przyjęcia, tak i w moim może być. TRUDNO może i wymiatam ale moja sprawa.

PAPITKA super, że z cycem wam idzie.
Śliczna fotka.

MAGDA, gadaj gadaj choć pamiętaj, że czasami za szczerość możesz "oberwać":no:

ANETA F niestety z prezentem nie pomogę, ja nie długo mam 30 męża i też nie wiem co kupić mu.

UMI a młody pójdzie chętnie do dentysty??? Bo moja Mela też ma dziurkę w jednym ząbku ale jak wspominam o dentyście to masakra.
Uważaj bo nie którzy Ci wmówią, że jednak wystawiasz młodego na słońce i to jeszcze w porze obiadowej bez smarowania???? Ale czasami ktoś lepiej wie co robisz:-D

NO I OKAZAŁO SIĘ, ŻE NIE TYLKO JA JEDNA JESTEM TA "ZŁA" MATKA, KTÓRA ROBI DZIECIOM PRZEOGROMNĄ BO NIE SMARUJE ICH KREMEM Z FILTREM.

MILENA pokój torbę bo niem się obejrzysz a będziesz do szpitala z bólami pędzić:-)

dorotar a Amelka była już u dentysty, że tak nie chce? Powinnaś się z nią wybrać, żeby na następne ząbki przypadkiem nie przeszło.
A umi przecież smaruje, więc o co chodzi? Chyba nie myślisz, że mi np. chodziło o to, że jak idę do sklepu z Zuzią to ją smaruję. Ale na dłużej jak idzie na podwórko, jak jedzie na działkę na cały dzień, jak jest na plaży, jak u mojej mamy na wsi byłyśmy cały dzień na podwórku to też wtedy posmarowana. Z tego co zauważyłam, to nikt nie napisał, że W OGÓLE nie smaruje swoich dzieci, tylko Ty. ;-)

Anetka551- mieszkamy sami w UK, sami sie utrzymujemy a Ona w PL... ale ona jest taka marudna i natretna ze szookk.. jak widze na skype ze dzwoni a T jest to ja wychodze, jesli go nie ma a ona dzwoni nie odbieram. Ona nas poprostu zazyna tym gadaniem. Dzwoni codziennie na skype, a jak nas nie ma to dzwonila wczesniej do kuzynki T z ktora mieszkamy ale poprosilismy szwagra T zeby jej usunal kontakt, po co ma komus jeszcze truc..;/ Jak to nie pomaga dzwoni na telefon a pozniej placze jak to ona duzo za tel placi ;/ Do niej nic nie dociera, zadne argumenty.. A w ogole to ona juz sobie powoli planuje jak to bedzie jak wrocimy z UK bo nie planujemy tu siedziec zbyt dlugo..(oczywiscie moj T juz jest w pelni uswiadomiony ze nigdy w zyciu z nia nie bede mieszkac) nawet podczas naszego krotkiego pobytu w PL w maju probowala nas wykorzystywac i za kazdym razem gdy jechalismy do mnie pytala po co jedziemy i czemu spimy u mnie;/ szkoda ze nie zauwazyla ze ja tez mam jednak rodzine.. w pierwszy dzien gdy bylismy w PL byla juz awantura bo T jej powiedzial pare slow bo ona swoje i swoje. Powiedzialam ze nie przyjechalam wysluchwiac zali mamusi bo codziennie to na skype mam i jak tak ma byc to ja poprosze o zawiezienie mnie do mojego domku i widzimy sie w dzien wyjazdu;) poskutkowala moja grosba(mieszkamy jedynie 16 km od sibie takze spoko) Chcemy dzidzie + 2 latka i spadamy:) tak teskno ze masakra..

Wlasnie sie szykuje do sklepu po kapustke bo dzis T na obiadzio chce "Pomysl na Chlopki Garnek" uwielbia to; w PL nawet sam to sobie gotowal:)
O pogodzie nie bede sie rozczulac bo to nie ma sensu zbyt wielkiego ciagle to samo.. zimno i co godzine ulewa.. Ehh.. Brak slonca= gorszy humor zawsze, a jak chociaz troche jest to i geba sie cieszy jakos wiecej:)
Milego dzionka!:-);-);-)

milego weekendu , wybywam do poniedzialku
smile.png

magda to ja naprawdę nie rozumiem o co jej chodzi :sorry: skoro chcecie dziecko i stać Was na nie, to ona może sobie tylko pomarudzić. Trzymam kciuki, żeby okres nie przyszedł ;-):-p
Boloński garnek też jest bardzo dobry :tak:

Ola to Tobie też życzę udanego weekendu, gdziekolwiek wybywasz :-p

reklama
femme :-D hehe
maleństwo ja też kiedyś pisałam wierszyki .. mam takie 2 zeszyty w tej twardej oprawie zapisane mojej "poezji" :-p
mam też kilka własnych piosenek na koncie haha i dużo takich przeróbek typu podkład bajm a słowa wymyslone..
lubiłam kiedyś dużo pisać o miłości i wogóle.. szkoeda tylko własnie że w wiekszości były to rymowanki a może 1/3 takie prawdziwe wiersze :-p hehe z wiekiem uważam że prawdziwą poezją byłoby pisanie wierszów mniej zrozumiałych bez rymu oddających to co w sercu a nie to co się rymuje :-p
ale ogólnie wierszyki piszesz fajne :-)
sali wczoraj miałam już pisać ale po przeczytaniu twojego "kap kap" tak zaczęłam sie śmiać że się poryczałąm i przy okazji obudziłam Emmę :-p i musiałam iść ją uśpić haha haha i niestety nie skończyłam mojego pisania :-p
Vegas też miałąm bloga swoijego ale zlikwidowali stronkę i blogi przepadły :/ a pisałam go 5 lat :-(
magda nie odpisałas mi czemu zmieniłaś sobie nick ? no i czemu zniknęłaś na tak długo bo nie pamiętam szczerze... poza tym teścioowej to Ci współczuję :/ zawsze możesz się nam wyżalić i napisać co Ci lezy ... i dobrze że Twój chłopak stoi za toba murem :-)
papitka śliczne zdjecie :-)
AnetaF gdybyś wcześńiej napisała to moze vy się coś z allegro znalazło.. mi sie podobają szklane pozytywki z wyrytym zdjęciem albo coś podobnego..
mozesz też jesli masz ich wspólne zdjęcie jakoś ładnie w programie do zdjęc obramować lub dodac jakiś napis i powiekszyć kupić antyramę i wstawić żeby powiesili sobie na ściane :-) no sama nie wiem :-) i to też zalezy od dziadków bo moi np lubią coś praktycznego do domu co im się przyda :-)
ojej anetka .. no mam nadzieję że was burza ominie bo az mi dreszcze przechodza na samą myśl...

zmywam się do kumpeli :-)
i kupić Vice buty nowe , ponieważ ostatnie które jej kupiłam niestety przestały działać :/ znaczy kupiłam jej świecące z diodami i diody po 2 tygodniach już nie świeciły a nie mieli takich samych na stanie sklepu więc dali mi gift card na tą samą kwotę no i teraz kupię jej moze jakieś z nowej dostawy :-) jak będą ładne :-p

Ostatnia edycja:
Do góry