reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorotar kiedys słonce nie było az takie szkodliwe...

Nakładasz Meli twoje odzywki do włosów??przeciez one maja silne dzialanie!
Takim delikatnym włoskom to na pewno moze zaszkodzic i jak juz sie przyzwyczaja to co bedzie potem?

Ja zmykam zaraz na dzialke bo mnie qrwica w domu bierze za przeproszeniem...kurzawa nieziemska bo D poleruje sciany i ogólnie dusze sie w tym bloku wrr..

reklama
KASIEK dlatego napisałam, ze nie wiem jak z Carzette. Ja jak Melę karmiłam i teraz to Azalię biorę.

SALI sali tak nakładam, jak dziecinne są do D...y to jakoś muszę jej rozczesywać, sorry ale co może zaszkodzić odżywka włosom????

dorotar nie oburzaj się tak, że sali zwróciła Ci uwagę.. myślę, że jako fryzjerka powinnaś wiedzieć, że dziecku nie należy nakładać odżywki dla dorosłych...

"Czy moje 3-letnie dziecko może używać odżywek do włosów, czy lepiej ograniczać do minimum kosmetyki do włosów?

Włosy dzieci nie wymagają użycia różnych środków pielęgnacyjnych. Do ich prawidłowej pielęgnacji wystarczy stosowanie odpowiedniego szamponu. Wszystkie kosmetyki przeznaczone do pielęgnacji włosów zawierają związki chemiczne, a skóra dziecka jest delikatna, przy tym jest również bardziej podatna na wszelkiego rodzaju uwrażliwienia. Zwłaszcza u tak małego dziecka stosowanie dużej ilości kosmetyków może wywołać reakcje alergiczne. Dlatego tak, jak już wspomniałam, do prawidłowej pielęgnacji włosów 3-letniego dziecka wystarczy zastosowanie szamponu przeznaczonego specjalnie dla dzieci. Zazwyczaj w swoim składzie również zawiera odżywkę, która pomaga podczas rozczesywania włosów. Szampony te nie szczypią w oczy i są zdecydowanie łagodniejsze od tradycyjnych szamponów do włosów."

A co do kremów z filtrem.. Teraz nic się nie dzieje, ale za kilka lat? Kto wie? Czerniak? Czy może jeszcze coś innego.

Dorotar ja też myślę że jednak powinnaś oboje dzieci smarować a w te upały Dominikę smarowałam 50 i tak było widać ślad po kostiumie zaróżowione...

ANETKA po pierwsze jaka reakcja alergiczna skora odżywek wogule nie powinno się kłaść na skóre głowy a jak juz napisałam te dziecinne odżywki nie pomagaja no to sorry ale nie będę dziecka narażać na wieczne ciągnięcie i płacz przy czesaniu, w magiczne szczotki tez nie wierzę. Zresztą każdy robi co uważa za słuszne.

Dorotar psikając tym swoim sprayem pewnie tak czy inaczej do skóry to dochodzi. Ja osobiście wolałabym dziecku obciąć włosy niż obciążać od małego tak ciężkimi kosmetykami. A jakich dziecięcych kosmetyków używałaś? Widziałam na allegro odżywki dla dzieci, trochę droższe ale może by pomogły, albo szampony z odżywkami.
Też miałam problem, bo Zuzce się plątały włosy i wtedy psikałam takim sprayem truskawkowym czy tam malinowym dla dzieci i szczerze pomagał. A teraz kupiłam fajną szczotkę i nawet nie muszę niczym psikać, bo ładnie ta szczotka włoski rozczesuje i nie ciągnie ich :no: Zuzia niczym innym nie chce się czesać.

ANETKA nie pamietam jakie to były, jakby się coś działo to jasne, że bym przestała pryskać.
Skoro też miałaś problem bo się plątały no to czemu nie obciełaś???
Wiesz do czego się na daja szampony z odżywkami,??? Takie szampony jeszcze bardziej obciążają włos niż ta moja psikana odżywka.

Dorotar każdy robi co uważa za słuszne ale nie powinnaś się unosić bo my nie chcemy zaszkodzić tylko podrzucamy dobre rady. Co do tej szczotki to i Anetka używa i Femme też kupiła i bardzo sobie chwali a jak wiesz jej Ninka ma bardzo długie włosy. Więc zawsze można spróbować a jako fryzjerka na pewno wiesz że dziecięce włosy są najzdrowsze na świecie i po prostu szkoda ich na faszerowanie kosmetykami Melcia jeszcze będzie miała czas:):)

Anetka zgadzam sie z Toba!!

Co do rozczesywania to tak jak pisałam dla mnie genialny jest szampon z Garniera dla dzieci i tez lepiej mi sie szczotką rozczesuje jej włosy...dajcie link tej magicznej co ma Femme i Anetka...

Reszty juz nie skomentuje bo moje zdanie znacie;P

reklama
Właśnie porozmawiałam sobie z moją szefową i również nie uważa by używanie kosmetyków było czymś złym, sorry ale nie stać mnie by na szczotkę wydać 50-60zł a jak jeszcze nie spełniać może moich oczekiwań.
Ale ja się nie unoszę tylko po prostu twierdzę i dobrze wiem i robię co jest dobre i uważam za słuszne dla swoich dzieci.
Dobrych rad nigdy nie za dużo ale czasami nie które są aż za dobre, jedne się weźmnie pod uwagę a drugie nie i tyle.

Do góry