reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorotar brawo dla Kacperka;)

Ty to chyba jestes straszny niedowiarek co? zawsze 5 znaków zapytania ,wnikasz jak Rutkowski hihi;-):-p

Ten pomysł z kinem fajny...potem mozecie isc na piwko czy jakies żarcie ;)

Ooo co ja widze mamy nowego moderatora;)
Kasiek wypije dzisiaj za twoja kadencje;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dorotar gdyby było coś nie tak to kazałby mi już w zeszły poniedziałek się kłaść na oddział.:tak:. bo to chodzi o zwolnienie, żeby był powód. ale jak to mój gin mówi że dla mnie to ma być odpoczynek zwłaszcza że mi ta noga dokucza. a no dyżur dzisiaj był, a że S w pracy to się poszło. tylko teraz przedszkolanka wyrozumiała to do kibelka z dzieciakami ona chodziła, ale i tak dla mnie to już ciut za dużo chodzenia.:confused2:.
gratulacje dla Kacperka.

Hej. U nas dziś niezbyt ciekawa pogoda, ale z mężusiem byliśmy na zakupach ubraniowych to humor fajny od rana:-D Jestem bogatsza o nowe rurki czarne a mąż o bokserkę. Wczoraj zamówił mi japonki z neta, więc się cieszę. Platynkę muszę przeciągnąć w czasie, ale co się odwlecze to nie uciecze:-)

Dorotar na całe włosy, długość moja to bob jak wiesz:-) U nas chyba ok 100zł sobie liczą, jakoś 90zł, kiedyś przy okazji J. się pytał. Ale te fryzjerki mnie nie widziały a ja wtedy miałam długie włosy, może na krótkie taniej, byłoby logiczniej jakby taniej:-p Bo masz śliczne dzieci przeca:-) I wielkie brawa dla Kacperka!:-):-) Czemu ja ciągle myślę, że on ma 3 miesiące:sorry::-) Leci ten czas:-) Biedna Melcia bez przedszkola, ale wytrzyma jakoś:-):tak:
Kasiek wielkie gratulacje:-) Tak, J. chciał być przy porodzie, no ale cóż, miejmy nadzieję, że przy drugim mu się uda być:tak:
Milena to u nas z kanarkami tak było - wpierw jeden padł a po paru miesiącach już drugi:-(
Młoda mamusia mali sąsiedzi też mieli tę przypadłość co Twoja córeczka, ale logopeda zdziałał cuda:tak: Miłego odpoczynku:tak:
Gosia udanej zabawy na weselu jutro:-) Pokaż kreację:-p
Ewi mam nadzieję, że tak się poukłada by Wasza dwójka mogła chodzić do przedszkola a nie tylko Justynka:tak: I Ty byś odpoczęła mając niemowlaczka tylko przy sobie:tak:

SALI niedowiarek ja???????:-D:-D:-D mój palec na znaku zapytania się zatrzymuje he he.

EWI u nas to nie ma jakiś dyżurów w przedszkolu dlatego pytam i nie wiem o co chodzi.
A co do szpitala, to żebyś dostała zwolnienie musisz iść do szpitala? Ja bez problemu dostawałam zwolnienia.

No VEGAS Kacper już 7 miesięcy ma kawał chłopa z niego, no dzieci mam piękne.
A u nas platynka na boba, około 70-80zł zależy też od ilości włosów wiadomo.

Ostatnia edycja:
Hej jestem padam pół nocy w toalecie i wymioty ide do lekarza bo boje się,że coś może mi się stać ja już jestem pewna ,że to ciąża M chodzi i tylko gada żeby 2dziewczyny nie było bo będzie katastrofa popieram go jak by we dwie z Wiki się na zakupy wybrały to nic tylko łańcuchy albo portwele na kutki :)
Dorotar łapkowanie to nic innego jak karcenie po paluszkach nie bicie ale delikatne pokazanie ,że tego nie wolno jak na razie dziś na zakupach się sprawdziło była grzeczna kupiłam jej smycz i po sklepie chodzi na smyczy i nie ucieka :) teraz śpi więc spokój :D
ViKamcia witaj nooo ja to mam szczęście już drugie dzisiaj mi koleżanka komplement dała ,że wyglądam jak śmierć nieogarnięta nie wyspana blada i do tego oczy jak pies po kastracji uśmiałam się z tego ale czuje się jak wrak człowieka :/
Wczoraj nie wchodziłam już na boom bo zasnęłam na kucka siedząc na sofie tak okropnie się czułam jak nigdy :/

EVE wymioty w ciąży to często norma i nie muszą to być poranne wymioty tylko.
Hmmm smycz? Myślisz, że to Ci pomoże ją unormować?

Vegas nie mój styl(wiadomo ja z kosmosu hehe) no i nie dałabym za nie tyle...teraz mnóstwo przecen w galeriach byc cos za 20 zł dostała w tym stylu;)

Ja ostatnio wygrałam takie :KOTURNY SANDAŁY ZARRA PIĘKNE 39 % sale OD 1 ZŁ (2435009625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Za smieszna cene ,ale chyba s[przedam bo mam fajniejsze z lumpiku firmowe a te znając zycie szybko sie rozpadna ...sprzedam i zarobie hihi.

Ja bym teraz takie chciala płaskie espadryle takie na słomie z materiału;)

Ostatnia edycja:
dorotar ja słyszałam o niej wczoraj chyba rano... jak się nie mylę :-p ciesze się że nadeszła dla niej sprawiedliwość
eve zgadzam sie z dorota troszkę że lepiej wyznaczyć dziecku granice i musisz być przy tym stanowcza pamiętaj że jak jej pozwolisz po jakimś czasie płaczu to kolejnego razu będzie płakać nawet dłużej niż ostatnio , a kiedy będzie odwrotnie .. że nie popuścisz jej nawet po 30 min płaczu to z każdym razem będzie się to skracać ,
a na zakupach .. gdy jest niesforna i nie słucha to po prostu wyjdź.. powiedz że za to ż ejest niegrzeczna idziecie do domu i idź do domu , na zakupy wrócicie później jk będzie grzeczniejsza ... lub (ja tak robię gdy zdarza się mojej małej coś wymuszac albo uciekać - a czasem faktycznie się zdarza) przytrzymuje jej rączke nieco wyżej nadgarstka i ona wtedy siada na podłodze :-p i płacze ... chwilkę ... ja nie reagując ją trzymam i tylko 1 czy 2 mówię ( z odstepem czasowym) "jak się uspokoisz to pójdziemy dalej" kiedy jest gotowa to sama wstaje i mówi że mozemy iść i wtedy już idzeie tylko i wyłącznie za rączkę (taka mała kara) i jest spokój idealny :-)
dzięki temu ze jestem z tym konsekwentna to takie zachowanie zdarza się bardzo rzadko bo Vika wie że ja nie odpuszcze i z płaczem nie wygra, tak samo sam płacz trwa zaledwie 30 sek , do minuty najdłużej :-)
a tej całej smyczy to ja całkowicie jestem przeciwna :-p dziecko to nie pies :sorry: żbey na smyczy chodziło... wogóle nie podoba mi się jak to wygląda :/
vegas super te japoneczki ale ja bym akurat tego typu na allegro nie kupiła poniewaz musiałabym sprawdzić czy mam dopasowane te paski z koralikami do nogi ....
ale po przymierzeniu i jeśli byłyby dopasowane to napewno bym wzięła :-) tym bardziej ze jest dużo podobnych do tych co pokazałas , ale mi nie odpowiadają a te wpadły mi w oko jak tylko je zobaczyłam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
My dzisiaj już po pobraniu krwi. Mały skubany silny razem z pielęgniarką nie mogłyśmy łapki utrzymać. Bardziej ja sie spociłam tym jego krzykiem niż on. A jak puściła łapke bo skończyła to się zaczął śmiać. :-D

śmiał się że obie musiałyście go trzymać że taki silny jest... ;p

eve gratuluję

w poniedziałek zrobiłam sobie małą sesyjkę... aż w szoku jestem swoich zdjęć. zawsze siebie za brzydką uważałąm a te zdjęcia to jak nie ja. zresztą możecie zobaczyć na nk i fb.
a tu jedno z sesyjki moje z brzusiem (jak się podoba) :

Załączniki

• e272abbfc2.jpg
    e272abbfc2.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 38
Do góry