reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

LIZA jak to możliwe, że Ty o ciąży dowiedziałaś się dopiero w 23 tygodniu????
A no normalnie :-)Byłam po pierwszym porodzie od grudnia do lutego byłam na zastrzyku anty. w połowie lutego zeby miec pewność ze nie jestem w ciazy poszlam do gina zbadał mnie i dał recepty na proszki... i tak brałam proszki od lutego, okresu przy nich moze nie byc bo piersia karmiłam (cerrazette) no i okresu nie miałam ale to bylo mozliwe i tak myslałam ze przez proszki. /z Mikim brałam Azalie i nie miałam okresu przez 7mies/ no ale w czerwcu jakos tak cos mi w brzuchu sie poruszyło ;P nie bylo widac ze jestem w ciazy zaczelam gadac mezowi ze cos moze jest nie tak, ale zeby juz ruchy czuc? :-D kuplilsmy test - dwie kreski. :-) i poszlam do gina brzucha nie bylo zadnych oznak ciazy prócz zgagi myślałam ze jest moze z8tc?. zaszłam w ciąże jakies dwa dni przed ginem, czy tam po :-D nie dziwne ze nie bylo widac... :p i nigdy wiecj nie wezme zastrzyku mial dzialac 3 mies a on po 2,5 juz przestal! ;P
O karta ciąży założona 20 lipca ;P 22t2d ciąży :-D ostatnia wizyta na 23 listopada byla a 18 urodziłam ;-)

A sie rozpisałam :pPPP

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj Nina miała pożegnanie roku przedszkolnego ...REWELACJA !
od 10-16:30 trwa festyn i teraz wam napisze jak to wygląda :
Po pierwsze całe podwórko fajnie udekorowane i gra muzyka (dziecięce hity :-) )
Po drugie atrakcję : Karuzela, Dmuchany zamek, Kuleczki, Przejażdżki na kucykach + stoliczki przy których dzieci miały kartki kredki itp i mogły sobie malować :-)
Po trzecie : Przyjechali policjanci na motorach dzieci mogły sobie posiedzieć i pokierować :-p do tego policjant dał wykład o bezpiecznym zachowanie na drodze itp. Później przyjechała straż pożarna oczywiście tez prezentacja dzieci mogły sobie posiedzieć w środku strażacy też opowiedzieli co i jak pod jakie numery dzwonimy jak się coś dzieje i tak dalej
Później już poszłam więc nie wiem może i karetka przyjechała :-D :-p
Nawet telewizja nasza regionalna była filmować co tam się dzieje :-p
Po czwarte : Stoliki dla rodziców z kawą i ciastkami dla dzieci oczywiście też soki i kiełbaski jakieś z grilla ( i to wcale nie w ramach obiadu bo obiad normalny też mieli ) i teraz mama była mówiła że jeszcze lody były i desery dla dzieci
A na koniec jak już wychodziłam bo musiałam do pracy iść to patrze a oni jeszcze w szafkach dzieciom dali bańki mydlane :-D :-p
Oczywiście za nic nie płaciliśmy dodatkowo a tyle atrakcji :no: zachwycona jestem tym przedszkolem :yes: :-)

RENATAT- :-D hehe to nieźle się o ciąży dowiedziałaś :-p musiała Ci szybko zlecieć :-p

OLA - ale wy nie wiedzieliście że powinniście co miesiąc płacić rachunki skoro używacie ? :sorry: oczywiście oni też nie są bez winy że nie przysyłali ale wy też powinniście się zainteresować trochę wcześniej bo przecież to było logiczne że nie pozwolą wam za darmo korzystać z niczego ...

MILI - witamy :-) i jak matura zdana ? ;-)

KASIEK - no moja mama to samo w ogóle po niej żadnych ciąż nie widać skubana :-p :-p

OLA no numeru nie używacie, ale skoro numer na abonament bo rozumię, że taki to rachunki się co miesiąc płaci, zresztą to może nie być ich wina tylko poczty, że rachunki nie docierały do was.

Wampi dzięki !
Dorotar no oczywiście :) Dzisiaj sie zgadalam z kumpela, co tez jest w ciazy, ze zamienimy sie na ciuszki, bo ja mam duzo amelkowych kwiatkowo-rozowistych ciuszkow, a ona pelno dla chlopca podostawala, bo myslala, ze bedzie chlopak, a tu dziewuszka, hehe, wiec juz problem mam z glowy, a i tak mi po amelce zostanie, bo mam piekne zolte pajace, zielone spiochy, kolorowe bodziaki i wgl, wszystko dokladnie przejrzalam, i wcale to nieprawda, ze nic nie mam :p wiec juz moge spokojnie spac, i cieszyc sie cudem ciazy ;D
ola mojej mamie zas dzisiaj przyszlo, ze niby od pol roku nie bylo placone za wywozenie smieci, pismo wystawione chyba 6 lutego, a doszlo dzisiaj, nie duza kwota, bo 150zl, ale co najlepsze byla zaplacona do kwietnia, a w tym miesiacu jak i w maju nawet nie podjechali i nie zabrali smieci, myslelismy ze zapomnieli czy co, albo ze na ulicy nie stal kosz tylko blisko bramy. Moj ojciec sie wku**** i zadzwonil do nich, wyslal im faxem biling z konta bankowego, i wgl, a oni sie tlumaczyli, ze to nie z ich winy ze tak pozno doszlo, i wgl, to ciekawe dlaczego bylo zaplacone, a nawet smieci nie zabierali, nie wiem co sie dalej dzialo, ale zalatwil to tak, ze jutro maja przyjechac po smieci, i nic nie trzeba doplacac.
Wy tez załatwicie, a poza tym jak z nie korzystaliscie z tego nru to czemu go nie zablokowaliscie? z
do milego!

ps. dziewczyny wiecie ile czeka sie na rozprawe o alimenty ? 3 m-ce, 5 m-cy, czy dluzej ?

Ostatnia edycja:
Ola no nie wiem co Wam poradzić;/

Młoda mamusia
przynajmniej będziesz miała na swój sposób oryginalne bo teraz się nie słyszy tego imienia często chyba mogę się mylić ale dawno nie słyszałam żeby rodzice nazywali tak chłopców jak ja się rodziłam było więcej Grzesiów:) Oj ja też bym cały czas myślała że nie dam rady z chłopcem ale pewnie to takie złudzenie:)

Liza
normalnie zawsze jak o ciąży z Danielem opowiadasz to jestem mega zszokowana:)

Femme najlepsze jest jak była z tą najmłodszą w ciąży ma zdjęcie około 12 czerwca i ma taką luźną bluzkę jak kiedyś mamy chodziły i nic nie widać nawet brzuszek się nie opina. Agata urodziła się 27 czerwca no tyle tylko że chyba 3 kg nie miała:)

Jejku Domka tak szaleje że szok!!! Najgorsze że w dzień nie miała czasu zasnąć bo mój brat cioteczny przyjechał i ganiał z nią... W ogóle zamknęła prababcię w komórce bo ona tam ziemniaki obierała a ja poleciałam na górę bo mi telefon dzwonił zeszłam i myślałam że babcia już do domu poszła... Nagle coś w komórce się telepie i babcia mnie woła. Bidulka o lasce już chodzi i po ciemku obierała te ziemniaki a że ciężko jej wstać co nawet musiałam ją podnosić to nie otworzyła tych drzwi...
No łobuz niesamowity...
Musze ją zaraz obudzić a babcia gofry robi:)
Super dzień Ninika dzisiaj miała;)

Witam.
Witam nowe mamusie.
Tak pobieżnie poczytałam bo tyle stron to nie dam rady dokładnie nadrobić.
Moja w czwartek miała zakończenie roku ale u nas przedszkole czynne i w wakacje. i Mareczek tez sobie od czasu do czasu pochodzi żeby do września się oswoił z przedszkolem.
Papitka Słodki synalek.
Młodamamusia1 Gratuluję chłopca. dobrze że wsio ok, ja też miałam krwiaka z poczatku i też na szczęście się wchłonął. to już i dopiero połowa iwęc masz jeszcze czas na przygotowanie rzeczy dla maluszka.
Mili witaj, o już jakąś mamę mieliśmy z wielunia.
AnetaF Witaj.

Hej Laski. Wreszcie urlop do 15 lipca
laugh.gif
I duchoty znowu straszne. Najadłam się pizzą bo zamówiłam i z rodzicami sobie zjedliśmy
yes2.gif
Mniam. Jutro mama wyprawia swoje urodzinki, Mała się nie może już doczekać dzieciaków /bratankowie i bratanica/. Ale parnota
baffled5wh.gif

Młoda mamusia1
a po cóż Ci wiadomości nt alimentów, skoro chyba masz Ukochanego u boku, prawda? Grześ to imię nie w moim typie, ale to Wam się ma oczywiście podobać, hehe:-)
Dorotar Ale z Ciebie życiowy Niedowiarek:-D
Papitka a chyba zapomniałam napisać, że słodki Bąbelek z Kubusia:-)
Mili i jak tam wyniki z matury?

A gdzie się podziewa Gosia i Gosdia?

Femme extra przedszkole, tylko pozazdrościć, muszę pomału się porozglądać za przedszkolami u nas, ale do końca nie wiadomo jeszcze czy się wyprowadzimy z naszej mieściny czy jednak nie..

reklama
Młoda ja nie mam takich problemów więc nie wiem;/

Vegas
ale się wybyczysz z Martynką 2 tygodnie:)

Dzisiaj u nas są wybory miss nastolatek http://www.missland.pl/ E mama pracuje w Domu kultury i pewnie będzie prowadzić i mamy wejściówki chyba pójdziemy bo starczy dla nas wszystkich brzydal:) Ale i Enej będzie grał i może coś dla dzieci to Dominikę wezmę. E chciała nad jezioro jechać ale kurczę boję się z tą nogą Dominiki bo zaraz zamoczy a tam na pewno nie przejrzyście czysta ta woda;/

Do góry