reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ola no ja też nieraz bym zmieniła coś z włosami, ale zaś skracać nie chcę, na farbowanie szkoda kasy, i klops:-D
Mili trzymam kciuki za zdanie matury:-) A czemu tylko z ang.? Czy to ja źle coś zrozumiałam:-p

reklama
kasiek fajne te sandalki kupiłaś
Papitka witam się, synuś super

dziewczyny nie gniewajcie się że piszę posta pod postem ale odpisuje pod każdą stroną bo jeszcze Was nie znam i nie mogę zapamiętać co która napisała:-(

młoda mamusia gratuluję synka, super mieć parkę nam się niestety nie udało ale i tak się cieszę że mam 2 wspaniałe córy

caly weekend będę w szkole więc zajrzę pewnie dopiero w poniedziłek a w dodatku robimy Klaudii urodziny w tą niedzielę tydzień wcześniej bo 8 ja mam długo zajęcia i połowa rodziny wyjeżdża nad morze i jutro zaczynam piec biszkopty na torta

Ostatnia edycja:
Hejka
AnetaF no u mnie Hania chodzila do zerówki od wrzesnia, dzis idzie do szkoly po odebranie dyplomów;-) nie moe sie doczekać :-D i od września znów zerówka :tak: ale z Danielem już :-)
mili trzymam kciuki za wyniki, napewno zdałas :tak:

Hania juz sie doczekac nie moze isc do szkoly dzis po dyplom :-D ale ma dopiero na 9 wiec ma jeszcze czas.... chce sie juz ubierac bo dzis ładnie musi na galowo :-D heheh dzieci... ;-)

Femme no ja mam tak samo jak Ty i myślę że w drugiej mi wywali;/ bo jednak w pierwszej to miało się co rozciągać skóra elastyczniejsza była no i wiadomo miałam 21 lat a teraz to może przy 26 wyjdzie:p Chociaż moja mama po 3 ciążach nie ma ani jednego mam nadzieje że mam jej geny:)

Dorotar to szarganie po ziemi to tak w cudzysłowie:p Dla mnie jednak tak jak Ty mas zbyło by za krótko:p
Mi tam zawsze C mówi jak wyglądają moje włosy czy dobrze czy źle. I jak np. powie że źle bo wiem że nie chce dla mnie źle i przynajmniej jak kołtun na ulicę nie wyjdę:p

Młoda mamusia
GRATULACJE!!! To masz parkę super:) A myślałaś że dziewczynka:)

Milena a czemu nie chcesz tam iść??

Ola to otwierajcie salon:)

Mili to trzymam kciuki za wyniki&&&&

Aneta to kopiuj sobie co stronę:)

Urodzinki Filipka urodzinkami Dziewczyny Go zdominowały jedna 3 lata druga 4 lata ganiały:) Na początku Dominika nieśmiała ale potem się rozkręciła. Ten mały to synek koleżanki która ostatnio miała wesele co nie poszliśmy więc wina mają w bród:p Jak dzieci były to spokojnie ale jak dzieci poszły spać to hulaj dusza:p Aż się boję tego sobotniego wesela z tymi chlorami... Dobrze że Z jest starszą bo ona chyba największy:p O 2 wróciłam ale fajnie fajnie rzadko bywa że damy radę prawie wszystkie być:)
Domiśka właśnie u babci wygrzebała kulki (płatki) z księżniczkami i wcina:)

Ostatnia edycja:
Liza twoja dwojeczka razem sie bedzie uczyla?? w jednej klasie? czyli tez bedą mieszane grupy jesli chodzi o roczniki??
u nas w p-lu to cyrk taki zrobili.. jest 5 klas. dwie to zerwoka szkolna, i trzy pozostale to przedszkolaki, w tym zerowka 5 latków. Ale jest tak ze w grupie 3 latków bedą tez 4 latki, w grupie dla 4 latków polowa bedzie 5 latków ( gdzie te dzieci są juz w obowiązku szkolnym, rozwoj ich inny ) i w grypie 5latków jest kilkoro 4 latków. Toż prosciej by bylo utworzyc grupy rocznikowo. 3,4 i 5 latki. w zerwokach szkolnych tez kilkoro 5 latków jest. tak poprzenosili, bo niby bedzie wygodniej. i lepiej dla tych dzieci. dla mnie to kosmos.

Filip od wrzesnia do 1 klasy idzie. grupa niezmieniana, bo to klasa integracyjna i innym mamom odpowiada to. zadna dziecia nie przenosi. i ja sie ciesze bo juz przyzwyczailam sie do F kolegów. a w drygiej grupie jest kilku "aniołków" ktore jak sie spotkają z Filipem i Jaskiem to korytarz by drzał. bezpieczniej dla wszystkich jak te dzieci na czas nauki rozdzielone bedą :D

drugą kawe pije. nic nie daje. czuje sie jakbym dwie noce nie spala. do tego @ w nast. tygodniu. wkurza mnie wszystko i zre bez opamietania.

co do rozstepów to w pierwszej ciązy z racji mej niewiedzy o niej, brzucha brak do 4,5 m-ca a potem jak wywalilo to szok. jak do porodu. no i skora nie wytrzymala. no i duzo przytylam. na biodrach, i biuscie tez troche. no ale tego swiatu nie pokazuje to niech one tam sobie bedą :)
w drugiej ciązy z nowych rozstrepów to kilka na łydkach pod kolanami. ale zniknely jak tylko schudlam pierwsze 10 kg..Najbardziej tragiczny mam brzuch, bo rozciągnieta skora. No ale kiedyś mialam bardzo zbite cialo nie mialam skoków wagi a w ciązy przytyc 40 kg i zeby sie nic nie rozciągnelo to moje marzenie.

w 3 ciązy to chyba z 50 kg przytyje. mam w genach ze w ciązy dyzo tyje, a po ok roku waze ok 60 kg. przy moim wzroscie lepiej byc nie moze :D

jesli chudne dalej to juz nie samo z siebie tylko moja ciezka praca ( omijanie wolającej cie lodowki to baaaaaaaaaaaaaaardzo ciezka praca dla mnie :D ;) )

pedze po chleb.. bo jesc dzieci nie bedą co mialy :)

a dziś na obiad robie kurczaczka w miodzie i czosnku. slinotok mam .. mniam :D

Ostatnia edycja:
hej ja się tylko witam bo mam mase roboty i mało czasu
muszę upiec biszkopty na torta posprzątać samochód, ogarnąc dom icos ugotować
najprawdopodobniej zajrze dopiero w poniedziałek

LIZA jak to możliwe, że Ty o ciąży dowiedziałaś się dopiero w 23 tygodniu????

OLA a pracujecie zawodowo???? TZN Ty nie bo z małym siedzisz tak??? A ostatnio o szukaniu pracy pisałaś, że chyba w jakimś sklepie??? Czy cos takiego??? A czemu nie w zawodzie szukałaś pracy????

VEGAS to udanego urlopu.

MILI mam nadzieję, że matura zdana i egzamin też.

RENATA moja Amelka też czasem zrobi jeszcze siku, czasem próbuję wyczuć czy zrobi mam swoje sposoby i jak czuję, że może zrobic to pampers idzie na noc w ruch i młoda też nie chce ale ja na to nie patrzę wolę, żeby pomarudziła z pampersem niż mam mieć mokre łóżko. No jednak dziecko nie będzie rządzić w domu.

KASIEK ta moja spódnica do płaskich klapek jest ok a na tym zdjęciu na koturnach jestem.

ANETA albo odpisuj sobie tak jak ja, jak jest dużo napisane to otwieram dwie zakładki, na jednej otwieram odpowiedzi a w drugiej zakładce czytam i dalsze strony przekładam.

RENATA Tobie też się dziwię, że późno o ciąży się dowiedziałaś, swoją drogą bardzo taka sytuacja jest dla mnie dziwna i trochę nie do uwierzenia. Jak można nie wiedzieć tyle tygodni, że w ciąży się nie jest.

reklama
RENATA moja Amelka też czasem zrobi jeszcze siku, czasem próbuję wyczuć czy zrobi mam swoje sposoby i jak czuję, że może zrobic to pampers idzie na noc w ruch i młoda też nie chce ale ja na to nie patrzę wolę, żeby pomarudziła z pampersem niż mam mieć mokre łóżko. No jednak dziecko nie będzie rządzić w domu.

RENATA Tobie też się dziwię, że późno o ciąży się dowiedziałaś, swoją drogą bardzo taka sytuacja jest dla mnie dziwna i trochę nie do uwierzenia. Jak można nie wiedzieć tyle tygodni, że w ciąży się nie jest.
Oska

r ma przescieradło z ceratą, a jak klade zwylke to pod spod podklad klade. łózka nie zaika chyba ze przewedruje w nocy na drugi koniec. no ale jak sie obudzi to sam z siebie idzie siku.

co do ciązy. ja z F mialam krwawienia ktore bralam za okres. nic nie przytylam, brzuch nie rosł, tylko biust/. no ale to mnie akurat cieszylo :) jakis czas bolał mnie jak wtedy myslalam prawy jajnik, momentami bol byl taki ze zginalo mnie. no i poszlam do gina, bo ile moze jajnik bolec. ona mnie zbadala, patrzy na mnie jak na ufo, pyta kiedy ostatnia miesiączka byla to jej mowie ze tydzien wczesniej. zdziwienie wielkie jej,to mnie pyta czy wiem ze ja w ciązy i kiedy do zaplodnienia moglo dojsc. no ja wielkie oczy, co ona do mnie mowi|???
mowie jej ze pod koniec lipca.. ok 25-go. oblicza, oblicza i no wedlug niej to wlasnie 17 tydzien. szybko do pokoju obok na usg, tak.. 17-18 tydz. ciązy. wyszlam blada. jakbym sie o nowotworze dowiedziala. przyjaciolka byla ze mną czekala na korytarzu, przerazona widząc moją biel na twarzy. pyta co sie stalo. lzy w oczach a ja? ja zaczelam sie histerycznie smiac.. po kilku minutach smiechu wyseplenilam jej ze ja w ciązy jestem.. :D a Ł reakcja byla podobna. do mojej.no tylko on pytal " ale jak??" :D

Do góry