reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

VEGAS JA TEZ MAM DZISIAJ LENIA...W OGÓLE Z DOMU NIE WYCHODZIŁAM.
U nas z rana było piekne słonce a teraz chmury i 18 stopni.

U nas ząbkowanie bezobjawowe...z Tymkiem jedynie sraczka;) a Kaja nic kompletnie;)Takze Dorotar powodzenia!

reklama
Zapomniałam wspomnieć, że Mycha dziś skończyła 2.5 roczku:-) Uparciuch nie chce spać, więc mykamy na polko:-)

Sali o to fajnie miałaś z ząbkowaniem. U Małej w sumie 5tki nawet nawet ładnie rosły, ale te wcześniejsze zęby od pierwszy począwszy to tragedia była:-p Nieprzespane noce, płacze, i inne cuda.

Vegas a nie dziękuje żeby nie zapeszyć :)
co do leniuchowania, to narazie nie ma czegoś takiego w moim słowniku.. remont mieszkanka mnie już dobija.. czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.. teściowa wyciąga mnie na spacer, ale coś mi się nie chce:no:.. pogoda średnia, ale jest duszno.. myślę żeby jechać do DD (Domu Dziecka) odwiedzić dzieciaki..:-)

zastanawia mnie czy myślałyście kiedyś o adopcji?

Vegas bo Kai po roku wszystkie na raz zaczeły wychodzic;)

Paatrycja ja nie myslalam nigdy bo nie mialam problemów z zajsciem w ciąże i nie wiem czy bym myslala jakbym nie mogła...nie kazdy sie nadaje na rodzica adopcyjnego ,na szczescie nie stanełam nigdy w takiej sytuacji,choc wiadomo duzo osób adoptuje majac swoje dzieci ale ja nie mysle o tym ani nie myslalam.

Patrycja ja, odpukać, mam swojego Bąbelka i mam nadzieję, że będę mogła mieć jeszcze z dwójkę swoich dzieci. Jeżeli nie można mieć dzieci to są jeszcze inne metody, dzięki którym może się udać zaciążyć. Adopcja w ostateczności u mnie jeżeli już nie będzie innej możliwości, bo ogólnie chciałabym mieć z trójkę dzieci.

Szalejemy z Martynką na ogrodzie, rodzice zaraz grilla robią to mi pewnie będą wciskać żebym zjadła:-p

Bry :p
Sali hahahaha :-D ;-) :-)
malenstwo gratki chlopca :-)

Wpadam sie zameldowac;P
Ale nadrukowałyscie, nie pamietamkiedy tu zaglądałam ;Pale chyba wczoraj rano? :p:)
Milego wieczorku zycze :)

Hejka

PATRYCJA ja z M kiedyś poruszałam ten temat... Przed pojawieniem się młodego... Bo mieliśmy jakiś czas że nie uważaliśmy i w ciąże nie zachodziłam... Bałam się że coś jest nie tak... Ale pojawił się młody... Szczerze to ja czasem myśle o tym że jak będziemy mieli swój dom już zrobiony i sytuacja się ustabilizuje to żeby kiedyś się postarac (nie mówię że za rok ale za kilka lat) ale wiem że M musiałby dojrzec do tego inaczej niż do ojcowstwa nad Kacprem... Ja jakiś czas byłam wolontariuszką w DD i cały czas mam widok tych kochanych maleństw przed oczami, nikomu nic niewinne, wpatrzone w człowieka z taką ufnością mimo że porzucone... I z taką potrzebą miłości... Koleżanka tak się związała z jednym chłopczykiem, że po 1,5 roku wolontariatu jej rodzice zdecydowali się małego zaadoptowac :tak:.

Dzisiaj mój M urodziny ma... Torta z młodym zrobiliśmy, drobny upominek kupiliśmy i zadowolony... Wczoraj byliśmy u znajomych na grillu... Fajnie było, tylko pod wieczór zaczęło padac, ale usiedliśmy pod drzewami i było oki... Młody wytrzymał do 11... M nas odprowadził i jeszcze sobie wrócił (znajomi mieszkają 3min od nas)... Przyszedł do domu po 12... W szoku strasznym że najmniej go chwyciło bo on rzadko alko pije a tamci dośc często jakieś grille czy coś... Ogólnie wesoło było... Ja wypiłam 2 karmi (bo młody ma co chwile stan podgorączkowy i wolałam byc na chodzie)

Dzisiaj pojechaliśmy do Parku Dinozaurów, potem obiadek, tort, i pojechaliśmy do teściowej z tortem bo nie zjedlibyśmy go sami (swoją drogą miałam kupic spody gotowe do torta a u nas nigdzie nie było, a ja noga do pieczenia, ale upiekłam bo młody się popłakał że torta tata miec nie będzie, i o dziwo nawet M był w szoku że mi taki ładny wyszedł) No i jak na pierwszego torta to nawet dobry wyszedł...

jutro chyba podjade do lekarza z młodym bo kurcze ma ciągle stan podgorączkowy w jednym uchu (ok 37,3) a w drugim ok stopień więcej, i jak mu chcę w tym co ma więcej zmierzyc temperature to mówi że go boli, ale dotknąc normalnie mogę, leży na nim... Nie wiem co mu jest, rano nie ma temperatury a po południu wychodzi ale do 38,5 nie dochodzi... Cholerka no...

Vegas przeurocza ta Twoja córcia ;)
RenataT jak byłam młodsza lubiałam przynosić do domu biedronki.. dobrze, że mały nie trzyma ich w słoiku tak jak ja :)
Sylwia nie przejmuj się będzie dobrze.. trzymam kciuki :)

a u mnie nie najlepiej.. nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wczoraj kupiłam test .. co prawda nie jestem przed @ ale jestem chyba zbyt ciekawska .. dzisiaj rano zrobiłam i jedna kreseczka.. jutro ginekolog więc zobaczymy co tam wyjdzie.. ? cholercia.. troszkę się boje.. :-( ale mój Iwo mówi, że nie ma się co denerwować.. i że nieważne co będzie to i tak w końcu się uda..

Hahaha biedronki. Kilka dni temu Daria I Oskar zbierali biedronki w sloik. I mieli zamiar je hodowac. F stwierdził ze one myszy z piwnicy nam moze wyploszą :D

za zaciązenie kciukam. :)

Byl;ismy na procesji, potem szybka zupa w domu, pozniej u rodziców sie polenilam, spacer z chlopami mymi.. i siedze i czuje jak mi ciezko..

Dorota, krostki to moye faktzcynie od truskawek. A zabki? nie zazdroszcze. U nas bylo w miare znosnie , chociaz były momenty takie ze myslalam ze przez okno bede skakac.ciezko bywało :) na szczescie juz Oska ma wszystkie zeby :D

reklama
Anula ja bym spytała wprost za jaką mniej więcej kwotę chce kupić (chrzestny) to coś wybierzesz dla małego i już ..
a jak się wstydzisz spytać to napisz mu smsa ze jesteś na mieście to za ile chce coś kupić to się rozejrzysz po zabawkowym co by się małemu mogło przydsc i już albo powiedz że nie wiesz ile chce przeznaczyć na prezent ale widziałaś coś takiego i czy mu cenowo odpowiada
są takie fajne laptopy : pieska ma moja znajoma:
Laptop edukacyjny PIESEK HIPCIO EXPRESOWA WYSYŁKA (2372815000) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za niecałe 50zł
albo możesz jeszcze coś takiego wziąć
LAPTOP, KOMPUTEREK DLA NAJMŁODSZYCH od 12 m-ca (2375104047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
LAPTOP PIANINKO ORGANKI ŚWIATŁO GRA NAUKA ZABAWA (2372558142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
HH # Edu - LAPTOP Z LUSTERKIEM mówi PL 12m+ 1347 (2396942299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja też musze teraz już taki fajniejszy na 3 latka Vi kupić :-) choć mam już 2 w domu leap frog i pepa pig
sali a czemu Twój D nie ma kontakty z chrześniakiem?
a strój mam taki właśńie jak pokazałaś tylko jest czerwony a na piersiach jest w biało czerwonbe kratki a drugi w biało czarne tygrysie pasy
ale mi na szczęscie boczki nie wystają
maleństrwo gratulacje
umi nie wiem po której stronie :szok: ale jeden z rodzeństwa ma w polsce warsztat samochodowy a sam siedzi tutaj
no a jak mieszkasz 6 lat to na pewno ich nie znasz bo oni własnie 6 lat tu sa
kasiekkk fajne buciki mam chyba podobne haha w szafie z tym ze zamiast pasków sa "warkocze plecione" i są białe
super kibic:tak:
dorotar ja rozumiem tą wasza sytuację ... ale sama pomysl gdyby to wasz wójt czy ktos tam p[rzeznaczył ta kase na coś innego a innych na plac zabaw to czy Ty z dzieciakami chętnie byś się tam nie przeszła ??
Ola Twój mąż to chudzina:szok:
Ewi 100 lat dla Mareczka

a ja jestem wkur*wiona , boli mnie ucho i na nie nie słyszę od wczoraj! :-( chyba zapalenie... jutro z rana idę do lekarza..
do tego mi dziewczyny marudza ... mam @ i jestem mega wkur***na od 3 dni już!!!
normalnie żyć nie umierać !!!

Do góry