reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja tez suszyłam..dostałam buty a niby tez sie nie kupuje bo ucieknie(moze uciekne jeszcze tyle przed nami hahaha)suszyłam kwiaty oj duzo tego...ja lubie na przekór robic;p

też mi kupił szpilki i adidasy i nie uciekłam... ;p

Sali ja na przekór babci siadałam na rogu i co?? Hahaha

na mnie mama krzyczała że na rogu sieadam i jakoś przestałam i innych się czepiałam jak na rogu siedzieli :-):-)
a zabobony to ja zawsze lizałam miski po robieniu ciasta i babcia mówiła nie liż bo będziesz miała łysego męża i co? mój S ma łysinkę:-D i na mnie składa ze to przeze mnie.:-D

pierwszy raz słyszę tę zabobon. :-):-):-):-) mój ma włosy. a miski łyżki i te szpatułki (kręcioły) od miksera też były wylizywane. :-):-):-):-)

ja słyszałam o jeszcze jednym zabobonie ciut w niego wierzę. ale tak że nie pójdę bo się boję.
mianowicie chodzi o to że kobieta w ciąży nie powinna mieć styczności z kimś umierającym lub zmarłym czyli pogrzeby msze za zmarłych i cmantarze omijac z daleka. bo podobno duch zmarłej/ego moze przejąć ciało dziecka.

jak tam poranek??

ja na 11.30 na echo maluszka lece. a dziś cały dzień bym spała. dzis wolne od pracy to odpoczne.

reklama
kasiek ale ognisko toz to kiełbaskę można było piec:-p
kasiek KasiaF a u nas tego nie ma:)
butterfly tłumaczyć sie nie musisz, ale nie oczekuj że będziemy przyjmować każdego z otwartymi rękami:sorry2:. Czytając Twoje wypowiedzi odniosłam wrażenie jakbys miała nam za złe, że śmiałyśmy w ogóle zapytać, jaki był powód. Ja rozumiem że masz cięzką sytuację, ale Twoje znikniecie było co najmniej dziwne:sorry2:.
maleństwo ja o tym zabobonie słyszałam do połowy, wiedziałam że nie powinno sie iść na pogrzeb w ciąży ale nie miałam pojęcia czemu:-p. Ja w ciąży miałam pogrzeb babci, a że w zabobony nie wierze to i tak byłam:-D

Maleństwo pitu pitu ja uważam wręcz odwrotnie bać się trzeba żywych nie umarłych ja w ciąży byłam na mszy w pierwszą rocznice przyjaciela a potem u niego na cmentarzu ja sobie jeszcze tak myślę że on gdzieś tam palce maczał że spotkałam C i szybko w ciąże zaszłam i zdrowe dziecko urodziłam:)

Renata współczuję złego samopoczucia

Umi
musiałam czymś ognisko podrasować bo tam różne rzeczy w nim były chyba sam drucik został:)

Ostatnia edycja:
hej wam,
u nas noc taka se, mala stwierdzila o 5.40 ze juz sie wyspalam, cale szczescie przekonalam ja cycem zebym jeszcze pospala ;-)
kasiek ja o chodzeniu na pogrzeb to nawet nie slyszalam, ale o byciu chrzestna jak najbardziej. a co do bukietow, to wszystkie wyrzucam, niewazne od kogo :)
mloda wszystkiego najlepszego dla Synka! duzo pomyslnosci i szczescia, oby rosl szybko i zdrowo! 100 lat, 100 lat!

ooo mój mi buty tez kupuje ! często :-p
jak nie jakieś japoinki to kozaczki i jeszcze nie odeszłam :-p

maleństwo ja nie słyszłam o tym zabobonie o zmarłych , aczkowliek tez bym się tego bała ! właśnie w takie rzeczy z przymrózeniem ok a wierze :tak:

jednak o chrzestnej mogę obalić zabobon bez żadnego ale :-p

młoda 100 lat dla Rafałka :*

KASIAF ale jakie nerwy, daj spokój.

KASIEK fajna sukienka.

MŁODA 100lat dla synka.

U nas nocka bez gorączki ale mały wybudzał się ze strasznym płaczem, biedny. Mela w przedszkolu, mały idzie spać a mnie o 15 zwołali na malowanie opon na placu zabaw.
O właśnie macie tu artykuł o naszej wiosce i placu zabaw z fotką, tam z maluchem na ręku w rogu to ja jestem Gmina Wiskitki - Mieszkańcy Cyganki zbudowali Plac zabaw

Imacie jeszcze fotki w końcu zrobiłam dzieciom odlewy z gipsu co Kacperek dostał na chrzciny od mojej przyjaciółki, dlatego on ma w ramce bo tam była ranka i napis dla niego, jeszcze będę musiała taką ramkę dla Melci kupić
DSC00589.jpgDSC00593.jpg

Ostatnia edycja:
dorotar wow przerażające trochę:-p zawsze bałam się takich odlewów, choc na pewno są wspaniałą pamiątką:-D:tak:.
Młoda sto lat i duzo uśmiechu dla Rafałka

edit o to co Vi pokazała jest mniej straszne:tak:

reklama
Herbata ja też nie słyszałam:p

Młoda wszystkiego najlepszego dla Rafałka!!!!

Dorotar
super te odlewy:) chociaż powiem Ci że mają odrobinę czegoś przerażającego:p:p jakoś tak nie wiem czemu ale przerażające:) No no po gratulować że zbudowaliście plac:)

Kamcia też wolałabym takie odciski:) Właśnie szkoda że nie dostałam czegoś takiego w prezencie bo samemu to wiesz zawsze są inne wydatki

Ostatnia edycja:
Do góry