reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja tez suszyłam..dostałam buty a niby tez sie nie kupuje bo ucieknie(moze uciekne jeszcze tyle przed nami hahaha)suszyłam kwiaty oj duzo tego...ja lubie na przekór robic;p

też mi kupił szpilki i adidasy i nie uciekłam... ;p

Sali ja na przekór babci siadałam na rogu i co?? Hahaha

na mnie mama krzyczała że na rogu sieadam i jakoś przestałam i innych się czepiałam jak na rogu siedzieli :-):-)
a zabobony to ja zawsze lizałam miski po robieniu ciasta i babcia mówiła nie liż bo będziesz miała łysego męża i co? mój S ma łysinkę:-D i na mnie składa ze to przeze mnie.:-D

pierwszy raz słyszę tę zabobon. :-):-):-):-) mój ma włosy. a miski łyżki i te szpatułki (kręcioły) od miksera też były wylizywane. :-):-):-):-)

ja słyszałam o jeszcze jednym zabobonie ciut w niego wierzę. ale tak że nie pójdę bo się boję.
mianowicie chodzi o to że kobieta w ciąży nie powinna mieć styczności z kimś umierającym lub zmarłym czyli pogrzeby msze za zmarłych i cmantarze omijac z daleka. bo podobno duch zmarłej/ego moze przejąć ciało dziecka.

jak tam poranek??

ja na 11.30 na echo maluszka lece. a dziś cały dzień bym spała. dzis wolne od pracy to odpoczne.

reklama
kasiek ale ognisko toz to kiełbaskę można było piec:-p
kasiek KasiaF a u nas tego nie ma:)
butterfly tłumaczyć sie nie musisz, ale nie oczekuj że będziemy przyjmować każdego z otwartymi rękami:sorry2:. Czytając Twoje wypowiedzi odniosłam wrażenie jakbys miała nam za złe, że śmiałyśmy w ogóle zapytać, jaki był powód. Ja rozumiem że masz cięzką sytuację, ale Twoje znikniecie było co najmniej dziwne:sorry2:.
maleństwo ja o tym zabobonie słyszałam do połowy, wiedziałam że nie powinno sie iść na pogrzeb w ciąży ale nie miałam pojęcia czemu:-p. Ja w ciąży miałam pogrzeb babci, a że w zabobony nie wierze to i tak byłam:-D

Maleństwo pitu pitu ja uważam wręcz odwrotnie bać się trzeba żywych nie umarłych ja w ciąży byłam na mszy w pierwszą rocznice przyjaciela a potem u niego na cmentarzu ja sobie jeszcze tak myślę że on gdzieś tam palce maczał że spotkałam C i szybko w ciąże zaszłam i zdrowe dziecko urodziłam:)

Renata współczuję złego samopoczucia

Umi
musiałam czymś ognisko podrasować bo tam różne rzeczy w nim były chyba sam drucik został:)

Ostatnia edycja:
hej wam,
u nas noc taka se, mala stwierdzila o 5.40 ze juz sie wyspalam, cale szczescie przekonalam ja cycem zebym jeszcze pospala ;-)
kasiek ja o chodzeniu na pogrzeb to nawet nie slyszalam, ale o byciu chrzestna jak najbardziej. a co do bukietow, to wszystkie wyrzucam, niewazne od kogo :)
mloda wszystkiego najlepszego dla Synka! duzo pomyslnosci i szczescia, oby rosl szybko i zdrowo! 100 lat, 100 lat!

ooo mój mi buty tez kupuje ! często :-p
jak nie jakieś japoinki to kozaczki i jeszcze nie odeszłam :-p

maleństwo ja nie słyszłam o tym zabobonie o zmarłych , aczkowliek tez bym się tego bała ! właśnie w takie rzeczy z przymrózeniem ok a wierze :tak:

jednak o chrzestnej mogę obalić zabobon bez żadnego ale :-p

młoda 100 lat dla Rafałka :*

KASIAF ale jakie nerwy, daj spokój.

KASIEK fajna sukienka.

MŁODA 100lat dla synka.

U nas nocka bez gorączki ale mały wybudzał się ze strasznym płaczem, biedny. Mela w przedszkolu, mały idzie spać a mnie o 15 zwołali na malowanie opon na placu zabaw.
O właśnie macie tu artykuł o naszej wiosce i placu zabaw z fotką, tam z maluchem na ręku w rogu to ja jestem Gmina Wiskitki - Mieszkańcy Cyganki zbudowali Plac zabaw

Imacie jeszcze fotki w końcu zrobiłam dzieciom odlewy z gipsu co Kacperek dostał na chrzciny od mojej przyjaciółki, dlatego on ma w ramce bo tam była ranka i napis dla niego, jeszcze będę musiała taką ramkę dla Melci kupić
DSC00589.jpgDSC00593.jpg

Ostatnia edycja:
dorotar wow przerażające trochę:-p zawsze bałam się takich odlewów, choc na pewno są wspaniałą pamiątką:-D:tak:.
Młoda sto lat i duzo uśmiechu dla Rafałka

edit o to co Vi pokazała jest mniej straszne:tak:

reklama
Herbata ja też nie słyszałam:p

Młoda wszystkiego najlepszego dla Rafałka!!!!

Dorotar
super te odlewy:) chociaż powiem Ci że mają odrobinę czegoś przerażającego:p:p jakoś tak nie wiem czemu ale przerażające:) No no po gratulować że zbudowaliście plac:)

Kamcia też wolałabym takie odciski:) Właśnie szkoda że nie dostałam czegoś takiego w prezencie bo samemu to wiesz zawsze są inne wydatki

Ostatnia edycja:
Do góry