reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

olenko ile kosztuowala wanienka??
zrobilam wyprawkowa liste a moja mama mnie wysmiala...milyscie termometr do wody?czy lokciem mierzylyscie? ile bede ptrzebowac pieluszek tetrowych?i co to jest przewijak??::>:>
a moja babcia dalej twierdzi ze za wczesnie na zakupy...toja nie wieim kiedy ona chccialby to wszytsko zaku[pic....<mysli>

reklama
Kaska Ja mam termometr do wody ale to jest akurat drobiazg (ok 5zł) Wanienki nie kupowałam bo dostaliśmy od znajomego ze stelażem ale wanienka gdzieśok 25-30zł a stelaż ok 40 (no ale to akurat niezbędne nie jest) przewijak to taka decha z gąbką którą masz położoną na łóżku i przewijasz sobie malucha... Ja mam przewijak ale chyba go używać nie bede (też nie kupowalismy tylko dostaliśmy z łóżeczkiem) bo jak mam baldahim obok łóżeczka komode to jak przewijak położe to małego widać nie bedzie a że zaraz przy łóżeczku mam łóżko to na nim będe przewijać Kacpra...
Co do tego czy za wcześnie to według mnie nie... chyba że masz na tyle gotówki że pojedziesz i wszystko naraz kupisz... my wyprawke robiliśmy od czerwca... I uwież, moja lista też była dłuuuga ale w sumie kupiliśmy 2/3 z tego co tam było i kaszta o połowe mniejsze niż przewidywaliśmy... tak więc bierz sie za zakupy dla małej, to sama przyjemność, a z dużym brzuchem biegać ci sie nie będzie chciało miesiąc przed terminem...

Mika ja sie ciesze ciążą bo w sumie jakiś szczególnych dolegliwosci niemam (tylko ból pleców) ale już tak sie naszego słonka doczekać nie moge że aż...
Wogóle miałam czas że sie bałam porodu a teraz te obawy zaczynają być coraz mniejsze :-)

Bylismy na spacerku i teraz mam skurcze... lekkie... posprzątałam jeszcze troche ale spokój...

kaska 19 ja kupilam normalna wanienke i zaplacilam 28 zlotych. a co do przewijaka, sama sie wlasnie zastanawialam czy kupic taki na lozeczko, a pytasz co to jest? ten co ja chce to takie cos co sie kladzie na luzeczku i na tym przewijasz bobaska. ale sa jeszcze takie przewijaki wolnostojace.:-) co do termometra , u nas zawsze sprawdzali łokciem i ja tez tak bede...a co do pieluch to nie mam pojecia:baffled:
a babcia sie nie przejmuj, moja mama od poczatku do teraz mowi ze to za wczesnie ze kupuje ciuszki i wszystko dla malego, mimo ze juz jestem w 32 tyg. oni to chyba mysla ze lepiej kupic wszystko na ostatni moment, tylko z kad mamy wziasc naraz tyle pieniedzy .....nad tym sie nie zastanawiaja.

AAAAa... pieluch ja mam 5 tetrowych, 3flanelowe i wrazie potrzeby bede dokupować tak jak ubranka zresztą... czy normalne pieluchy...na cały okres niemowlęcy nie zrobisz zapasów...

Ja miałam kupionych tylko 5 tetrowych pieluch i 2 flanelki i starcza:tak: przewijak uzywam, ale taki wolnostojący... stawiamy tez na nim wanienke jak kąpiemy małą:tak: a gy przewijam małą na tapczanie albo w gościach to zabieram ze soba podkład na łóżko. Takie fajne nie przemakają, a czesto mała robi siku albo kupkę bez pieluszki;-) Lubi robic rodzicom na złość chyba i robi zaraz po ściagnieciu pieluchy:-)
Termonetru do wody nie używam, malutka tak naprawde lubi sie kapac w kazdej wodzie:-p
Wanienke wymienilismy po powrocie ze wczasow na wieksza, bo do starej sie nie miesciła... kupiłam zwykła w auchanie z tego co pamietam za 30 zł.
A ciuszki jak najbarziej trzeba miec wczesniej pokupowane, polcema duzo bodów:-p mala codziennie w nich bywa, są rewelacyjne:tak: a wogole to dla malenstwo nie ma co duzo kupowac, bo i tak szybko wyrasta, ja juz 1 torbe ciuszków za małych wywiozłam do bratowej, przejmuje nasze ubranka dla swojego marcowego 2009 dzidziusia:-D

Netgirl jak tak piszesz o ranie po cesarce to mi sie mój wyrostek przypomina (rozcieli mnie wyjątkowo mocno (policzyłabym dokładnie szwy no ale ich nie dojrze ale jakoś 8 ich było) wiem że to nie to samo ale pamiętam jak ciężko mi sie wtedy wstawało (a byłam dzieckiem 11lat więc i mniej wytrzymała byłam) i nie chcem, nie wyobrażam sobie cesarki...

No własnie my też chcieliśmy kupować tych pieluch tetrowych ale na szczeście sie powstrzymałam i stwierdziłam że jak będą nam przydatne to sie dokupi... bodów to mam multum, jakoś tak co jakieś zakupy to body wpadały jakieś... no ale jak bedzie lubiał robic mokre niespodzianki w czasie przewijania to będą przydatne :-p

Ide chyba spać... Boje sie że coś sie kręci bo strasznie mnie czyści a nic praktycznie dziś nie jadłam...

Jutro wizyta... Ale by było jakbym przed wizytą sie na porodówke zawinęła :-p

no kasiu teraz to bys sie mogla rozpakowac, w mire w terminie:-D

ja to niewiem co mojemu synusiowi jest , juz ponad 2 godziny natarczywie kopie i nie chce przestac. zawsze sie uspokoil, no gora pol godziny wytrzymal z ciaglym kopanie a teraz??? oj ciezko ciezko moje zebra maja:tak:

Oleńka nasz synuś to ostatnio już chyba w ogóle nie śpi:-p Rusza się całymi dniami:-p A najlepiej jest jak mnie męczą we dwóch-on i tatuś.Mariusz przykłada ucho do brzucha i słucha serduszka,a później urządzają sobie zabawę.Mariusz puka w brzuszek,a mały odpukuje:tak: I tak sobie stukają-jeden z jednej strony,a drugi z drugiej:-p A mały jak już sie rozkręci to dopiero by wariował...Łobuzy:-p

Kaśka ja myślę,że czas najwyższy na zakupy...Po pierwsze możesz zacząć rodzić w każdej chwili,bo to już 7 miesięcy minęło.Po za tym kupując wszystko na raz jest ciężko finansowo i trzeba się nachodzić...A pod sam koniec na pewno się nie chce.My mamy już najważniejsze rzeczy i za miesiąc będziemy mieć już wszystko,bo czekamy na pieniążki.

reklama
aleeeeee temat :-p ja to nie potępiam cesarki :-) potępiam lekarzy którzy ją robią na odwal...

A ja cały dzień poza domem odebrałam świadectwo i zapisałam się do szkoły rodzenia :-)
Później pojechałam do koleżanki fryzjerki i przy okazji zrobiłam sobie włoski i jestem bardzo zadowolona :-)
A następnie przyjechał po mnie Kuba i pojechaliśmy wszyscy + jej chłopak do restauracji na obiado-kolacje :-) więc dzień super minął :-) ;-):-)
A Nina to taka zadowolona że mamusia pochodziła i pooddychała świeżym powietrzem cały dzień kopała wierciła się i ogólnie mam wrażenie że bardzo jej się podobało :-)

No a jutro jadę do mamy załatwić wszystkie sprawy typu zarejestrować się jako bezrobotna dowiedzieć się o ubezpieczeniu i inne takie ;-)
Od razu mi się żyć zachciało jak się poruszałam :-)

Do góry