reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

OLENKA - bo dużo ludzi zna tylko takie podwórkowe koty co nie dadzą się nawet pogłaskać i dlatego taką mają opinie ;-) ja zawsze miałam bardzo towarzyskie koty
teraz mój białas to aż przesadza bo nawet do kibla za mną chodzi :-p jak się kąpie to na wannie siedzi :-p śpi ze mną nawet daje buzi :-p kwestia wychowania :-p ... a ile przy nim radości jak się zaczyna wygłupiać wczoraj jak po ogródku ta niezdara skakała to z Kubą prawie sikaliśmy ze śmiechu :laugh2:

BASKA - a teraz w ogóle można sobie zażyczyć w każdym momencie znieczulenie ? wystarczy zapłacić czy jak to wygląda ? ... i jak to cesarka na życzenie też może być nawet jak nie ma wskazań jakiś szczególnych ? :confused:

Kurde a ja tak jakoś się wyspałam :-p i nie wiem co robić :-p

NETGIRL - możesz mi przypomnieć tytuł tej książki co polecałaś o wychowaniu niemowlaka ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a wlasnie co do tego znieczulenia to slyszalyscie, co chca wprowadzic - ja jestem jak najbardziej za tym:-) tzn chca zabronic wykonywania cc na zyczenie a dac znieczulenie za darmo - jak dla mnie pomysl idelany.. ale znajac nasz rzad to to nie przejdzie.. :no:

Dla mnie to tez dobry pomysł. Wkurzają mnie troszkę gadki babek, które chcą cesarke, bo tak bedzie lepie dla dziecka... głupota! Nie chce nikogo urazić, ale przeciez kobiety od wieznosci rodziły i taka nasza natura!!!:tak: A jak ktos wymyślił takie cos jak znieczulenie to czemu z tego nie korzystac:tak: Powinno byc w kazdym szpitalu ogólnodostępne:tak:

Witam sie z rana.
Dzis w nocy bylo juz chlodniej, i chlodniejszy dzionek i tak jakby mi nogi wcale nie spuchly, wiec jest nadzieja ze nie pojde do szpitala:-)
Baska mam spuchniete, ale zeby tak ze butow nie moge zalozyc to nie, i cisnienie mam normalne, dla mnie tez nie ma po co do szpitala isc
Kasia wiesz, niby jak lekarz chce skierowac to trzeba isc, tylko ze ja juz w sumie 2 razy bylam niepotrzebnie w szpitalu, i teraz tez nie widze sensu
femme fatal a robisz sobie badania na toksoplazmoze??? pytam, bo ja to mam teraz 5 kotow w domu, i tez mi po lozku skacza, ale ja sobie badania kontrolne robie
Ona_mika a Twoja siostra tez z wami mieszka, czy osobno??? Do niej Twoja mama tez sie tak wtraca??
Asiowo ja tez mysle ze kobieta powinna rodzic naturalne, no chyba ze sa przeciwskazania do tego, ale nie rozumiem takich kobiet ktore od razu mowia ze chca miec cesarke.

Femme znieczulenie jest ale to zalezy, czy w Twoim szpitalu sa np anestezjolodzy(bo ono jest w kregoslup).. a znajac polskie szpitale takowych nie ma zazwyczaj:no:i kosztuje chyba cos okoo 500 zl.. wiec kupa kasy - niestety.. mnie np nie bylo stac..
a cc na zyczenie tez sporo kosztuje.. nie orientuje sie ile ale wiem, ze b. duzo.. i to jeszcze placisz za to, ze sie boisz poprostu..a potem zdychasz..bo tak zazwyczaj jest po cc..

Asiowo ja tez jestem tego zdania.. nie rozumiem kobiet, ktore placa za cc.. przeciez to tak naprawde operacja.. zreszta powiedzenie lekarzy tez brzmi" precz rece od maciy" niestety nie wszyscy tego przestrzegaja..
Ja nie moglam patrzec na dziewczyne po cc.. bidulka.. byla chyba gdzies w moim wieku albo troszke mlodsza.. czyli wiece niedoswiadczona mama.. przyniesli jej dziecko a ona tak: kroplowka w rece, cewnik zalozony i do tego jeszcze cewnik z brzucha na ten plyn i krew.. czujecie to.. ta dziewczyna siedziala na tym lozku i plakala, ze nie wie co robic.. maly nie chcial ssac piersi.. ona nie potrafila Go usposkoi bo jak jak ledwo sie ruszala.. mowie wam okropnosc..jak to zoabczylma to stwierdzila, ze jednak dobrze, ze urodzilam SN bo nie wyobrazam sobie tego przechodzic co ona(ona musiala miec cc bo miala za waska miednice)
Madzik to dziwie sie, ze chce Cie polozyc dos zpitala.. ja bym strasznie spuchnieta.. butow na nogi nie moglam wlozyc, nie wpominacja cjuz o kapciach..

moja bratowa miala cesarke i jak podpisywala jakis swistek pisalo na nim 1500zl za cc. taki jest koszt cesarki. ale ona za to nie placila, bo akurat dziecko źle sie ulozylo i nie miala innego wyjscia

baska201 ten moj lekarz to on woli skierowac do szpitala niz zeby pozniej mialo cos sie dziac, jest bardzo ostrozny, ale czasami to az za bardzo, ja np dobrze sie czuje, mala kopie jak szalona, i zrobie wszystko zeby tam nie pojsc, bo mam juz dosyc szpitali.
Ja tez uwazam, ze cesarka to jak operacja, dla mnie to glupota placic tyle kasy, zeby sie tak pozniej meczyc, wspolczuje tylko tym dziewczynom ktore nie maja wyjscia i musza rodzic przez cesarke

Ja tez miałam na sali jak leżałam 1 raz w szpitalu z dziewczyna po cesarce..., urodziła 5 kg syna wiec był troszke duzy:-p Ona sie ruszyc nie umiała..., do umywalki 2 kroki nie umiała wstac..., a jak z dzieckiem sie cos działo to odrazu musiała wołać kogos do pomocy. Przerabane!!!
Najgorsze jest jak kobieta rodzi naturalnie i nagle zaczyna sie cos dziać i trzeba zrobic cesarke:baffled: Dojrze, ze krocze rozwalone to jeszcze brzuch poszyty!!! 2 porody w 1. U mnie w rodzinie były 2 takie przypadki. Współczuje.

Ja tez lezałam w szpitalu, bo miałam cisnienie za wysokie, ale jak sie pozniej okazało nic sie nie działo niepokojącego. I niepotrzebnie przelezałam 6 dni, ale za to dostałam 300zł z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu;)

netgirl dobrze powiedziane, cc nie zawsze musi sie kojarzyc zle.... moja bratowa raz rodzila sn a drugie przez cc i mowila ze w zyciu nie chce jeszcze raz rodzic naturalnie. wynajmniej moze sobie porownac bo przeszla obydwa rozne porody.

a ja wlasnie dzisiaj jade na zakupy, musze znalesc kanape z fotelami do mieszkania i od razu kupie wanienke dla małego:-)

reklama
MADZIK - robiłam robiłam 2 razy ;-) ale całując i przytulając kotka nie da się zarazić ... trzeba uważać na kuwetę często zmieniać piasek i oczywiście nie ty :-p ja Kubę męczę co się pojawi kupka to zasuwa ją sprzątnąć :-)

Ja tam nie dam się kuć w kręgosłup... a w życiu już ja słyszałam o przypadkach że całe życie później jest coś nie tak z tym kręgosłupem że boli i ciężko się ruszać momentami ... co jak co ale tam mi grzebać nie będą :-p a innego jakiegoś znieczulenia nie ma ? ;/
A co do cesarki to ja ogólnie nie mam nic przeciwko i jak bym się już za bardzo męczyła to bym sobie zażyczyła skoro można skrócić cierpienie to czemu nie ... ale teraz jak poczytałam jakie są później komplikację to jednak wole normalnie rodzić :-p lepiej się przemęczyć te pare godzin niż później parę dni i do tego mieć ograniczony dostęp do dzidzi :-)

No a teraz jadę do szkoły po to świadectwo w końcu :-p niestety autobusem ;/ no ale trudno przynajmniej sie ruszę :-p

Do góry