reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Blaneczka ja bardzo chciałam rodzić z J. czy z mamą nawet, ale była wtedy świńska grypa:sorry2::-( Ale teraz z perspektywy czasu tak myślę, że może i lepiej bo nie byłam rozproszona, skupiłam się tylko na jednym. A może tak piszę bo rodziłam krótko, 3h i 10min. No tak czy inaczej rodziłam w czasie świńskiej grypy i nawet odwiedzin nie było:sorry2:

Femcia a dzięki, dzięki, Tobie też najlepszego:-)

reklama
Vegas- No to szybciutko poszło.
Z jednej strony z kimś ma się większe wsparcie a z drugiej strony jak się jest samemu to jest większa mobilizacja. Zawsze sie znajdzie jakieś ale. Zobaczymy w praniu jak to będzie.

Wampi hehe, ciekawa jestem jakby mój J. wyglądał w tym momencie, jakbym rodziła:-p 55min super czas!:-) Bardzo bym chciała następnym razem w tyle rodzić:tak: A ja to się boję, że z drugim dzieckiem to z 15h rodzić będę, nie wiem czemu, ale bardziej się chyba boję niż pierwszego porodu:-D

ah dobrze że ja nie mam problemuy z doborem stroju :-p hihih
mam kilka różnych powycinanych w różne stron y :-p jhahah
mam np jednoczęsciowe z prozdu a tył 2 częsciowy (2 takie) jeden czerwony z kratka a drugi panterja , mam 2 częsciowe to ze 3 pary :-p jeden taki że są majtki i bluzeczka jakby nie wiem jak na to się mówi :-p a jeden mam taki pełny ale z wyciętym kółeczkiem pomiędzy piersiami i z dziurą na do pepka :-p
eee jak tłumaczę to nie brzmi ładnie jak wygladają :-p musiałabym wam fotki pokazać :-p

anetka nie zazdroszczę pobudki o 6 :szok:
anula noga męża lepiej :-) powoli ja zaczyna zginać :-) więc się ciesze ! ale nadal ma spuchniętą jak banię dookoła kostki :-(
dorotar ja wszedzie z moją 2 na łaze sama przeważnie.. na zakupy , czy na plac zabaw , do znajomych ..
a one biegają jedna w swoją druga w swoją :-p więc z nimi na zakupy to tylko jakiś nervosol sobie zapodać i można iśc :-p haha
Renata tak własnie dostałam jakieś zaproszenie .. ale mnie trudno ponoć znaleźć :-p więc myslałam że to ktoś kogo znam.. ale pomyslałam że moze jednask Ty :-p
kasiekkk a u jakiego lekarza z tymi nóżkami byliście?? bo ja musze też z Vi iść z kolankami na sprawdzenie ...
gratulacje dla G
wampi 100 lat dla synka :-)

ha wampi miałam podobny czas do Ciebie :-p z Emmką .. jak wpadłam na porodówke o 18.05 (mojego czasu) to 18.40 już urodziłam :-) taka byłam szybka
z Vi było troskę dłużej

femme czy polecam.. kraj sam w sobie to nie jest taki zły ale pogoda dop bani :-( często pada deszcz:/
ale np żyć tu przeciętnie i stac Cię na wszystko ... i nie musisz się o nic martwić , a zyć w pl i wyliuczać na wsyztsko :/ to wolę 100 razy być tutaj :-)

no właśnie snoopy ,papitka i blanka będziecie rodzić mniej więcej w tych samych dniach :-)

haha gosia ja Ci wierzę bo moja Vi też zaczęła mówić pierrwsze mama jak miała 6 msc później tata szybko i jak miała 9 msc mówiła duzo słów pojedyńczych jak lampa , drzwi , kotek , dom , ide, tam , komp komp, .. jak miała roczek to już gadała "tata pracy" , "mama oć" "idziemy papa" "ready go" "mama mooo(mleko)"i tym podobne 2 wyrazowe słowa.. a jak miała 1,5 roku to ładnie zaczynała mówić więcej zdań i pełniejsze... i szło sie z nią bez problemu dogadać :-) gdzieś mam filmiki mogę chetnie wstawic :-p
sama też mówiłam jak miałam 8 msc :tak:

no dobra poczytałam
opaliłam się dzisiaj :-) wiec jestem szczęsliwa.. ale coś mnie oczy bolą .. i musiałam wykurzyć moje okularki do czytania bo nie mogłam patrzec w ekran :/

Hej lasecZki :)

wszystkiego najlepszego nam wszystkim zycze, ciezarowkom szybkich, bezbolesnych porodów :)

Zapomnialam ktora pytala o to czy Filipo mial ospe. Tak mial. jak mial 11 m-cy.

Vegas. ja pierwszy porod mialam ciezki. 15 godzin takich boli ze pod sam koniec juz przytomnosc tracilam. po porodzie 3 m-ce dachodzilam do siebie. praktycznie zero siadania, porobiły mi sie stany zapalne na szwie, jakies wrzody, ginka mi i przebijala. Bol jak ch..j.
Jak zaszlam w drugą ciążę to obsesje mialam na punkcie porodu. bylam zdecydowana nawet zaplacić za cesarke. tak balam sie tego bolu, tego ze znowu dziec mi sie niedotleni, itd.. No ale w dzien porodu, zaczely mi sie wody sączyc, trafilam na ludzką polozną, przeprowadzila wywiad ze mną. troszke podkoloryzowalam historie F, zeby w razie czego bardziej huhali na Oskara. No i Oskara rodzilam, ktrocej. O 10 weszlam na oddział, zero ropzwarcia a skurcze jak tatry na tym ktg. 14 oksytocyny mi podali, o 14 rozwarcia 1 cm, po pol godzinie 3 cm.. i potem spokoj. o 15.30 poszlam pod prysznic, bo mi sie sikac chciało, a sedesy byly nie wygodne. hahahahaha.. przyszlam na sale 15.40 wlazlam na wyro, polozna bada, 7 cm rozwarcia i ja pre. ta ryja drze ze jeszcze nie, a ja dziecia czuje nisko. no i o 15.45 Oskar sie urodzil. porwał mnie ciut... ale kij z tym, zacerowali :D Wodok takiego rozowego bobasa cudowny :) po 2 godzinacg dalam rade po turecku siedziec :D
Ł był w takim szoku ze ja tak nogi rozkladam :D hahaha

A co do obecnosci kogoś przy porodzie. Ja nie chcialam Musialam byc sama. Ł chcial być przy drugim.. ale moje bylo stanowcze nie. On niby twardy.. ale jak to facet.. w najmniej oczekiwanym momencie padnie :D

Mojej mamie kupilam kwiatka. taki fajny doniczkowy. jej nigdy ich za wiele ( tak jak mi :D ). A Ł swojej czekoladki dał :)

Blaneczka pewnie że dobra decyzja ja sama bym rady nie dała a tak to całkiem inaczej ja to w ogóle obstawę sobie zrobiłam bo i C i mama:)

Femme
ja tak samo dlatego siedziałam w kącie bo mi serce pękało... Tobie też najlepszego:)

Vegas to szybciutko ja to liczę od tego jak wstać nie mogłam bo wcześniej to chodziłam się i śmiałam :) więc 1h 45minut:)

Kamcia dla C:) A byłam u ortopedy dziecięcego bo najpierw byliśmy u takiego normalnego jemu coś wyszło ale on się nie zna no i 2 miesiące czekaliśmy na wizytę w kilinice dziecięcej w Lublinie

Dobra biorę się za paznokcie bo nic z tego nie będzie na 12 muszę być gotowa:p:p

Bry babki :)))

Mamusie wszystkiego co najlepsze dla was ;-) :tak: Ciężaróweczki szybkich porodów ;-)
Kasiek super ze z małą wsio oki, i gratki dla C:tak:

Co do porodów to ja rodziłam za kazdym razem sama;P pierwszy i trzeci po ok 5h ;) a drugi 2h40min. bez nacinania, bez szwów chodziłam po 3h od porodu pełna zycia :-D az sie połozne dziwiły zawsze, także nie kazdy poród taki straszny ;))))
Lecem na dwór z dzieciakami, podlac warzywka :-) pięknie opielone i moje i mamy wiec teraz niech rosną :tak:

Kurcze tak patrze na te suwaczki i niedawno byly urodziny Hani, Daniela a tu juz Miki ma za pasem i do Hani urodzin 5mies :szok: ale to leci.... Ja sama lada moment urodzinki... ehhhh :tak:
Córka mnie obudzila z uśmiechem, i zyczeniami, dostałam kwiatuszka recnzie robionego z serduszkiem, i wogole :)) dumna jestem z niej ;))))
Miłego dnia!!!

Ostatnia edycja:
reklama
WSZYSTKIEGO NAJ MAMUSIE :D
Nam ciężaróweczką, życzę przyjemnego porodu :D

Chcę rodzić z mamą , bo wiem , że mnie wesprze i pomoże . Sama się boję ;)

Co do cellulitu , to udaje mi się przed nim chronić i na razie nie mam :)
Co robię ? Przed ciążą biegałam dużo , stretching i do tego ćwiczenia Ewy Chodakowskiej .
Ta Pani wypuściła teraz płytę( była dołączona razem ze Shape ), którą kupiłam i zamierzam ćwiczyć po porodzie , ale wcześniej napisałam do niej maila i mi podesłała rozpiskę i z tym ćwiczyłam .
Pamiętajcie dziewczyny, ze ruch jest bardzo bardzo ważny! :)

Do góry