reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Papitka u nas tez bylo platne i wyszla z tego wielka zadyma nawet w gazecie pisało;p nie wiem jak to jest ale podobno porod rodzinny nie moze byc platny
Blanka ja chciałam zeby moj R byl ze mna a jak sie wszystko zaczęło to go wygoniłam:)i nie żałuje,myślałam ze potem przyjdzie do mnie a on poleciał od razu do Amelki:)
Vegas ja poszłam o 19 na porodówkęa o 21.10 już Mała była;) ale długo sie nie nacieszyłam bo mi ją w inkubator wsadzili (nie licze tych skurczy przez cały dzien co ich niby na ktg nie było)

Ja leżałam na sali z kolezanka przyjechala zaraz po mnie tez szybko urodzila mowi ze bez nacinania rano od razu sie poderwala sama poszla do lazienki. A ja sie meczylam bo mi szew pękł a ból jak cholera szczypało chodzic nie moglam. Tak to jest jak lekarz jest skupiony na czymś innym:dry:albo taki zdolny...
No ja miałam biegać wczoraj,ale samej mi się nie chce kurde len len len i tyle:-(

reklama
WAMPI - dzięki za odpowiedź :-) może u mnie to przez tabletki zobaczymy co się będzie działo teraz po odstawieniu ... ruch ... eh żeby to się chciało :-D

VI - no właśnie ja bym chyba wolała w deszczowym klimacie siedzieć i mieć kasę i się nie martwić o wszystko się odłoży co jakiś czas i poleci do ciepłych krajów i będzie słońce :-D :-p

GOSIA, VI - wpis z bloga :
Niedawno skończyłam 7 miesięcy a już potrafię :

- Mówie mama, tata, blabla, a jak się denerwuję krzyczę nenenene
- Sama siadam
- Raczkuje
- Robie tuli tuli
- Akuku
- Staje przez chwilę przy meblach
- Daje buzi (ale sporadycznie :-p )
- Biegam w chodziku
- Śmieje się w głos
- Sama się ładnie bawię
- zasypiam na głowie :-p i kręce się jak robal :-p

Więc jak widać to chyba nie jest taki jakiś cud nad Wisła że dziecko w tym wieku mówi żeby od razu o kłamstwa oskarżać :sorry: ;-)

LIZA - ale z Ciebie szczęściara ja mam cichą nadzieje że przy drugim mnie nie będą ciąć chociaż :-p

Nina mnie rano obudziła setką buziaków :-p
A teraz lecę do swojej mamusi :-)
Jeszcze raz najlepszego mamuśki i miłego dnia :-)

O jej a tu jak zwykle już naskrobane ;)
malenstwo20-kciuki za egzamin.
Blaneczka-​może te ćwiczonka w domu to nie jest zły pomysł. Próbowałam sie zmobilizować do biegania przed ciążą ale ta mobilizacja była tygodniowa potem mi sie odechciało.:-D Już niedługo i my z maluchami będziemy takie święta obchodzić ;d i dostawać buziaki.

Jakoś w nocy nie mogłam spać mały tak się w brzuchu rozbrykał i tak się przeciągał ze myślałam ze mi przez skórę się przebije aż czasami powietrza nie mogłam złapać :szok:. Mama zaplanowała na dzisiaj generalne porządki na przyjście Kubusia więc pewnie popisze tu dopiero wieczorem. Dlatego nie skrobać za dużo ;d

reklama
kasiek wybacz myslałam o C a nie wiem czemu G napisałam.. ale późno było i okulary już miałam i pewnie dlatego pomyliłam :-(
wybacz:*
ale w klinice do jakiego specjalisty???

aha jeszcze co do porodów ja rodziłam oba z mężem , na obu mogłam mieć telefon i aparat (stąd ładne pamiątki mam :-p
no i na 1 miałam jeszcze kamerę :-)
i miała 1 nacinany niestety 4,260 to trzeba było przez to moje wąskie krocze to wielkie dziecko przepchnąć :-p
a przy 2 pekłam niestety ... no ale też 4 kg .. główki też miały wielkie.. także ...:/ ale śladu nie mam żadnego po cieciach hehe :-p

przy Vi dupsko mnie bolało niesamowicie po nacięciu przez 3 dni :-p a przy Emmie po peknięciu absolutnie nic :-)
femme no Nina też była zdolna :-)
moja Vi jak miała 6 msc to sama wstawała i chodziła przy meblach i stała bez trzymanki a jak miała 7 to już sama szła po kilka kroczków :tak: ale w chodziku jej nigdy nnie trzymałam :-p bo ja jestem przeciwna chodzikom... ;-)
Emma tak wsyztsko miesiąc później niż Vi robiła :-p ale mówić mówi o wiele mniej :-)
A jak Ci sie deszczowy klimat podoba to przylatuj z rodzinką do IE :-)

a mnie dzisiaj nie będzie bo ładna pogoda więc za dużo nie piszcie :-p hehe
a teraz lecę na plaże , poopalam się cutkę z dziewczynami .. później na lody :-)
i co jeszcze,... plac zabaw i basen w ogrodzie :-p

do wieczora dziewczyny :-)

Do góry