reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Veas na pewno szybko się pogodzicie:)

Renata jak tam brzuch:)

Asiaczek ale masz słodkiego chłopa:) Współczuję teściowej moja też dobra;/

MAlwian fajny strój:)

KasiaF może to taki chwilowy kaprys przejdzie mu:)

Ola
trzymam kciuki za pracę&&& Ale masz przystojniaka;)

Anetka nooo u mnie też wiatr gdyby nie on to całkiem ciepło bo u mnie 23 stopnie:)

Ewi no ślicznie mówiła ja bym się popłakała:)

Anula witaj ale masz już chłopaka:) Zaraz urodziny będziesz wyprawiać:) A z pracą na razie cicho sza...;/

Blaneczka śliczny strój

Jeśli kogoś ominęłam to przepraszam ale jestem w trakcie pakowania:p

U lekarza bardzo dobrze Dominika ma kolanka w normie dobrze trafiliśmy bo weszłyśmy jako 3 a już była 9.45 a potem dzieci się naszło. Dominika bardzo grzeczna miał nas pan doktor przyjmować ale w zastępstwie była bardzo fajna młoda lekarka zaczęła żartować że musi z komputerem walczyć:p Zbadała małą powykręcała nóżki we wszystkie strony kazała stać na paluszkach i chodzić. Obejrzała zdjęcie RTG wszystko w normie Dominika nie ma nawet 1 cm odległości między nóżkami mówiła że jej dziecko ma więcej i nic z tym nie robi i że w tym wieku to fizjologia. Mała powiedziała ładnie jak ma na imię i ile ma lat:) Potem przyszedł Pan doktor ten co miał nas przyjmować i pyta się co taka piękna księżniczka u niego robi a ona mówi że ma podejrzenie koślawości kolan wziął zdjęcie i mówi "Z czym?!" Takie nogi"!! Heheh uśmiałam się.
Teraz czekam na C właśnie zaczyna egzamin!!! I jedziemy do rodziców:)

I jeszcze taka refleksja dziewczyny wiecie mamy za co Bogu dziękować że may takie zdrowe dzieci co ja się dzisiaj napatrzyłam na dziecięcą krzywdę to aż miałam łzy w oczach i siedziałam w kącie ze spuszczoną głową bo serce mi pękało dużo było dzieci upośledzonych i w ogóle z przypadkami a najbardziej chyba złapało mnie za serce jak przyszła młoda dziewczynką na rękach no dziewczyna w naszym wieku dziewczynka śliczna myślałam że śpi a ona z jakimś upośledzeniem bo jak otworzyła oczka to miała je powywracane to jak mi się smutno z jej powodu zrobiło że szok. MAMY ZA CO DZIĘKOWAĆ!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek dzieki ze pytasz. Brzuch ciut boli. nie tak jak wczoraj.. no ale taki lekki dyskomfort czuje.

A co do tego co widzialas. Ja mam niepelnosprawne dziecko. Fakt Filip fizycznie w pelni zdrowy, na pierwszy rzut oka jest normalny, na drugi tez. No ale autyzm ma. Jezdzilismy z nim do poradni "Dac szanse" dla dzieci z roznymi uposledzeniami. Jak napatrzylam sie tam jakie inni rodzice mają problemy z dziecmi to ja sie zastanawialam z czym ja tu jestem. Autyzm Filipa to pikus w porownaniu do tego co obserwowalam.

hejka;-) ja daję znać tylko ,że my jeszcze się trzymamy... nikt mnie skutecznie do szpitala nie może wygonić może mężowi się jutro uda bo ja już nie wyrabiam:-p już nie chcę brzuszka chcę maluszka!!

kasiek88kasiek Oj ciężko się patrzy na takie rzeczy wiem coś o tym. Sama jak byłam mała leżałam na ortopedii czekałam na swoją operacje nogi i do tej pory pamiętam jak pierwsze trzy sale to były same maluszki.

snoopy12 Ja też myślałam że nawet do połowy maja nie dotrzymam a teraz ja się zastanawiam czy w ogóle ma zamiar mały wychodzić
Nie dałam rady nadrobić wszystkiego od wczoraj tak ładnie naskrobałyście.
:-D

Ostatnia edycja:
A te ostatnie dni się tak ciągną w nieskończoność. Tym bardziej że wszyscy mi mówią oj zaraz będziesz rodzić zobaczysz brzuch masz nisko. Fakt faktem sama wczoraj aż się wystraszyłam tak mi sie pusto zrobiło nad brzuchem. Mój mi dzisiaj powiedział że jutro zacznę rodzić. I jak tylko coś zaboli to od razu czy już i czy długo ma jeszcze czekać:-D. Kazałam mu z synem pogadać ale to nic nie daje. W nocy mnie pilnował do 3 bo co chwila pobudka tak sie jakoś dziwnie czułam.

blaneczka no ja dwa dni przed tobą ;) . Jakoś damy rade i pewnie nawet się nie obejrzymy jak będziemy maluszki w domku mieć. Ja już wszystko mam przygotowane i tylko czekać zostało. Mama tylko pościel założy do wyrka małego jak będziemy ze szpitala wychodzić. ;). Raju jakoś nie czuje strachy przed porodem chociaż wszyscy mnie o to pytają bardziej się doczekać nie mogę tego wszystkiego :-).

reklama
snoopy po co czekac do jutra:-D
dorota Ja zaczęłam wcześnie mówić i Nasze dziecko również bo jak miała 7 miesięcy to juz zaczynała baba dada tata,a że teraz zaczyna mówić całymi zdaniami to wypada mi się cieszyć i właśnie to robię a Tobie nie musi to pasować i nie musisz mi wierzyć...:dry:

kasiek udanego wyjazdu Kochana:)
Amelka zasnęła mi dzis na siedząco oglądaliśmy top trendy a ona odwróciła się na bok i słyszę głęboki oddech mówię ocho śpi...i tak:)dobrze,że juz w piżamce była:)
Blanka strasznie mi się dzis spodobało Twoje imię:tak:
Papitka bo nie ma się czego bać. Ja to pamiętam,że tak szybko mi zleciało te parę godzin...Najgorzej wspominam szycie...:dry:co prawda bólu nie pamiętam ale nie miło było;p
Leżałam taka zdechła a pielęgniarka mówi zdrowa kobita. Ja mówie co Ty gadasz weż głośniej bo nie słysze;-)nie wiem czy to w szoku byłam czy jak:sorry2:albo jak zapaliła sobie lampe i mi swieci tam i mówi położna może do światła wyjdzie a ja mówie a co to ćma...:-p

Ostatnia edycja:
Do góry