reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

netgirl-ja tez kiedys robilam taki internetowy test na iq ...robilam go chyba dwie godziny bo zadan bylo naprawde sporo kolo200 .staralam sie na maxa-a oni na koniec zeby zobaczy wynik kazali wyslac dwa esemessy---------no to wyslalam z mamy telefonu.....a po chwili zobaczylam ze koszt jednego esemesa to 9 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!czyli razem 18! naszczescie esy wyslalam pod zly numer...matka chybaby mnie zabila...:no::szok::-p
tak sobie czytam o tym sprzataniu Waszym...ja tezowszemnie mam sily...a drugie to to ze ja nic nie potrafie....:( kiedy dziecko sie urodzi to ide na tzw. swoje a ja gotowac sprzatac nie umiem...jakby kazal mi ktos podloge umyc to nie wiedzilabym jak sie do tego zabrac...kupilam ubranka dla kornelii juz ..musze je wyprac a kompeltne nie wiem jak bo pralka i pranie to tez kosmos...

reklama
Kaśka ja w domu szczerze mówiąc nigdy nie sprzątałam...Ale żeby nie wiedzieć jak to się robi???Nie wierzę:szok: Ja poszłam na swoje i od razu zaczęłam wszystko robić,sprzątać i gotować....No jeszcze gotować to rozumiem-nie każdy umie.Ale sprzątać?Nie ma takiej możliwości:laugh2:

Ja jestem:tak: padnięta bo padnięta ale jestem... dzisiaj do M przychodzi kolega a ja pewnie wyjątkowo szybko spać pójde :-p
Podłogi mi M pomył a ja sobie cały dzień powolutku sprzątałam, a on malował łazienke do końca...

Kaska :szok::szok::szok: No normalnie szok... jak nie wiesz jak w pralce prac to wypierz ręcznie... tego szorować nie trzeba bo to tylko w sumie ma bakterie wytępić więc wlej wode do miski troche proszku (Lovela, lub Jelp) przemieszaj troche potem wypłucz kilka razy i z płynem do płukania... wysuszyć i wyprasować... w gotowaniu nie pomoge bo ja np gotuje odkąd pamiętam, i sprzątam też, ale zamiatanie, odkurzanie i ścieranie kurzy to żadna filozofia chyba...:-p

o kurde... Kaska...
Dla mnie to jest baaardzo dziwne, zeby dziewczyna nie umiała nic zrobic...
Ja całe zycie sprzatam i gotuje:-p Mam 3 braci, a oni wychodzac z załozenia ze to "baba do garów", itd... . Szczerze to gdzies Ty sie uchowała??!!:-)

Ja też nigdy nie sprzątałam nie gotowałam ani nic :-p ale no ... wiedzieć to wiem jak to się robi tyle że chęci brak :-p jedynie gotować nie umiem ... albo nie wiem że umiem bo tego nie robie :-p

Witam z rana.
Pustek to nie ma. Tylko siedzimy każda o innej porze w necie.
MIŚKA Dasz radę.

ciekawe co u Koszmarka?
KAŚKA Ją tego nie rozumiem żeby nie umieć sprzątać. Ją od dziecka byłam uczona że trzeba sprzątać. Szczerze to nawet Justynka wie jak się zmywa podłogę. Ubrańka piorę tak: ustawiam programator na 40-60 stopni, do szufladki wsypuję miarke proszku(lovela), włączam dodatkowe płukanie i tyle.
Ją już myślałam że wczorajsza noc będzie nie spana. Mareczek mi do 24 strasznie płakał jakby coś go bolało. Nawet cyca nie chciał. S z Justynka musiał się wyprowadzić do drugiego pokoju. No ale na szczęście udało się synka uspokoić i nakarmić i tak śpi aż do teraz.

Czesc kobietki:-)
jakos ostatnio nie mam weny do pisania:baffled:do tego calymi dniami siedze z Lena sama, bo tta w szpitalu..ahh jednym slowem mam dosc:-(ale zyje tylko mysla, ze Adam za niedlugo bedzie..

Asiowo kurcze to nie za fajnie.. macie pecha jednym slowem serio..
Kaska az sie wierzyc nie chce, ze nawet nie wiesz jak podloge umyc serio...
Ewi moze rzeczywiscie cos Go bolalo.. moze brzuszek.. u takich maluszkow to bardzo czesta przypadlosc - niestety..

Witam...
Dziewczyny ja mam pytanko... Że bóle jak na miesiączke pojawiają sie też dużo wcześniej przed porodem to wiem...Ale na co one właściwie wskazują? że to niby rozwarcie sie robi, czy dzidzia sie wstawia, czy to takie dziwne skurcze są niby? bo mi od wczoraj wieczór tak jakoś one sie pojawiają i sie zastanawiam...

Witam...
Dziewczyny ja mam pytanko... Że bóle jak na miesiączke pojawiają sie też dużo wcześniej przed porodem to wiem...Ale na co one właściwie wskazują? że to niby rozwarcie sie robi, czy dzidzia sie wstawia, czy to takie dziwne skurcze są niby? bo mi od wczoraj wieczór tak jakoś one sie pojawiają i sie zastanawiam...

Mi lekarka mówiła, ze to macica się powieksza... i po prostu sie rusza.

Ja sie załamałam... Wszyscy traktuja mnie jak zaraze:( Siedze w domu, bo wszyscy sie mnie boją, mimo tego, ze jestem zdrowa i nawet nie ma podstaw bym była chora... :( Po prostu na łeb juz dostaje... :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam i ja, juz po obiadku
Jakos przez ta pogode to mi sie nic nie chce, umieram doslownie, czekam kiedy sie tylko ochlodzi, a jeszce dzis do siostry na parapetowke idziemy.
KasiaF87 ja Ci w tym skarbie nie pomoge, bo jeszcze to przede mna, a czyzby to bylo juz???
Co to sprzatania i gotowania, to sprzatanie to przeciez nic trudnego, gorzej z gotowaniem, po slubie non stop wydzwanialam do mamy zeby zapytac co jak sie gotuje, a pranie, to sa zalecenia na metce wiec to raczej tez nie jest trudne, a do obslugi pralki jest instrukcja, wiec to zadna filozofia

Do góry