reklama
Liza
Fanka BB :)
MeKlaudia oj no to spory chlopak i jeszcze w pampersika, a czemu mu nie zdejmiesz poprostu pampersa i zeby sie pare razy skitrał w majty i moze by zorzumial ze to to samo co siku i trzeba na nocnik?
Ide poloze spac mlodego, zaloze mu pampersa teraz no i wysadze go moze... majty suche juz 1h biega i nic..
Ide poloze spac mlodego, zaloze mu pampersa teraz no i wysadze go moze... majty suche juz 1h biega i nic..
Liza z Marcelem jest taki problem, ze strasznie boi sie zrobić kupe do tego na widok kupy czy nawet uczucia ze mu wychodzi ma odruch wymiotny.. 2 miesiace temu powiedzielismy mu ze dostanie ekstra zabawke jak zrobi kupe do nocnika zrobil po 2 dniach namawiania ale gdy tylko mu wyszła wyleciał z łazienki jak by go z procy wystrzelili i upackał cały korytarz w wymiocinach:/ wiec stopniowo do tego musimy podchodzić..
/hej.,
Widze wsyztskie mamusie korzystają z pięknej choć ciut upalnej pogody..
i tak nadrabiam ostatnie dwie strony bo już oczy mi się zamykają. No ale trzeba choć dać znać o sobie żebyście nie zapomniały oo mnie..
Clue po prostu trzeba powiedzieć i tak jak Gosia pisze lepiej żeby dowiedzieli się od ciebie niż z plotek. ja na rozmowie z mamą byłam razem z S. ale ja od początku wiedziałam jak mama zareaguje i torbę miałam już spakowaną,. jeśłi czujesz że masz wsparcie w osobie taty dziecka to weź go ze sobą na tę rozmowę. choć niektórym lepiej jak same informują rodziców.
Liza powodzenia w odpampersowywaniu, współcuzje zapalenia.
Meklaudia dziwna sprawa z ta kupka marcelka. rozumiem gdyvy to miala być dizewczynka ale chłopak? Mareczek za nieco ponad miesiąc kończy 4 lata a na nocnik siadał jak miał 2 latka, kupke też nie raz w majty zrobił, a teraz jak zrobi to jeszcze tym się szczyci.
Widze wsyztskie mamusie korzystają z pięknej choć ciut upalnej pogody..
i tak nadrabiam ostatnie dwie strony bo już oczy mi się zamykają. No ale trzeba choć dać znać o sobie żebyście nie zapomniały oo mnie..
Clue po prostu trzeba powiedzieć i tak jak Gosia pisze lepiej żeby dowiedzieli się od ciebie niż z plotek. ja na rozmowie z mamą byłam razem z S. ale ja od początku wiedziałam jak mama zareaguje i torbę miałam już spakowaną,. jeśłi czujesz że masz wsparcie w osobie taty dziecka to weź go ze sobą na tę rozmowę. choć niektórym lepiej jak same informują rodziców.
Liza powodzenia w odpampersowywaniu, współcuzje zapalenia.
Meklaudia dziwna sprawa z ta kupka marcelka. rozumiem gdyvy to miala być dizewczynka ale chłopak? Mareczek za nieco ponad miesiąc kończy 4 lata a na nocnik siadał jak miał 2 latka, kupke też nie raz w majty zrobił, a teraz jak zrobi to jeszcze tym się szczyci.
liza dziękuję:*
My już pierwszą próbę miałyśmy w piątek. I skończyła się tak:
Amelka pamiętaj siusiu do nocniczka patrze a ona siedzi w majtkach na nocniku i mówi SIKU ja patrze a majty caałe mokre.
jakby nie patrzył jakiś tam sukces jest nie do końca osiągnięty ale jak na pierwsz raz:-)
hahahahaha a powiedzialas ze majtuchy trza sciągnąć zanim na nocnik usiądzie ?
Liza ja czerwone napuchniete oko mam bardzoi czesto. Od slonca, od wiatru, jak kurzu najdzie, czasami jak sie przypadkiem do oka dotkne ( do gałki ),itd. wglądam wtedy jak z fanbarem bo od razu puchnie mi poł policzka
spojrzenia ludzi na ulicy mnie rozwalają
MeKlaudia no masz problem z MArcelem. Moi chlopcy przed 2 urodzinami bez pieluchy smigali. F w nocy lał do 5 urodzin prawie, a Oskar od jesieni bez pampersa spi. czasami wpdaka sie zdarzy,ale widze ze wtedy jest mu strasznie smutno jak w lozko sie zleje.
w Łykend byla u mojej sąsiadki ta jej wnuczka o ktorej wam pisalam. No i nadal ze smokiem, nadal w pampersie, nawet na chwile pielucha nie zdieta zeby ta pipka sie powietrzyla na tym podwórku. az sie dziwnie patrzylo, taki duzy dziec a ze smokiem i pampersem. OSkar zaczął na glos sie zmiac ze z D dziedzius jest bo smoczka nosi. tO sie troche zawstydzila i wyjela tą gume z buzi.. ale na 5 min. ;/
Renata Masakra najbardziej żal dzieci bo już mogłyby chodzić bez pampka już dawno ale wygoda matki jest naprawdę nie do pojęcia. co one robią by mieć spokój z dzieckiem.
ja jako że i tak siedzę w domu to za rysowanie się wzięłam bo ta bezczynnośc to mnei dobija.
ja jako że i tak siedzę w domu to za rysowanie się wzięłam bo ta bezczynnośc to mnei dobija.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
kasiek wybrałaby? czyli nie robiłaś wyboru??
clue ja normalnie powiedziąłam , i mama jak i teściowie się ucieszyli :-)
liza to tye żółte mlecze maja być tak ?
a mój mąż za to ... 24 h w lodówce.. a później ja będe leżał w lodówce po takim syropku faceci
meklaudia to duzy chłopak jak robi jeszcze kupę w pampka :/ popieram Lizę ... daj go bez i albo robi kupke atm gdzie trzeba albo zrobi w majtki i sam się nauczy ;-) przecież taki duży to już dawno rozumie .... rozumiem jakbyś po tym młodszym pisała.. to inna sprawa ;-)
czytam dalej.. dziwne że jak robi do nocnika to ma odruch wymiotny i strach , a jak w pampersa i się upaćka cały i musisz go wycierac to jest ok :/
wiesz może sadzaj go na kibelku żeby wpadło prosto do wody i żeby nie widział kupy
clue ja normalnie powiedziąłam , i mama jak i teściowie się ucieszyli :-)
liza to tye żółte mlecze maja być tak ?
a mój mąż za to ... 24 h w lodówce.. a później ja będe leżał w lodówce po takim syropku faceci
meklaudia to duzy chłopak jak robi jeszcze kupę w pampka :/ popieram Lizę ... daj go bez i albo robi kupke atm gdzie trzeba albo zrobi w majtki i sam się nauczy ;-) przecież taki duży to już dawno rozumie .... rozumiem jakbyś po tym młodszym pisała.. to inna sprawa ;-)
czytam dalej.. dziwne że jak robi do nocnika to ma odruch wymiotny i strach , a jak w pampersa i się upaćka cały i musisz go wycierac to jest ok :/
wiesz może sadzaj go na kibelku żeby wpadło prosto do wody i żeby nie widział kupy
Liza
Fanka BB :)
Renata a ile ta dziewczynka ma? bo nie doczytałam chyba wczesniej tego wątku?
U mnie starszaki mieli 2l i 3mies jak sie odnocnikowali, a z esmoczkiem to bylo tak ze Hania miala od poczatku do okolo roku i 3mies. a Daniel smoczka nie chcial za chiny i byl bezsmoczkowy Miki mial od poczatku do 9mies ;-)
MeKlaudia czemu odruch wymiotny pierwsze slysze, ja bym go mimo wszytsko puscila bez pampersa i zamknela ten temat przy nim, kupa jest normalna i tak trzeba ja traktowac, jest już duży nie oszukujmy sie powinien zrozumiec :-) zycze powodzenia w kazdym badz razie ;-)
EWI to co tam rysujesz teraz? jak sie czujesz?
Kamcia hehehe ehhh te chlopy ;PPP ))
Miki spi jeszcze, ja sie nawet zdrzemnełam 30min ;-)
U mnie starszaki mieli 2l i 3mies jak sie odnocnikowali, a z esmoczkiem to bylo tak ze Hania miala od poczatku do okolo roku i 3mies. a Daniel smoczka nie chcial za chiny i byl bezsmoczkowy Miki mial od poczatku do 9mies ;-)
MeKlaudia czemu odruch wymiotny pierwsze slysze, ja bym go mimo wszytsko puscila bez pampersa i zamknela ten temat przy nim, kupa jest normalna i tak trzeba ja traktowac, jest już duży nie oszukujmy sie powinien zrozumiec :-) zycze powodzenia w kazdym badz razie ;-)
EWI to co tam rysujesz teraz? jak sie czujesz?
Kamcia hehehe ehhh te chlopy ;PPP ))
Miki spi jeszcze, ja sie nawet zdrzemnełam 30min ;-)
Ostatnia edycja:
a my jedziemy na wies do tesciowej:-)na całe 1.5 dnia moze sie opale
No u nas bylo 2 razy siku do nocniczka a kuupa w majtki nie zdążyła chyba
spakowana juz jestem tylko czekam na R musze sie bojowa nastawic bo warzywka mam sadzic dzisiaj;-)
odezwe sie pewnie dopiero w srode albo jutro poznym wieczorem buziaczki
No u nas bylo 2 razy siku do nocniczka a kuupa w majtki nie zdążyła chyba
spakowana juz jestem tylko czekam na R musze sie bojowa nastawic bo warzywka mam sadzic dzisiaj;-)
odezwe sie pewnie dopiero w srode albo jutro poznym wieczorem buziaczki
reklama
Renata a ile ta dziewczynka ma? bo nie doczytałam chyba wczesniej tego wątku?
Liza ta dzewczynka na przelomie wrzesnia-pazdziernika konczy 4 lata. Jej matka tlumaczy to ze ona w pampersie i ze smokiem autyzmem. No ale ja tez mam dziecko z autyzmem i nie wyobrazam sobie takiego kaleki z niego robić bo on chory.