reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Liza wspólczuje zapalenia..
U nas dziś Tymek tez bez pieluchy no ale narazie nic nie zrobił:)
My mamy jeszcze problem z Marcelem bo on kupke jedynie w pampersa robi:(

reklama
MeKlaudia oj no to spory chlopak i jeszcze w pampersika, a czemu mu nie zdejmiesz poprostu pampersa i zeby sie pare razy skitrał w majty i moze by zorzumial ze to to samo co siku i trzeba na nocnik?

Ide poloze spac mlodego, zaloze mu pampersa teraz no i wysadze go moze... majty suche juz 1h biega i nic.. :dry:

Liza z Marcelem jest taki problem, ze strasznie boi sie zrobić kupe do tego na widok kupy czy nawet uczucia ze mu wychodzi ma odruch wymiotny.. 2 miesiace temu powiedzielismy mu ze dostanie ekstra zabawke jak zrobi kupe do nocnika zrobil po 2 dniach namawiania ale gdy tylko mu wyszła wyleciał z łazienki jak by go z procy wystrzelili i upackał cały korytarz w wymiocinach:/ wiec stopniowo do tego musimy podchodzić..

/hej.,
Widze wsyztskie mamusie korzystają z pięknej choć ciut upalnej pogody.:-D.
i tak nadrabiam ostatnie dwie strony bo już oczy mi się zamykają. No ale trzeba choć dać znać o sobie żebyście nie zapomniały oo mnie.:-D.
Clue po prostu trzeba powiedzieć i tak jak Gosia pisze lepiej żeby dowiedzieli się od ciebie niż z plotek. ja na rozmowie z mamą byłam razem z S. ale ja od początku wiedziałam jak mama zareaguje i torbę miałam już spakowaną,:tak:. jeśłi czujesz że masz wsparcie w osobie taty dziecka to weź go ze sobą na tę rozmowę. choć niektórym lepiej jak same informują rodziców.
Liza powodzenia w odpampersowywaniu, współcuzje zapalenia.
Meklaudia dziwna sprawa z ta kupka marcelka. rozumiem gdyvy to miala być dizewczynka ale chłopak? Mareczek za nieco ponad miesiąc kończy 4 lata a na nocnik siadał jak miał 2 latka, kupke też nie raz w majty zrobił, a teraz jak zrobi to jeszcze tym się szczyci.

liza dziękuję:*

My już pierwszą próbę miałyśmy w piątek. I skończyła się tak:
Amelka pamiętaj siusiu do nocniczka patrze a ona siedzi w majtkach na nocniku i mówi SIKU ja patrze a majty caałe mokre.
jakby nie patrzył jakiś tam sukces jest nie do końca osiągnięty ale jak na pierwsz raz:-)

hahahahaha a powiedzialas ze majtuchy trza sciągnąć zanim na nocnik usiądzie ?:D

Liza ja czerwone napuchniete oko mam bardzoi czesto. Od slonca, od wiatru, jak kurzu najdzie, czasami jak sie przypadkiem do oka dotkne ( do gałki ),itd. wglądam wtedy jak z fanbarem bo od razu puchnie mi poł policzka :)

spojrzenia ludzi na ulicy mnie rozwalają :D

MeKlaudia no masz problem z MArcelem. Moi chlopcy przed 2 urodzinami bez pieluchy smigali. F w nocy lał do 5 urodzin prawie, a Oskar od jesieni bez pampersa spi. czasami wpdaka sie zdarzy,ale widze ze wtedy jest mu strasznie smutno jak w lozko sie zleje.

w Łykend byla u mojej sąsiadki ta jej wnuczka o ktorej wam pisalam. No i nadal ze smokiem, nadal w pampersie, nawet na chwile pielucha nie zdieta zeby ta pipka sie powietrzyla na tym podwórku. az sie dziwnie patrzylo, taki duzy dziec a ze smokiem i pampersem. OSkar zaczął na glos sie zmiac ze z D dziedzius jest bo smoczka nosi. tO sie troche zawstydzila i wyjela tą gume z buzi.. ale na 5 min. ;/

Renata Masakra najbardziej żal dzieci bo już mogłyby chodzić bez pampka już dawno ale wygoda matki jest naprawdę nie do pojęcia. co one robią by mieć spokój z dzieckiem.

ja jako że i tak siedzę w domu to za rysowanie się wzięłam bo ta bezczynnośc to mnei dobija.

kasiek wybrałaby? czyli nie robiłaś wyboru??
clue ja normalnie powiedziąłam , i mama jak i teściowie się ucieszyli :-)
liza to tye żółte mlecze maja być tak ?
a mój mąż za to ... 24 h w lodówce.. a później ja będe leżał w lodówce po takim syropku :sorry: faceci :eek:
meklaudia to duzy chłopak jak robi jeszcze kupę w pampka :/ popieram Lizę ... daj go bez i albo robi kupke atm gdzie trzeba albo zrobi w majtki i sam się nauczy ;-) przecież taki duży to już dawno rozumie .... rozumiem jakbyś po tym młodszym pisała.. to inna sprawa ;-)
czytam dalej.. dziwne że jak robi do nocnika to ma odruch wymiotny i strach , a jak w pampersa i się upaćka cały i musisz go wycierac to jest ok :/
wiesz może sadzaj go na kibelku żeby wpadło prosto do wody i żeby nie widział kupy

Renata a ile ta dziewczynka ma? bo nie doczytałam chyba wczesniej tego wątku?
U mnie starszaki mieli 2l i 3mies jak sie odnocnikowali, a z esmoczkiem to bylo tak ze Hania miala od poczatku do okolo roku i 3mies. a Daniel smoczka nie chcial za chiny i byl bezsmoczkowy :) Miki mial od poczatku do 9mies ;-)
MeKlaudia czemu odruch wymiotny :szok: pierwsze slysze, ja bym go mimo wszytsko puscila bez pampersa i zamknela ten temat przy nim, kupa jest normalna i tak trzeba ja traktowac, jest już duży nie oszukujmy sie powinien zrozumiec :-) zycze powodzenia w kazdym badz razie ;-)
EWI to co tam rysujesz teraz? jak sie czujesz?
Kamcia hehehe ehhh te chlopy ;PPP :)))

Miki spi jeszcze, ja sie nawet zdrzemnełam 30min ;-)

Ostatnia edycja:
a my jedziemy na wies do tesciowej:-)na całe 1.5 dnia moze sie opale:-p
No u nas bylo 2 razy siku do nocniczka a kuupa w majtki nie zdążyła chyba :-D
spakowana juz jestem tylko czekam na R musze sie bojowa nastawic bo warzywka mam sadzic dzisiaj;-)
odezwe sie pewnie dopiero w srode:) albo jutro poznym wieczorem;) buziaczki

reklama
Renata a ile ta dziewczynka ma? bo nie doczytałam chyba wczesniej tego wątku?
U mnie starszaki mieli 2l i 3mies jak sie odnocnikowali, a z esmoczkiem to bylo tak ze Hania miala od poczatku do okolo roku i 3mies. a Daniel smoczka nie chcial za chiny i byl bezsmoczkowy :) Miki mial od poczatku do 9mies ;-)

Liza ta dzewczynka na przelomie wrzesnia-pazdziernika konczy 4 lata. Jej matka tlumaczy to ze ona w pampersie i ze smokiem autyzmem. No ale ja tez mam dziecko z autyzmem i nie wyobrazam sobie takiego kaleki z niego robić bo on chory.

Do góry