reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

anetka małe dzieci bardziej odczuwają ciepło niż my , sa mniejsze i bardziej je ogrzewa słońce.. dlatego jesli nam jest ciepło to dziecku już napewno :tak:
dorotar dzięki ze zwróciłaś uwage na mojego posta... bo po przeczytaniu co napisałaś to az sama się zastanowiłam co ja napisałam , chciałam napisac że miały ponad 9 kg :sorry:więc poprawiam.. Emma wazyła mając pół roku i 2,5 tygodnia 9.450 a Vi równe pół roku 9.300 to tak z dokładnością:tak:
nawet przy ich wadze urodzeniowej 4 i 4260 nie było by możliwości zeby w pół roku przybrały jedynie po 2 kg ;-) :zawstydzona/y:
od urodzenia były wielkie aż do dziś :-p

aha zapomniałam jeszcze kasiek dam zdjęcia jak tylko zrobię bo imprezka będzie w czwartek :-)
także jeszcze troszkę czekania :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)
pobudka dziś przed 5. Oskar mnie o budził, potem chcialam sie jeszcze zdrzemnąć ale Ł mial silną potrzebe gadania glosno no i wstalam. nie powiem zebym jakos specjalnie byla zachwycona.

wczoraj sie juz troche opalilam. i jak zwykle pierwsze slonce i mnie wszytko swedzi. U oskara takie ladne brązowe policzusie sie zrobiły.. a brzuszek bialy jak mąka :)

Kamcia wszystkiego najlepszego dla Emmy :)

witam sie
smile.png

U nas +15 juz a w pokoiku młodego +26 o_O a okno otwarte było całą noc ....
Mały pobudka o 6 ja juz mieszkanko ogarniete i można zaczynac długi weekend
smile.png
szkoda że sama póki co
Wybieram się z tata na zakupki a potem do reala nóżkami
biggrin.png

kasiek jasne , że będzie a teście powiedzieli mężulkowi , żebyśmy tupili tańsze ale do remontu i po swojemu go urządzili , ach ... juz sie nie mogę doczekać :D
Renata :) ja tez tak mam ze słońcem , do tego mam uczulenie więc juz wogole ;/

HEJ w ten letni dzien? :-D
U nas na dworze w cieniu 18! w domu mimo ze sie nie pali tez cieplo w nocy myslalam ze zwatpie nie bylo czym oddychac, dzieciaki juz przy bramce czekaja jak pojdziemy na dwór....
kasiek ja dzis trawe bede kosic, tata naostrzyl wczoraj i moge działac ;-) ale poczekam jak bedzie lepsze sloneczko :DDDD
Renata wspolczuje takich wczesnych pobudek :dry:

U nas pobudka kolo 6:30,
Naokoło pryskają w sadach - nie ma to jak rejon gdzie saaaame sady... ;P wczoraj wieczorem juz bylo czuc to...
No ale cóż...
Dobra ide dzieciaki wypuszcze, pranie rozwiesze, drugie juz sie pierze no i wlosy umyje chyba.... albo w poludnie....? hehe
milego dnia!!!

RENATA oooo to jak i u mnie dzieci u alergologa leki dostały z małym mam wizytę 31maja a Amelce we wrześniu testy.
Bo ludziom się w głowach czasem przewraca.
VI nie ma za co, to i faktycznie klocki, ale u nas na grudniówkach jest chłopczyk 4 miesiące z kawałkiem a ponad 9kg.

O 6.30 wyszłam na dwór, bo mąż miał jechać robotę skończyć ale coś tam dłubał na dworzu i wyszłam zobaczyć w samej piżamie-króciutkie spodenki pod pupę i bluzeczka na ramiączka i już tak ciepło było,zapowiada się świetny pogoda na weekend długi, no i super, zaraz dzieci na dwór z babcia a ja dalej z prasowaniem będę walczyć, Meli letnie ciuchy muszę przejrzeć co dobre jeszcze i swoje też wyciągnąć z dna półki-jejku lekkie sukienki uwielbiam. No i pakowanie potem.
Nocka u mnie nie wyspana, wszak mały budził się ze 4 razy tylko ale w pewnym momencie się obudziłam i czuje,że co coś śmmierdzi i troszkę mi się lampka przysmażyła, kurczę dobrze że się obudziłam bo mogłoby się zapalić a mam ją na oknie za firanką i zasłonką nad głową Amelki i swoją, ale się wystraszyłam od razu z prądu też odłączyłam i zasnąć nie mogłam nerwów.
Jak już przysypiałam mały zaczął się kręcić, dostał cyca i ciągnie sobie to nagle słyszę jak Amelka krzyczy to, że tak powiem wyrwałam pierś z Kacpra buzi i odwracam się do niej tak się biedna wtuliła, musiała mieć jakiś koszmar.
Dobrze, że jej łóżko jest przysunięte do naszego.

Ola i może teście mają racje:)

Liza kurcze muszę pogonić żeby nową kosiarkę mi kupili bo ta stara już ducha wyzionęła:) A zaraz na wsi gąszcz się zrobi i nie da się kosić:p

Dorotar
dobrze że się obudziłaś

Kamcia
no to czekamy:)

Ale ciepeło:) Nie narzekamy dziewczyny na gorąco bo tyle na nie czekałyśmy:) cycki i nogi na wierzch i opalamy się:) Ja się biorę za sprzątanie:p

witam sie
smile.png

Renata :) ja tez tak mam ze słońcem , do tego mam uczulenie więc juz wogole ;/

no ja tez mam uczulenie na slonce,na byliny,kurz. od slonca ropieją i puchną mi oczy.. ale co tam. latem cale dnie na sloncu spedzam :)

raz to sie wybralam taka urocza do alergologa. dzien wczesniej na rowerze polami lasami smigalam, a on mi na wizycie spirometrie robił :) No i astma jest :)

upalnie u nas :) Filip u mojej mamy, Oskar na podworku kolezanke podrywa. Swoją kolezanke, nie moją.

u nas upałów nie ma :-p ale za to ciepło :-) więc też za chwilę wybywamy na dwór ... nie ma co siedzieć w domu ;-) hehe
dorotar jak ja byłam na listopadówkach kiedy jeszcze tam pisałam to tez było jedno dziecko które na pół roku wazyło 11 kg... :-p hehe
a moja Vibyła nastepna po niej ;-) a urodziło się z wagą 4500 a tu na majówkach chyba EMma najwieksza :/ i niby dziewczynka :-p
kasiek oczywiście że będą zdjęcia..
mogę teraz podesłać fotki z wczoraj bo kupiłam mały torcik tak symbolicznie żeby Emka zdmuchnęła i sobie w 4 zjedliśmy :-)
aaaaa i wybrała KASĘ! Normlanie pierwsze to chwyciła 50euro :-p a później kilonka hehe :-D

dobra idę prostować włosy i na dwór :-p

No u nas w cieniu 30 stopni... :szok: sciągnełam Hanie i Daniela do domu bo jest za gorąco, Miki spi, akurat zaraz obiad i puszcze ich na dwór kolo 15 :no: i wtedy skosze trawe :tak:

Zrobiłam ten syrop z mleczu, rano wzielam jedna łyzeczke (smakuje i wyglada jak miód - czad normalnie) i mnie przestao garsło bolec!!! :-D a od 4 dni sie z nim męczylam :tak:
jeszcze raz bede robić i zawekuje bedzie na zime :tak:

reklama
liza z mleczu??? poprosze skład:)

U nas Taki ukrop(30 stopni) ze szok mala byla na dworze z tata zawołałam ich do domu a ona buzia opalona....zaczyna sie:)
dzis sie przełamała i nawet czapki nie chciała na głowe załozyc :) zalozylam jej krotkie spodenki i bluzeczke a chodzi taka zadowolona i mowi ze ma golaski:-Dtroche spokoju mam bo tubisie oglada.
Postanowiłąm ze dzis Jej nie poloze spac to moze kolo 21 mi zasnie.

Do góry