reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vi Sto lat dla Emmy ;*
też robiłam dzisiaj gulasz z kaszą :-p

EWI wyleguj się w łóżeczku i niech Ci S. usługuje :-):-)

Liza fajna gromadka ;-) w końcu te ciepłe ciuchy można zrzucić :-p

Ale u nas gorąco dzisiaj :-) na dworze trochę byłyśmy, do sklepu zaszłyśmy, ale za długo też się nie da, bo gorąco.
W ogóle jakaś masakra, bo widziałam nie jedno dziecko w czapce i kurtce :sorry: matki powariowały! ok 27 stopni a dzieciaki tak grubo ubrane :sorry:

reklama
Nie dawno wróciliśmy, mały zasypia a córka robi pierożki z babcią.
Z Amelką u neurologa w porządku, mamy ją obserwować i w razie niepokojących obiawów typu drgawki na przykład od razu lecieć do lekarza.
No i mam kupić jej syrop z magnezem by troszkę ostudzić jej nadpobudliwość.

Później was nadrobię.

VIKAMCIA 6kg na 6miesięcy to kloci??? No co Ty w sumie moja na pół roku miała też 6kg ale mały na 4 miesiące miał 7.100 to dopiero jest klocuch:-D
Najlepszego dla Emmy.

OLA u mnie 30stopni ale fajnie tak, jedynie w aucie parówka jest.

LIZA słodkie dzieciaczki.

ANETKA u mnie to samo widzę gościu z Kauflandu wychodzi z takim maluchem jak mój Kacper a mała miała rajstopy grube, spodnie i kurtka i Bóg wie co jeszcze pod tą kurtką, a sam na krutki rękaw się ubrał no idioci. A mój mały w samym bodziku i spodenkach i plecki się pociły.

Nieuwaga Amelki doprawi mnie kiedyś o zawał, noż przewróciła się i walneła w ucho o róg stołu.

dorotar maluch jak maluch, chociaż i tak na pewno mu gorąco, ale przynajmniej nie biega. Ja widziałam takie dzieci w Zuzi wieku mniej więcej, na placu zabaw bawiły się tak ubrane :sorry: ale na szczęście większość jest normalnie ubranych :tak:;-)

ANETKA no co Ty przecież taki maluch jeszcze bardziej odczuwa ciepło niż my więc też mu gorąco.

Qzwa jakaś linka mi się odczepiła w aucie, a w niedzielę wyjazd. Wyjechaliśmy od rodzinki ujechałam kawałek i słyszę, że coś mi szura, zatrzymuję się , patrzę pod auto a tam jakaś linka wisi, dzwonię do kuzyna , podjechał do nas i mówi że to linka od ręcznego się z zatrzasku odczepiła. Ale jak zaciągam ręczny to trzyma nie wiem co jest. Mam nadzieję, że to nic poważnego i da się jechać, K z pracy wróci to zobaczy jutro co i jak.
Ale kurczę zawsze pod górkę.

Ostatnia edycja:
anetka hehe paranoja tak dzieci ubierac, ale ja to mam u swojego brata... :eek: moje biegaja w cieniutkich czapeczkach, cienkich kurteczkach, au brata grube czapy, kutry opatulone :no: zawsze bratowej sie pytam czy nie za cieplo ubrala to potem rozbiera... :pPP
dorota no oby to nic powaznego, dobrze ze malej nic powazniejszego sie nie stalo... :*
Herbata a jak Twoja niunia dzis? :-)

U mnie chlopaki zasypiają a Hania maluje.... wykompani, a na dworze jak teraz cieplo:szok: okna pootwierane wciąz, a jak fajnie jak sie już nie pali w piecu ;))))

ale tutaj produkcja :)
A myślałam , że będzie spokojnie w takie upały ....
No i nie weźmiemy tego mieszkania , ale M rozmawiał z rodzicami :D
Liza mój juz padł :) a też okienka lekko pootwierane
dorotar nie martw się naprawi sie i heja
ewi tzymaj się :)
malyśpi , a ja pod pierzynką :)

Bry. Gorąco dziś i u nas. ok 30 stopni. w aucie nie dalo sie siedziec. czerwona jak burak wysiadlam. Bylam z Oskarem i bracmi u alergologa. No i dalej leki, wizyta za 2 m-ce.jesienią testy bedzie mial.

co do ubierania jak na wojne. Z F uczy sie dziewczynka ktora tydzien temu jeszcze w zimowej czapce smigala i rekawiczkach. F jak w bezrekawniku koło niej stal to jak z dwoch swiatów.

W B-stoku dziś tez widzialam jedno dziecko w kurtce, mamusia w krotkim rekawku. A obok na odwrot.. dziecko prawie gole, a mama w kurtce ;)

reklama
Liza oj mnie też szybko i to na brązowo od razu:) A najlepiej przy koszeniu trawy:) Śliczne dzieciaczki:)

Kamcia czekamy na foty z urodzin:)

Ewi
najważniejsze że z maluszkiem wszytko ok:)

Anetka
nooo niektórzy przesadzają moja to dziś latała w spodniach od dresu takich cienkich i koszulce z długim rękawem ale to dlatego że C remontuje w piwnicy a tam zimno i jeszcze przeciąg jest zrobiony ale jutro to już w getrach ją puszcze i bluzce z krótkim rękawem bo dużo osób w domu to raczej będzie na podwórku

Dorotar
super że z Melcia wszystko ok:)

Ola
będzie kolejne:)

Renata
mam nadzieje że testy pomyślnie wyjdą;)

C poszedł na piwko z kolegami dałam mu czas do północy więc zaraz jakiś serial się załączy:) Właśnie przyjechał brat z żoną ale ona już spora jak na 6 miesiąc ja tak jak ona do porodu wyglądała:p

Do góry