reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiek eee tam glupoty tesciowa gada, nie bierz se tego na serio :-)
Moja Hania tez nie chce sie przebierac tak jak teraz z rzeczy co w skzole byla;P cóż dzis pochodzi jutro do prania wrzuce, ale latem to musowo sie przebiera bo gdzie tam:-D
snoopy co bedziesz kupowac?:-)
umi a no właśniechore to ;] ale co poradzić :eek:

Miki spi od 11:45, ja zrobiłam wsio, potem tylko odkurze :tak: na dworze fajnie ale wiejno ;] :tak:

reklama
aaa widzę że dużo gadałyscie o wadze :-p ja wam powiem ze mi przeszkadzają jedynie boczki mam trochę odstajace.. ale ogólnie jest ok ... i wogóle nie mam tyłka!!! za to na górze mam szersze ramiona i wielkie piersi.. co mnie wkurza

kasiaf gratulacje dla syna a pochwały ... a za kary nu nu :-p
a nie poimyslałas że on się może wstydzić przed Tobą?? i dlatego nie chce mówić co się nauczył ??
czasem mam tak z Vi że własnie wiem ze coś umie , ale jak jej powiem żeby powiedziała to biega wytdurnia się i nie chce powiedzieć a jak odpuszczam to przychodzi i mówi :-)
femme mam nadzieję że szybko znajdziesz jakieś mieszkanko :-)
umi ja też mam bardzo charakterne dziecko.. a raczej 2 dzieci :-p i mimo ze słuchają (choć nie zawsze) to są dosłownie wszedzie i trzeba się z animi nabiegać :-p
gratuluję dostania się do przedszkola
dorotar szkoda że praca nie wypaliła :-(
zuzia współczuję z tą pracą :/ nie ma to jak Polska ,.. choć ja i za granicą miałam tak że jak byłam w ciązy szefowa chciała mnie zwolnić bo powiedziała ze prsuję renomę sklepu :eek: no ale wymusiałam na niej płatne zwolnienie jako ż enie mogę stac 9 godzin z jedna 30 min przerwą , i mi płacili a ja nie musiałam pracowac , do tego jeszcze kilka wałków na mnie zrobiła... ale to już mniejsza z tym bo szkoda nerwów :/ teraz jestem na socjalu i lepiej mi z tym :-p a ona proponowała mi powrót do pracy kilkakrotnie ale sie nie zgodziłam :-)
meklaudia witaj :-) widze że palnujesz dziecko mniej więcej za 2 lata ..ja tak samo :-) i mam nadzieję że bedzie to synek :-p
hehe doczytuję Ty masz 2 synów i chcesz córę ja mam 2 córy i chce synka :-p
anetka ja od zawsze ulwiebiałam wieś!!! zawsze chciałam mieszkac tam gdzie moja babcia..
ale właśnie teraz jak tu w IE mieszkałam kilka razy na "zadupiu" to wolę jednak miasto.. z tym że tu jest inne miasto bo ja mam prwie jak na wsi :-p domek jednorodzinny , ogród , daleko od ulicy głównej a mimo to blisko do sklepów .. miasteczko bardzo malutkie ... same domki... nie lubię żyć na odludziu ale nie chciałabym się cisnąć w blokach w mieście śmierdzącym od spalin :-p
cluue witaj i gratulacje :-)
kasiek teściowa to chyba jest chora!! ja tez Vi tak pozwalam wybierać z np 2 sukienek i sama jej mówię że jest sliczniutka i wogóle :-p
i do przedszkola teźż jej każę sama wybierać z kilku ubrań żeby czuła się dobrze tam ... i sama mówi w czym czuje się dobrze a w czym nie .. a nie np jak to niektóre matki potrafią jakiś drapiący sweter zakładac dziecko płacze że go drapie a te zero reakcji bo ciepły swetr to ma mieć ;-) jak drapiue to inny się zakłada a nie ... :-p

wiem ze długiego posta dałam.. ale musze napisac od siebie bylismy we wtorek w szpitalu w zwiazku z męża biodrem i kostką
i na biodro ma mieć fizjoterapie .. dostał serię leków i co najlepsz nie będzie operacji !!! uffffff
a z kostka cały czas bardzo źle .. miał zdjęcie robione i ma coś jeszcze poprzestawiane... :/ i będie tez musiał miec rehabilitacje po zdjeciu gipsu.. za tydzięń znów do szpitala na zdjęcie jedziemy .... mam nadzieję że będzie lepiej :-)

a jutro Emma ma urodzinki swoje 1 :-)

Witam.
Wczoraj wyszliśmy z domku po 11 na autobus, mały w wózku zasnął potem przesiadka na pociąg,czekaliśmy na ten pociąg 40minut, pociągiem godzine,przesiadki do dwóch tranwaji i do zoo i malutki dopiero w zoo się obudził także pięknie spał około 3 godz.
Po zoo chodziliśmy ze 3 godzinki, nogi w dupę nam wchodziły, córka była grzeczna, mały pojadł i dalej spał, także wypadł do zoo bardzo udany, pod wieczorek do cioci na nockę.
Najbardziej hardcorowym zadaniem było wciągnięcie na 4 piętro dwoje zmęczonych dzieciaczków i wózek no i my też ledwo już szłyśmy (z mama moją byliśmy).
Dziś rano wycieczka do szpitala na Banacha do lekarza tam też zeszło nam się 3 godziny. Dzieci zbadane, oboje, zaświadczenie kolejne dostaliśmy na mleczko dla małego. Amelce mamy zrobić testy skórne jesteśmy zapisane na 6 i 13 września. A z Kacperkiem mam jeszcze przyjechać 31 maja więc same wycieczki.
Już w domku jesteśmy i ledwo żyjemy, dzieci spały a mamcia moja zupkę robi.
A poza tym to kręgosłup zaczyna powoli mi odmawiać posłuszeństwa. Najbardziej boli mnie w nocy masakra jakaś.

UMI uuu to tez lipa z przedszkolem jak u mnie. My tez się odwoływaliśmy i czekamy na decyzję.

KASIEK pogoda wczoraj była taka sobie, chłodno ale najważniejsze, że deszcz nie spadł.

MEKLAUDIA witaj.

CLUUE witaj na pewno dasz radę.

UMI super, że w drugim przedszkolu się udało, trochę zazdroszczę.

LIZA u mnie na termometrze w cieniu 25stopni.

KAMMA zostawiasz Julę samą na pdwórku???

KASIEK dlaczego twierdzisz, że jesteś złą matką???
Już doczytałam nie przejmuj się teściową.

ANETKA ja też cc nie polecam a drugie cc to już wogóle hardcor.

Liza miałam małej balerinki tylko i sandałki kupić no i kupiłam:-D

300zł poszło w niecałą godzinę... W 5-10-15 kupiłam jej balerinki, do tego 2 bluzki, 2 pary leginsow i jedne porty, potem do nike poszłam i kupiłam małej sandałki adidasa białe z fioletowymi znaczkami:-p jak by się M dowiedział ile wydałam to by mnie ubił, ale mam już wszystko na ciepły okres dla Ali i spokuj aż do jesieni:-D A Grackowi kupiłam w nike jeszcze 3pary skarpetek stopek bo M dzwonił że adidasy im doszły, też mu kupiłam bo jak bym miała czekać aż M to zrobi to młody w zimowych by do lata chodził........

dorotar najważniejsze że zalatwiliście co trzeba i że wycieczka udana;-)

snoopy to zaszalałas ważne że zakupy udane:)
dorotar dobrze , że wszytsko sie udalo
Witam nowe mamusie
Vi dobrze że bez operacji

Tak w skrócie , jestem padnięta strasznie z malym dzisja 4h latałam po dworze ale za to teraz spiocha a ja odpoczywam .
Co do mieszkania piękne , ale M. dupa i nie gadał z rodzicami i koło nosa nam ono przeleci ... :/

hello wieczorkiem :)
Chlopaki zasypiają ;) Hania maluje jeszcze :-)
Nogi mi w du** wlazły :-D musze sie przyzwyczaic do tego latania wiosna/latem :tak: trzeba schudnąc a wiem ze takim bieganiem jest łatwiej, trzeba sie rozruszac :tak: no i pierwsze promyki słonca widac juz na mojej i Daniela buzi :-) Hania i Miki to bardziej cere po tatusiu odziedziczyli ;P:)

snoopy to zaszalałas :-)
dorotar super ze wycieczka do zoo sie udała :-) i ze lekarze zaliczeni :-)
Ola moze nie przeleci koło nosa...? :):*

Ostatnia edycja:
Ola liza ma rację może nie przeleci, a ile chą?? bo ja skleroze mam... wez pod uwagę też to ze z agencji biorą 3% od ceny nieruchomosci i u notariusza wyjdzie z 6,7tys... Wy będziecie kredytować czy za gotówkę bo piszesz że tesciowie dadza?
Liza to ładnie się wychasałaś:-p Jejku jak ja Ci zazdroszczę... też chcę już gromadkę a nie twardniejący brzuchal...:-(

ja chyba zaraz polegnę... Luśka wpakowała mi się do łózka i mówi że ze mną bedzie spała... i chyba bedzie bo nie mam sily sie z łóżka rószyć zeby isc ja polozyc spac:-p

snoopy za mieszkanie chcą 155 i 3% agencja . tescie gotówke maja dac podobno aleee powiem tak , mój M. mial gadać z nimi ale to taka dupa ze szok a mi nie pozwolil :no::angry: wiec albo dadza albo nie w czrnej d.. jestesmy ja sie martwie a on nie zabardzo ... mieszkanie boskie bez remontu wprowadzam sie i mieszkam !

reklama
Ola powiedz mu że jak on nie pogada w ciągu 2 dni to ty pojdziesz sama i załatwisz sprawę po swojemu, ja pierdziu faceci to ciapy.... Moj też nic załatwić nie umie i jeszcze marudzi zawsze że czegoś od niego chcą aż się dziwę że on sam obrączki kupił.... i że zaręczynowy wybrał idealny... o reszcie nie wspomnę...

Do góry