reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hmm. Wczoraj wieczorem naszła mnie panika związana z porodem . strasznie się boję .
Nie wiem jak mam się zachować, boję się bólu , nienawidzę igieł , boję się że będą mnie nacinać , albo wgl. cesarkę zrobią.

tez mnie taki strach ogarnial przed pierwszym porodem. przed drugim balam sie ze znowu tyle czasu bedzie to trwało, ze moze z drugim dzieckiem buyc cos nie tak. I ja tez boje sie igie, mdleje na ich widok, na pobieraniu krwi albo zaslabne albo sie pozygam, szpitali nie nawidze, ten zapach .. fuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... ale jak porod sie zaczął to sama blagalam o znoieczulenie. NAcinali mnie. Przy F tragedia byla.. bo balam sie potem bąka puscic ze szef sie rozejdzie, a po drugim porodzie? Oskar mnie porozrywał, mialam 25 lub27 szwów. pekla mi warga, scianka macicy, krocze nacieli, bo Oskar rodził sie przy 7 cm rozwarciu, no i 2 godzinach od zszycia siadalam po turecku :D

nie bedzie zle. dasz rade, polozne ci powiedzą co masz robić, kiedy przec, jak sie ukladac itd..

nawet jak bedzie bardzo bolało to widok takiego slodkiego pyszczka nba twoich piersiach wynagrodzi wszystko :)

reklama
Szukanie pracy kończy sie na wysylaniu cv , teraz mamy inny problem który musimy szybko wyjaśnić otóż wczoraj odwiedzili nas wlaściciele mieszkania ktore wynajmujemy i zaśpiewali nam 170tys .za nie nic cena jak cena ale patrzac na to , że mieszkanie jest do remontu generalnego wart góra 155tys .no a my mamy zamiar dac 150 tys. na mieszkanie . I jestesmy na etapie puszkiwania .... Masakra same problemy , dzisija ide obejżeć jedno zaraz kolo tego co teraz mieszkam , i czeka M. rozmowa z rodzicami na temat kasy kurczaa same problemy
frown.png

Tak że jestem pochlonieta poszukiwania dziisja ide zobaczyc jedno z mieszkan :)

Helołł :-)

Umi noo GRATULACJE!! :tak: ja też poproszę piccolo bo do powrotu J jestem abstynent :-p

Blaneczka chyba każda z Nas się bała porodu, uwierz że to nie jest takie straszne i przecież nie ciągnie się w nieskończoność i najważniejsze jaką nagrodę na koniec dostajesz na brzuch :tak:

Anetka ja mieszkam na wsi i odkąd jest Julka bardzo doceniam to że Julka może biegać z dzieciakami i nic im sie nie stanie bez problemu mogę ją puścić samą żeby latała po naszym podwórku a ja mam w tym czasie świety spokój ;-)

Snoopy a fenka później nie odstawiasz? bierzesz aż do rozwiązania?

tez mnie taki strach ogarnial przed pierwszym porodem. przed drugim balam sie ze znowu tyle czasu bedzie to trwało, ze moze z drugim dzieckiem buyc cos nie tak. I ja tez boje sie igie, mdleje na ich widok, na pobieraniu krwi albo zaslabne albo sie pozygam, szpitali nie nawidze, ten zapach .. fuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... ale jak porod sie zaczął to sama blagalam o znoieczulenie. NAcinali mnie. Przy F tragedia byla.. bo balam sie potem bąka puscic ze szef sie rozejdzie, a po drugim porodzie? Oskar mnie porozrywał, mialam 25 lub27 szwów. pekla mi warga, scianka macicy, krocze nacieli, bo Oskar rodził sie przy 7 cm rozwarciu, no i 2 godzinach od zszycia siadalam po turecku :D

nie bedzie zle. dasz rade, polozne ci powiedzą co masz robić, kiedy przec, jak sie ukladac itd..

nawet jak bedzie bardzo bolało to widok takiego slodkiego pyszczka nba twoich piersiach wynagrodzi wszystko :)

I chcialam pochwalic mojego przedskolaka ze dziś nie plakał rano :) dumna jestem z niego niesamowicie :)

Snoopy wiem wiem żartowałam:p trzymaj kolana ściśnięte jak najdłużej:p A Ala ile wcześniej się urodziła??

Gosia moja ziupy też by jadła i to wszystkie nie podchodzi jej jedynie "zupa niemiecka" bo to z dużą ilością pora i właśnie jak do tej pory zauważyłam że nie podchodzi jej por buraczki (ale to zawsze można przemycić:p) i wątróbka

Blaneczka
nie myśl o tym bo możesz się pozytywnie rozczarować co kobieta to inny poród ja np. najgorzej nie wspominam tego bólu nie pamiętam bardziej bolało mnie że Dominika nie jadła była pod 3 kroplówki podpięta i prawie 24h spała nawet jak ją przepierałam nie budziła się normalnie aż strach napisać ale wyglądała jakby nie żyła...

Liza i dobrze to teraz Hania już w ogóle będzie przodować:)

Ola
no u nas też tace ceny za mieszkania że szok!!! Ale jak do remontu to się nie zgadajcie na tyle!!! Powodzenia w szukaniu:)

Renata
GRatulacje...

A ja to chyba jestem złą matką źle ją wychowuję itd....

O to gratuluje domku :) ja swoj bede miala za ok 2 lata. jak wygram jakies pieniądze to moze i wczesniej ;)
oj tam my mieliśmy 10 tyś tylko i to od teściowej:-D a dom kupiliśmy:-p

Hmm. Wczoraj wieczorem naszła mnie panika związana z porodem . strasznie się boję .
Nie wiem jak mam się zachować, boję się bólu , nienawidzę igieł , boję się że będą mnie nacinać , albo wgl. cesarkę zrobią.
Wiesz co ja jestem w 2 ciązy a czuję się jak bym była pierworódką:-D Nie pamiętam już co i jak, ale wiem że będzie dobrze. Z Aluśką faktycznie jak dostałam małą zapomniałam o wszystkim:-)

Ola my zaplaciliśmy za dom 155tyś:-D więc nie spieszcie się z poszukiwaniami, napewno znajdziecie coś w cenie jaką chcecie dać i mieszkanie też musi waś znaleść nie bierzcie pierwszego lepszego.
Kama tak fenka biorę aż do terminu, z Alą też miałam tak brać ale wody odeszły mi dużo wcześniej.
kasiek Z Alą weszłam na 37tc tzn w szpitalu w dniu porodu był 37:-D wlasnie sobie wczoraj podczytałam jak spać nie mogłam, na forum moje wpisy z przed 4lat:-D i śmiać mi się chciało...

Kurcze ja się dziś chyba na jakiś rajdzik wybiorę, tylko tata musi wrócić bo nie widzi mi się wolanie Alicji co chwila... wczoraj mi uciekała jak ze szfagierką rozmawiałam (pracuje na rynku, chyba najfajniejsza babeczka jak się w naszą rodzinę wżeniła uwielbiam ją, a widzimy się tylko jak jakaś impreza rodzinna...)
Jeszcze mnie młoda wpienia chce serek a jak już go ma to wybrzydza i jak niewidzę to wywala! wrrrrrrrrrrr.........:no:

kasiek moja to i por wciaga:sorry2:
snoopy za dom 155 tys:szok:chyba sie przeprowadze do was- u nas sa takie ceny za domki ze glowa boli

gosia za dom ktory ma 150mkw:-D ostatnio patrzyłam i domy w tej okolicy najtansze są za 200tys więc ładnie nam się trafiło, wieś wsią ale ta taka bardziej rekreacyjna:-)

My już w domku, Miki cos marudny i chciał wracac ;P
No ale zostalo mi wsiac marchew i cebulke wsadzic tylko :-D hehehe :tak:
kasiek nie przesadzajmy, utrwali wsio co przyswoiła i tyle ;) pójdzie normalnie do zerówki jak iść powinna ;-) rocnzik 2008 w jej wieku juz bedzie musiał isc do 1 klasy :dry:
Nie jestes zlą matką co Ty piszesz? ;P
Ola no to powodzenia w szukaniu mieszkania :tak:
Renata nie strasz dziewczyn takim porodem :szok:
Blaneczka ja rodziłam 3 x bez znieczulenia, bez nacicniania, bez szwów wiec nie ma reguły > dzidziuś wynagrodzi Ci potem ten trud :tak:

A My dzis na obiad mamy wątrubke :D
Ehhh gardło mnie boli :dry: musze odkurzyc zanim mlody pojdzie spac ale mi sie nie chce :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
snoopynaprawde super okazja:)ja u nas patrzyłam w necie to za domek 150mkw w surowym stanie trzeba miec ok 170-200tys
a jak jakis w tej cenie to totalna ruina:sorry2:

Do góry