reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam sobotnio.
ech nogi mi w duoęwlazły i to dosłownie, S zajęty to sama musiałam sprzatnąć i to na raty żeby się nie przemęczyć a i tak się wymęczyłam. a jak usiadłam odpcząć to ciężko wstac było.
dzieciaki cały dzień na dworze, w cieniu 20 stopni. wczoraj szwagierka ścięła włoski Justynce i pzbyliśmy się tego sianka co miała na głowie jeszcze kilka razy trzeba będzie podciać jej te włoski jak podrosną ale poterm mam nadzieję że lepiej będą wyglądać.

ciężko mi dalej pisac przepraszam idę się połozyć.

Gosia a jak dzisiaj mała się czuje? dalej to samo? a rox nic takiego Loracie nie pisała. w każdym razie ostro to chyba nbie było a normalnie zwróciła Loracie uwagę. widocznie Lorata nie miała chęci dokładniej tłumaczyć się czemu nie chce nas uraczyć swoimi zjdęciami lub tym podobnymi rzeczami. co do smecry to moje dizeciaki jakoś nie mają niechęci do niej.
Liza Oj zeby bardziej sie u Hani nie rozwinęło.

reklama
RENATA to co ta Twoja przyjaciółka robił, że tyle schudła, Zresztą co Ty też robiłaś bo pisałaś, że masę w ciąży przytyłaś a teraz to laska jesteś.
Ja torty na urodziny Amelki sama robiłam.

.

Witam sie po calym dniu. :)_ umordowana jestem. Goscie byli, popili, pojechali i poszli. pogoda cudwona. w krotkim rekawku smigalam :D

Najpierw odchudzanie. Moja przyjaciolka na dukanie schudla, Bo sie upasla po ciązy przy wzroscie 155 cm wazyla 68 kg. wyglądala jak banka. Przed ciąża 42 kg.
no i w koncy w tamtym roku po 8 latach prob chudniecia wziela sie ostro za siebie. obecnie wazy 53 kg.

Ja zimą wazylam ok 65 kg. Bylam niby zgrabna, ale mi przeszkadzalo. Bo zawsze wazylam 55 kg i musialam do nich wrocić. No i 16 stycznia postanowilam nie jesc pieczywa bialego, makaronów, ziemniaków, kolacja o 18, 4 posilki dziennie i czwiczylam. duzo cwiczylam. No i przez dwa m-ce schudlam 9 kg. kolejny kg umknął mi na początku kwietnia. po siwetach wrocił, potem znowu zniknął. Po dzisiejszym grillu i tortach znowu jest. Ale zniknie. juz ja sie o to postaram.

Tesc stwerdził ze patrzec na mnie nie moze, ze tak chuda jestem :) Ale co on tam wie.. sam by utył, bo taki nedzny pomyka :D

dzisiejszy dzien. Na szczescie sie juz konczy. Chlopcy dostali konsole ( kazdy swoją ) F zachwyconykilka godzin zahipnotyzowany. nie jadł, nie pił tylko grał :D I Od tesciów dostali kase i Gormity. Od chrzestnego Oskara i moich rodziców kase,chrzestny F nie zyje a chrzestna zachowuje sie jakby nas nie znala. a ma cale 25 km do nas. Kij jej w zad.!

I nie pamietam co mialam jeszcze napisac.

A Blanka. Matura.. chcialabym zeby te czasy wrociły kiedy mialam 19 lat i poznalam mego malzona. łoj jaki on wtedy przystojny był :) a ja taka niewiasta..

a teraz..prawie emeryci. Jemu zaraz 30-stka stuknie, mi za niedlugo tez.... chate trza stawiac i core robić.. bo starosc nas goni..

Ostatnia edycja:
Jaka tu cisza:-) U nas leniwie dość. Córa usnęła z małżowskim. Mała bo już 12h na chodzie była to zasnęła w mig. Mnie głowa boli:baffled: Pizzę się zjadło:-p I teraz mam czas na neta.

Renata to ładnie schudłaś. Ja jakaś gruba nie jestem, ważę 50kg przy 160cm wzrostu, ale dla samej siebie, własnego samopoczucia chciałabym zrzucić 2kg bo tyle miałam nim zaszłam w ciążę i byłam z tą wagą szczęśliwsza;-) Fajnie, że imprezowy dzień udany, świetne prezenty:tak:

A mnie tam nie żal, że odeszły czasy matury i tego jak się takim młodziutkim było. Ja źle wspominam szkolne czasy bo znajomych w klasie miałam niezbyt. Więc całe lata w takim towarzystwie i człowiek potem marzył skończyć te całe edukacje w liceum, zdać maturę i tyle mnie widzieli:-p

ewi odnośnie tego auto saved... mi też się niby zapisuje ale jak tylko mi się włączy hibernacja albo cokolwiek to mi znika wszystko co napisąłam..
albo nawet jak mi bateria padnie i włączę od nowa kompa:/

co do dzieci to tylko i wyłacznie wina rodziców że tak wyglądają...
ja pamietam jak chodziłam do podstawówki na bal mama ubierała mnie w jakieś stroje kotów z ogonami , maskami z uszami itp czy innych podobnych zwierzątek typu pszczółki czy motylki albo wróżki z długimi kiczowatymi sukienkami i brokatowymi bluzkami .. i te długie czapy z wstążkami wiszącymi z czubka ;-)
a teraz dzieciaki na bal są ubrane w "piratki" wymalowane właśnie , brzuchy na wierzchu , albo po prostu jakieś małe "barbie" wyglądające i wymalowane jak dzi** z ulicy .. wróżki to raczej czarodzijki w obcisłych bluzkach i miniówkami ala "czirliderka" rajstopy a raczej pończochy w kratke makijaż na maxa.... i rodzice się ciesza bo ich córka wygląda najlepiej i najmodniej

młoda brawo :-)
Vegas grsatki dla J za zdanie :-) ja też nie chciałabym wracać do czasów szkolnych :-p owszem do lat szkolnych i do czasu spędzonego poza szkołą tak :-) ale do samej szkoły absolutnie:-p
a jeśli chodzi o śmieszne historie dzieci kiedyś miałam @ i Vi spytała co mam .. a ja mówię ze mam gagę :-p
i kilka dni póxniej poszliśmy do kumpli a Vi się przewróciła i przyleciała do mnie "mama mam gage ..." a kumpel na to ..."leci Ci krew" a ona " nie ale mama ma gage i jej leci o tu" i pokazała wiadomo gdzie :-p buahaha
blaneczka z jakiego miasta w wlkp jesteś? ja też z wlkp
biggrin.gif

dorotar to tak jak moja uwielbia hello kitty (zabawki) ale torta na 2 latka chciała konia i nie było zmiłuj :-p hehe
musiałam robić konika :-)
Agnieszka gratki 1 ząbka :-)
liza zdrówka dla Córci :*

ja na biegunki to ja polecam orsalit.. smecta wogóle odpada ponieważ ona zatrzymuje wirusa w organiźmie:sorry: a ten strop ti ja go nie znam więc się nie wypowiem :-p

a ja dzisiaj byłam z mężem i dzieciakami na zakupach...
i kupiłam sobie spodenki 3/4 na dziale dziecięcym :-p hehe tak ... zdartza mi sie że kupuję na dziecięcym ciuchy bo wpadną mi w oko :-)
i jeszcze w e wtorek jade po kolejna parę tylko w innym kolorze:-)
a właśnie jestem na tyle w miarę szczupła ze bez problemu się mieszczęw ciuchy przeznaczone dla dzieci na 11 lat :-p
a teraz jestem padnięta i ide spac :-p
dzisisaj tylko was nadrabiam bo nie mam więcej siły :-p

mam nadzieję że chce sie komuś czytać moje wypociny :-p

Ostatnia edycja:
Dzien dobry;))Nie ma to jak raz na rok pospać do 10...ale szczerze to nie lubie tak długo spac...

Vika mi tez sie zdarza na dziecięcym kupowac ,ale głownie sponie,z góra gorzej by było...chyba ta angielska rozmiarówka taka jest ,bo ja głownie w Tesco wchodze w młodzieżówki na 12/13 lat Cherokee.
Ile masz w biodrach??Ja to bym duzo dała zeby mi z boków zeszło w tyłek;)))

U nas piekna pogoda,szykuje sie i jedziemy z dziecmi na karuzele bo dzisiaj ostatni dzien a potem na działeczkę;)

Ostatnia edycja:
sali nom .. w tesco to już wogóle są ciuchy takie że można bez problemu w dziecięcych chodzić :-p
ale ja w tesco to nie kupuję ciuchów bo u nas cenowo sie nie opłaca bo kosztuja tyle samo co np w h&m .. więc wolę iść tam ;-)
ale w innych dziecięcych kupuje na 10-11 lat :-) a bluzki to też ale nie wszystkie bo ja niestety z tych co są wąskie z dużym biustem :sorry: czyli 75DD a w biodrach mam 84 i 167 wzrostu nawet jeansowe spodenki 3/4 kupowałam i też są dobre (choć się nie rozciągają) w sumie te też nie są rozciągliwe :-) a mój D na początku to mnie pytał czy ja sobie żartuję że idę po ciuchy na dziecięcy :-p teraz się przyzwyczaił...

ale pusto dzisiaj...

a mi kur.. znów net nawala.. zresztą już sama nie wiem czy to net , czy komp , czy programy czy wtyczki czy co nie działa...
komp cały muli jak cholera... nie moge włączyć dźwięku żeby ściszyć kompa .. a np wchodze na grę na nk :-p i mi działa bez problemu :sorry:
na bb tez sie dostać nie mogłam wcześniej... bo nie mogłam w ogóle odpalić mozilli...

Młoda no i dobrze zrobiłaś niech się buja... Ciśnij cwaniaczka:p

KasiaF Twój Kacper to chyba największy podrywacz zaraz mamusie tych dziewczynek będą do Ciebie oknami waliły że Kapi serca im złamał:p

Ola
mam nadzieje że już zdrowy malutki będzie:) Wcale nie dziwię Ci się że tak myślisz też bym chciała żeby jakby któreś z rodziców nie daj Boże zostało samo to żeby po jakimś czasie kogoś porządnego oczywiście sobie znalazło bo my będziemy miały z siostrami rodziny a oni sami by zostali.

Vegas
ogromne gratulacje dla J:) Mam nadzieje że się szybko odezwą:)

Umi
hehehe Kacper też ma główkę na karku mądry chłopczyk:)

Wampi
zdrówka:)

Ewi
tyle jest ładnych imion że na pewno coś wymyślicie:)

Renata
hahahahah ja oplułam monitor z mądrości Oskarka hahaha
Szok z tą dziewczynką:szok:

Liza
mam nadzieje że Hani się nic nie rozwinie...

Dziewczyny super te torty:)

Agbieszka
gratulacje pierwszego ząbka:)

Dorotar to może warto nie zakładać jej na noc kup podkład i niech się uczy moja bardzo szybko się nauczyła i gratulacje suchej nocki:)

Sorry 3 ostatnie 3trony nie przerobiłam bo C się obudził;/

Ja wróciłam:D:D Teściowa oczywiście obrażona bo rzekomo nic nie wiedziała że jadę na cały weekend ale mato...
W piątek zebrałyśmy się do jednego drugiego klubu super impreza w ogóle spotkałam znajomych z tamtych studiów wytańczyłam się popiłam do łóżka położyłam się o 5 a o 7 wstałam szykować się do szkoły :) I dałam radę cały dzień na uczelni chociaż na ostatnich już przysypiałam:p
Wróciłyśmy z koleżanką to się przespałam i poleciałam Domisi coś kupić bo obiecałam dostała Malowankę malowaną wodą z Barbie i wyklejankę z księżniczkami dziś przyjechałam nie mogła się doczekać i chyba 15 musiel na dworcu:) Ale zachwycona od razu zaczęła malować teraz śpi. Czarek też śpi bo chyba wymęczony może doceni co ja codziennie robię:) Ale mi dobrze po tym weekendzie:)

Hej hej:-)
Od rana z Małą byłam na ogrodzie, wyprasowałam nawet stertę jej ubranek. I w szoku jestem bo mi córa nagle, dosłownie nagle, wyrosła z mnóstwa ubranek
shocked.gif
Jak zawsze nosiła bluzki 86 tak teraz połowa ma za krótkie rękawki, tak samo spodnie na 80 robią się małe, ale to dobrze bo wypadałoby zacząć rosnąć
p.gif
Choć w sumie może te rozmiarówki są ze spodnie do duuu.. bo niektóre nosi na 80, niektóre na 86, a ma 89cm wzrostu, więc aż się dziwię, że w spodnie 80 wchodzi. Mała mi znów dziś spać nie chce za dnia, więc pójdzie dopiero na nocne spanko. Jeju, ale lenia załapałam w tu trzeba poszewki na świeże pozmieniać, wymalować pazurki, po 18 mąż wraca to trzeba ok 17 zacząć robić mu obiad:-p

ViKamcia ja mam też kilka ubrań na 11l:-D A już myślałam, że ja jestem jakaś inna czy coś:-p Też jestem wąska i mam duże piersi. Z tą gagą to dobre:-D Moja ostatnio polubiła Hellow Kitty jak mama jej bajkę kupiła na płycie z tym kotkiem, non stop by ją oglądała.
Sali udanego relaxu więc:-D Mi Mała w weekend dała pospać do 9, wczoraj i dziś, więc cieszę się bo od jutra praca i znów wczesne wstawania:sorry:

Vegas moja lubi wszystko hello kitty poza właśnie bajkami :-p hehe
z bajek na ten moment uwielbia dorę , truskawkowe ciastko i koniki ponny

a my dziś na obiad mamy miesko z grilla..
mąż rozpalił i pilnuje.. zaraz będzie gotowe :-) ja przyszykowałam sałateczkę i będziemy wcinac :-)

reklama
dziwczynki mam pytanie

poszukuje fajnego ( niekoniecznie drogiego) miejsca na majówkę

może być domek nad jeziorem z dala od świata ;-)
może być każde fajne miejsce w polsce byle nie kosztowało majątku i ... nie było przez Was zajęte :-)

czy któraś zna takie miejsce ? może polecić ? ba ! MA ? ;-)

Do góry