reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wybaczcie, że nie nadrobię, no ale cóż - dużo stron, mało czasu :)
Wpadłam na chwilkę, bo uczę się do matury ciągle .
W poniedziałek zakończenie roku , w końcu trochę luzu , ale i tak do matury trzeba się uczyć i męczyć .
Niedługo księżniczka będzie ze mną , nie mogę się doczekać! :D

reklama
wampi no nie;) matura szkola:-) teraz by sie wróciło do tego :-D hehehe
Mi Enterol poleciła nasza pani w aptece, i jak raz spróbowalam bodajże z Hania, efekt byl po 2h ze koniec :tak: potem testowałam z pozostałymi i ja i mąż, i moj tata i super pomaga :tak: :-)

Ja dom sprzątnełam caly, wietrzy sie, ciuchy poukladałam, nawet te cieplejsze pochowałam, wkoncu juz prowie koniec kwietnia, maj za pasem ;) jedno pranie schnie i drugie konczy sie prac :-) Miki spi, obiad wstawiony :tak: dzien przepiękny :-)

Oj WAMPI tak już nawet wczoraj ogłoszenia w necie przeglądałam. Może się uda nam pojechać. "Dni wolności" heh z dwójką dzieci??? No powiedzmy:szok:

RENATA to co ta Twoja przyjaciółka robił, że tyle schudła, Zresztą co Ty też robiłaś bo pisałaś, że masę w ciąży przytyłaś a teraz to laska jesteś.
Ja torty na urodziny Amelki sama robiłam.

GOSIA91 współczuję, z moja Amelka miałam straszny problem z dawaniem leków, było dawanie na siłe, plucie, płacz jej, krztuszenie się no jednym słowem masakra. Aż przyszedł dzień w pewnej chorobie, że zachciała sama brać ale ze strzykawki. Kup strzykawkę i próbuj nawet jak na siłę to strzykawką lepiej podać niż w kubku czy na łyżce lek.

U nas piękna pogoda. Byliśmy na dworku, teraz odpoczynek w domku i po obiadku znowu na dworek, by korzystać. Tak ciepło,że dziś pierwszy raz zamiast kurteczki założyłam malutkiemu bluzę...

Miałam dziś przygodę, wkurzyłam się. Jakiś miesiąc temu kupowaliśmy opony, fakt używane a dziś pojechałam wymienić, nastałam się ze 40 minut w kolejce na wymianę, wiezdzam do warsztat i pan mi mówi, że nie wymieni albo na moją odpowiedzialność bo obie kupione opony są pęknięte i załatane a jak je się napompuje to już wogule pęknięcie wyjdzie na wierzch i wątpi bym, że 2 tygodnie pojeździła. Ale mi się ciśnienie podniosła, Pojechałam do gościa gdzie kupiłam opony i na szczęście pogadał, pogadał ale wymienił mi na inne, no i w końcu udało się dziś już zupełnie w innym miejscu zmienić te nieszczęsne opony w aucie.

wampi ja nie wiem jakie jest opakowanie od zwyklej smecty ale ta o smaku pomaranczowym jest cale biale.
liza dzis juz jest o niebo lepiej. chyba ta smecta pomogła robiła tylko 3 razy od rana. a wczoraj 11 to jest roznica.:)Zdrówka dla Hani:*
dorotar moje dziecko ma charakterek;) u nas to nie przeszło próbowałam z pulneo jak miala kaszel za cholere nie chciala brac. czasami jak jej posmakował ibum malinowy to wolala jesce a dawałam jej lyzeczka nie ma humoru to nie otworzy dzioba a czasami chce jesce. Robie jej inhalacje i pytam robimy inhu inhu a ona "NIE' pytam sie czemu a Ami "Ameka pacie" (że Amelka bedzie płakała przy inhu inhu)Boże mam sie ja z nią:)

Ale gorąc u nas...:) Amelka z tatusiem są na placu zabaw a ja miałam sprzątać - jeszcze tylko podlogi ale nie chce mi sie :)

Hej Laski. U nas do południa było extra słonecznie, Mała wybawiła się na placu zabaw, nawet na lodach była w kawiarni, potem na ogrodzie byłyśmy a od 13 burzowo i deszczowo było tak do 15. Potem przeszło, niby nie pada, ale zimno już jest. Mi została sypialni do posprzątania bo tak to mam wszystko wysprzątane i wywietrzone.

Gosia super, że u Małej poprawa, oby tak dalej:tak:
Liza zdrówka dla Hani, niech zdrowieje, jeszcze z weekendu by pokorzystała:happy:
Blaneczka oj, matura, pamiętam te stresy choć to lata lata temu;-) Kiedy te matury w tym roku się zaczynają?
Dorota wow, aż się zdziwiłam, że Ci gościu wymienił te opony.

VEGAS też się zdziwiłam ale nie odpuściłabym, ale widać sa jeszcze uczciwi ludzie na świecie. My mieliśmy po południu jeszcze wyjść ale naszły ciemne chmury i burza i pada, zresztą o 14.30 Mela zasneła do 16 spała, musiałam ją obudzić. A przed 15 mały zasnął i śpi dalej. Już ponad 2 godziny.
A ja rano zjadłam tylko kilka herbatników do kawy a potem przez to latanie dopiero śniadanie przed 12 zjadłam i od tej pory zrę. Ostatnio coś za często mam ataki głodu. Ale jak na majówkę wyjedziemy to nie będę miała czasu na żarcie.

reklama
Dorota ja też tak mam, że jak rano nie zjem śniadania to potem od południa to już jestem na tyle głodna, że wszystko bym zjadła:-p Najgorzej w soboty jak J. zapełnia lodówkę po zakupach:-p Martynka dziś w ogóle nie spała, więc pewnie wieczorem szybciej padnie i fajnie, będę miała więcej relaxu:-p Bo w tygodniu jak ją kładziemy to o 21, nim zaśnie to jest 22, no bo jak drzemki ma za dnia to od 13-15 śpi najczęściej.

Do góry