reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MIKUSA - wiem że firma nie jest tandetna :-) tylko dla mnie to wygląda tandetnie nie mówię że tak jest po prostu mi się nie podoba :-p

A co do "matczynego poświęcenia" to ja nie rozumiem takiego gadania ... mam dużo koleżanek młodych mam które właśnie nie siedzą jak stare baby w domach tylko są świetnymi mamami i przy okazji korzystają z życia i to mi się właśnie podoba ...nie uważam że trzeba po urodzeniu zaszywać się w domu prać gotować i niańczyć tylko dziecko ...

reklama
FEMME zalezy jak rozumiesz to pojecie" matczyne poświęcenie" ja uwazam ze dla dziecka trzeba sie poswiecac ale to nie znaczy ze rezygnowac z innych przyjemnosci. to oczywiste:) a co do lenistwa to akurat cie rozumiem....tez zawsze bylam leniem, ale nie az takim jak teraz. bo teraz to ciagle w domu siedze, nawet mi sie do sklepu nie chce wyjsc, nie mowiac o czym kolwiek innym:p A JA JESTEM STRASZNIE ZMECZONA, TAK SIE DZISIAJ NACHODZILAM, ZAPISALAM SIE DO SZKOLY, I SZUKALAM OD RANA DO 14 CZEGOS NA WESELE- I NIC. JESLI JUZ ZNALAZLA SIE JAKAS SUKIENKA DLA MNIE TO WYGLADALAM W NIEJ KOSZMARNIE, W TYPOWYCH SUKIENKACH DLA KOBIET W CIAZY JAK BECZKA.! PORAŻKA. ZAŁAMIE SIE

No chyba to te hormony. Najgorsze jest to,że dopiero we czwartek będę mogła [pójść do gina. Ach...

Oleńka Szczerze to ciężko znależć dla ciężarnej jakiekolwiek ubranie takie wyjściowe... Widzę że uparłaś się na sukienkę. A nie lepiej jakiś komplet spodenki i bluzeczka????

Dzisiaj mieliśmy iść z Mareczkiem na szczepionkę, ale jqk już byliśmy na miejscu okazało się, że to nie możliwe bo nie było prądu i szczepionki nie mogły być podane bo zbyt wysoką temperaturę miały, a dozwolona to max 4 stC na plusie...

Ostatnia edycja:
EWI rozgladalam sie nawet za spodniami i tunika. spodnie znalazlam nawet fajne ale te tuniki....? nic specjalnego.z reszta tu jest ciezko cokolwiek znalesc. powinni otworzyc jakies sklepy dla mlodych kobiet w ciazy. bo to co widzialam to jest okropne. oni chyba mysla ze kobieta w ciazy to musi miec 30-40 lat i wyglada jak beczka. nic dla mlodych mam! eh...

OLENKA - wiadomo że trzeba się poświęcić ale wiesz o co mi chodzi ;-) a co do ciuchów to ja też we wszystkim jestem wielka i na szczęście nigdzie nie muszę się stroić bo bym pewnie i tak w dresach poszła i w dupie wszystko miała :-p ale EWI ma racje nie lepiej jakieś spodnie i bluzeczka ? a gdzie ty na zakupy jeździsz ?

NETGIRL - a mi się nie podoba i już :-p i co mi zrobicie :-p ma prawo mi sie przecież nie podobać :-p jej po co się kto pyta czy fajne skoro jak powiem że dla mnie nie to zadyma się robi to co mam wkręcać że mi się podoba ? :-p następnym razem w ogóle przemilcze skoro nie można swojego zdania wyrazić :-p

w kościerzynie byłam.... bo w kartuzach bylam pare dni wczesniej i w ogole nic! chcialam jechac do gdańska ale na taka wyprawe sił mi brakuje, co innego jakbym autem jechala...bo na autobus to jakos cieżko:(

jej <wściekła> a gdzie ja napisałam że ta firma jest tandetna ? no proszę proszę mi zacytować ja napisałam że jak dla mnie tak wygląda ogólnie ten chodzik a nie firma ... nie patrzałam na inne więc może też mam takie zdanie bo nie mam porównania bo póki co to mnie chodziki nie kręcą :-p ale mnie się nie podoba i tyle kolory mi się nie podobają kształt mi się nie podoba i już nie mówiłam nic o firmie bo wiem że znana i ceniona firma i nie qmam czego się tak mnie przyczepiły na temat tej firmy skoro mi się nie podoba chodzik a nie firma :-p boż... koniec tematu bo się denerwuje :-p

OLENKA - no tam zakupy robić to masakra :/ jak bym miała samochód to bym Ci zaproponowała nawet że z Tobą tu po Gdańsku się przejadę byś tylko tu do mnie 801 musiała podjechać :-p ale samochód mi się popsuł :-p

NETGIRL - no ty to już w ogóle masz tam kiepskie warunki nie dziwie Ci się że z domu nie chce Ci się wychodzić :/ a jakieś znajome tam chociaż masz ? czy całkowicie odcięta ? ;/

FEMME ale dzieki ze o mnie pomyslalas:) milo z twojej strony:pNETGIRL no faktycznie masz ciezko, bo to musi byc strasznie ciezko, byc w jakims kraju i nie znac jezyka...

Co do organizacji czasu wolnego to uwierzcie mi jest to troche trudniejsze jak sie ma dziecko chodzace juz..:tak:serio.. wszedzie lazi za Toba.. ja np nie moge usiasc na tapczanie bo ona chce zeby sie z nia bawic.. pwoiem wam szczerze ze takie dziecko potrzebuje non stop uwagi.. jak leni byla mniejsza to tez mialam wiecej czasu.. mogla sobie lezecz godzine w lozeczku i fikac nozkami.. albo koc jej rozkladalam i sie bawila ladnie..

A co do studiow to ja niestety nie dalam rady.. 3 tyg wszysc tak wytrzymalismy ale potem powiedzialam dosc i rzucilam studia.. wiec uwierzcie mi nie wszystko jest takie latwe.. :-(

reklama
I tu sie z Toba zgodze.. wieczor jest dla rodzicow.. moja tez juz spi od 19:-)nie wyobrazam sobie,zeby chodzila spac poznije - chyba bym z nia oszalala:-D:-D

Do góry