reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MIKUSA - wiem że firma nie jest tandetna :-) tylko dla mnie to wygląda tandetnie nie mówię że tak jest po prostu mi się nie podoba :-p

A co do "matczynego poświęcenia" to ja nie rozumiem takiego gadania ... mam dużo koleżanek młodych mam które właśnie nie siedzą jak stare baby w domach tylko są świetnymi mamami i przy okazji korzystają z życia i to mi się właśnie podoba ...nie uważam że trzeba po urodzeniu zaszywać się w domu prać gotować i niańczyć tylko dziecko ...

reklama
FEMME zalezy jak rozumiesz to pojecie" matczyne poświęcenie" ja uwazam ze dla dziecka trzeba sie poswiecac ale to nie znaczy ze rezygnowac z innych przyjemnosci. to oczywiste:) a co do lenistwa to akurat cie rozumiem....tez zawsze bylam leniem, ale nie az takim jak teraz. bo teraz to ciagle w domu siedze, nawet mi sie do sklepu nie chce wyjsc, nie mowiac o czym kolwiek innym:p A JA JESTEM STRASZNIE ZMECZONA, TAK SIE DZISIAJ NACHODZILAM, ZAPISALAM SIE DO SZKOLY, I SZUKALAM OD RANA DO 14 CZEGOS NA WESELE- I NIC. JESLI JUZ ZNALAZLA SIE JAKAS SUKIENKA DLA MNIE TO WYGLADALAM W NIEJ KOSZMARNIE, W TYPOWYCH SUKIENKACH DLA KOBIET W CIAZY JAK BECZKA.! PORAŻKA. ZAŁAMIE SIE

No chyba to te hormony. Najgorsze jest to,że dopiero we czwartek będę mogła [pójść do gina. Ach...

Oleńka Szczerze to ciężko znależć dla ciężarnej jakiekolwiek ubranie takie wyjściowe... Widzę że uparłaś się na sukienkę. A nie lepiej jakiś komplet spodenki i bluzeczka????

Dzisiaj mieliśmy iść z Mareczkiem na szczepionkę, ale jqk już byliśmy na miejscu okazało się, że to nie możliwe bo nie było prądu i szczepionki nie mogły być podane bo zbyt wysoką temperaturę miały, a dozwolona to max 4 stC na plusie...

Ostatnia edycja:
EWI rozgladalam sie nawet za spodniami i tunika. spodnie znalazlam nawet fajne ale te tuniki....? nic specjalnego.z reszta tu jest ciezko cokolwiek znalesc. powinni otworzyc jakies sklepy dla mlodych kobiet w ciazy. bo to co widzialam to jest okropne. oni chyba mysla ze kobieta w ciazy to musi miec 30-40 lat i wyglada jak beczka. nic dla mlodych mam! eh...

OLENKA - wiadomo że trzeba się poświęcić ale wiesz o co mi chodzi ;-) a co do ciuchów to ja też we wszystkim jestem wielka i na szczęście nigdzie nie muszę się stroić bo bym pewnie i tak w dresach poszła i w dupie wszystko miała :-p ale EWI ma racje nie lepiej jakieś spodnie i bluzeczka ? a gdzie ty na zakupy jeździsz ?

NETGIRL - a mi się nie podoba i już :-p i co mi zrobicie :-p ma prawo mi sie przecież nie podobać :-p jej po co się kto pyta czy fajne skoro jak powiem że dla mnie nie to zadyma się robi to co mam wkręcać że mi się podoba ? :-p następnym razem w ogóle przemilcze skoro nie można swojego zdania wyrazić :-p

w kościerzynie byłam.... bo w kartuzach bylam pare dni wczesniej i w ogole nic! chcialam jechac do gdańska ale na taka wyprawe sił mi brakuje, co innego jakbym autem jechala...bo na autobus to jakos cieżko:(

jej <wściekła> a gdzie ja napisałam że ta firma jest tandetna ? no proszę proszę mi zacytować ja napisałam że jak dla mnie tak wygląda ogólnie ten chodzik a nie firma ... nie patrzałam na inne więc może też mam takie zdanie bo nie mam porównania bo póki co to mnie chodziki nie kręcą :-p ale mnie się nie podoba i tyle kolory mi się nie podobają kształt mi się nie podoba i już nie mówiłam nic o firmie bo wiem że znana i ceniona firma i nie qmam czego się tak mnie przyczepiły na temat tej firmy skoro mi się nie podoba chodzik a nie firma :-p boż... koniec tematu bo się denerwuje :-p

OLENKA - no tam zakupy robić to masakra :/ jak bym miała samochód to bym Ci zaproponowała nawet że z Tobą tu po Gdańsku się przejadę byś tylko tu do mnie 801 musiała podjechać :-p ale samochód mi się popsuł :-p

NETGIRL - no ty to już w ogóle masz tam kiepskie warunki nie dziwie Ci się że z domu nie chce Ci się wychodzić :/ a jakieś znajome tam chociaż masz ? czy całkowicie odcięta ? ;/

FEMME ale dzieki ze o mnie pomyslalas:) milo z twojej strony:pNETGIRL no faktycznie masz ciezko, bo to musi byc strasznie ciezko, byc w jakims kraju i nie znac jezyka...

Co do organizacji czasu wolnego to uwierzcie mi jest to troche trudniejsze jak sie ma dziecko chodzace juz..:tak:serio.. wszedzie lazi za Toba.. ja np nie moge usiasc na tapczanie bo ona chce zeby sie z nia bawic.. pwoiem wam szczerze ze takie dziecko potrzebuje non stop uwagi.. jak leni byla mniejsza to tez mialam wiecej czasu.. mogla sobie lezecz godzine w lozeczku i fikac nozkami.. albo koc jej rozkladalam i sie bawila ladnie..

A co do studiow to ja niestety nie dalam rady.. 3 tyg wszysc tak wytrzymalismy ale potem powiedzialam dosc i rzucilam studia.. wiec uwierzcie mi nie wszystko jest takie latwe.. :-(

reklama
I tu sie z Toba zgodze.. wieczor jest dla rodzicow.. moja tez juz spi od 19:-)nie wyobrazam sobie,zeby chodzila spac poznije - chyba bym z nia oszalala:-D:-D

Do góry