reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Kasiek była karkóweczka, ale mój tata robi po swojemu i mi nie smakowała:no:, on jakieś tam swoje przyprawy do tego daje, były też kiełbaski i krupniok. My jak sobie sami z J. robimy to mamy karkówkę po swojemu, kiełbaski i podudzia z kuroka.

Blaneczka niedowaga jak nic;p

blanka jak dla mnie piewrwszy lub ostatni z tych co pokazałaś ale cyzy one mają skrętne koła???
blanka ja z Vi przytyłam 7 kg a z Emmą 8 kg :-)
dorotar:szok: no nie dziwię że się wystraszyłaś... moja też tak czasem zqwiewa ale od małej już ją uczyłam właśnie że przez ulicę tylko za rączkę a po ulicy nie można ... właśńie po to żeby mi było łatwo jak się Emka urodzić miała , no i się nauczyła i ucieka czasem ale przy ulicy staje :tak:
choć raz mojemu na ulicę też uciekła ale to przy plaży więc tam tylko wolno jeżdżą ayta bo dużo ludzi.. też dał jej klapsa ....
lorata czemu nie wstawiasz??? ana mailaalbo pw też nie wysyłasz?? a masz może na nk albo fb??
kasiek z filmikami to już kiedyś pisałam , że nie baerdzo bo ktoś się zainteresował moim kontem na yt i zaczął pod każdym filmikiem wypisywałć bluźnierstwa itp.. ale t było już z z ponad pół roku temu jak wstawiłam na bb filmik jak Emma wstaje sama... i wtedy się zaczęło :/ ale jej postępy można zobaczy ć na nk i fb :-) w sumie od stycznia nie wrzucałam zdjęć na bierzaco ale jeszcze w grudniu dałam zdjęcie jak zaczęła chodzić , później miałam przeprowadzkę więc nie miałam gdzie wstawić zdjeć , no a teraz już na bieżąco jestem w miarę :-)
ale dzisiaj wstawię filmik obiecałam wstawić jaka jest sprytna hehe :-p
oczywiście to jej ulubiona zabawa... codziennie łapie rybki DSCF0714.AVI - YouTube

ViKamcia dzięki:-) Na pewno kupię:-) Nawet widzisz nie popatrzałam na allegro wcześniej:-) Mam tylko nadzieję, że Małej się spodoba bo ona mało cierpliwa jest a Emma to ładnie się skupiała:-)

Viki Emma jaka bystra dziewczynka super sie bawi...moja Kaja to niecierpliwa hehe.
Kolory tez juz od dawna rozpoznaje sama sie nauczyła przy Tymku ;)
Przy starszym rodzenstwie dzieci jakos szybciej wszystko łapia,teraz nauczyła sie liczyc po angielsku do 10 :-D

Lorata a Ty tutaj wózek bedziesz kupowała??Nie w Stanach?

Wczoraj kumpelka była u mnie najpierw ,siedzialysmy do 21 potem poszlam do niej i o pólnocy jak Kopciuszek wracałam do domu hehe.
Dzisiaj zapowiada sie nudna niedziela jak zwykle,nie cierpie niedziel.
Pogoda sie z chrzaniła 7 stopni bez słonka;(

dzien dobry :)
wiecie w szoku jestem, wczoraj polozylam sie o 2, a obudzilam sie o 8:30:szok: wierzcie mi, w weekendy nigdy nie budze sie tak wczesnie, tym bardziej jak poloze sie pozno. cos mi sie poprzestawialo :p
pozza tym jakos podswiadomie myslalam, ze pada i jest strasznie brzydko (wczoraj rano padalo), wchodze do kuchni (TZ byl po nocce wiec nie uchylalam rolet w sypialni) i mnie az slonce oslepilo:-D

vikamcia jejku, jaka Emma jest rozkoszna!! przesliczna jest i jak pieknie te rybki lowi, od razu sie jej udaje wycelowac, zdolniacha!! :D

sali ja tez nie lubie niedziel, mam ta swiadomosc, ze nastepnego dnia ide do pracy :baffled:
fajnie, ze sobie z kumpela posiedzialas! :)

BLANECZKA 10kg to super, ciesz się że tak mało. Choć ja w obu ciążach tyłam też w miarę mało bo po 11kg.
Ale rozumię Cię to już końcówka i choć nie dużo przytyłaś to możesz się czuć jak to ujełaś jak słonica, to normalne przy końcu.

KASIAF ja wiem, że nie tylko fachowiec może przepisać ten lek, bo nam przepisałą nasza pediatra na rejonie ale powinno to być skonsultowane z alergologiem tym bardziej jak nie wiadomo jeszcze do końca co dziecku jest. No ale 26kwietnia jadę z Amelką do alergologa.
Oj tak dokładnie dla Ameli najlepsze by było jakby każdy był na jej zawołanie, robił co ona chce itp. ale dzieciam ma raptem 3 lata i trzeba ją ogarnąć bo nam na głowy wejdzie.

I tak jak wczoraj pisałam i dałam małemu butelke o 21.30 myślałam, że pośpi a tu ta butla nic nie dała i mały tak jak zawsze po cycu tak i po tej butli obudził się za 2 godz dalej głodny. Więc nic ta próba nie dała i nie dane mi było pospać dłużej niż 2 godz bez przerwy.

BLANECZKA jasne, że jest taka możliwość.
Moja chrześnica całą ciążę była w brzuszku chłopcem baaa w dniu porodu na usg był chłopcem a była dziewczynką. I to nie tylko o tym przypadku słyszałam.
Mojej byłej szefowej z praktyk kuzynka była w ciąży, robiła badania prenetalne wyszła na nich dziewczynka a urodziła chłopca.

OLA mały z tym uśmiechem nie wygląda na chorutka.

VEGAS Aniołek :-D:-D z Amelki:-D:-D to tylko pozory z wyglądu, nie tylko z wyglądu bo jak dostanie nerwów to dobrze, że jej nie widzisz:no:

VI a ja niestety nie obejrzę Emmy bo na moim przykrym internecie nie ma szans by coś yt odpalić.

reklama
Tez nie lubię niedziel, bo mam świadomość, że P już jutro do pracy idzie :-p

Blaneczka gdzie tam za mało, fajnie przytyłaś, zazdroszczę! Ja w ciąży 25 przytyłam :baffled:

ViKamcia ale Emma sobie radzi z tymi rybkami :tak: w ogóle słodka jest :-)

sali Kaja przy Tymku się uczy, a Zuzia po angielsku to z bajki- ABC literkowe chochliki :tak: też potrafi do 10 po angielsku policzyć, no i literki to lepiej zna po angielsku niż po polsku :-p i kilka zwierzątek też umie, wie jak jest mama, tata. Nie pamiętam co tam jeszcze ale trochę tych słówek zna :tak:

milka też myślałam, że dzisiaj sobie dłużej pośpię, skoro Zuza u teściów, ale już o 9:30 się obudziłam :baffled: ale to chyba przez ból brzucha.

dorotar kurcze ale się musiałas przestraszyć jak tak Amelka Ci na ulicę wybiegła. Jak dobrze, że Zuzia boi się samochodów i sama na ulicę nie wyjdzie. Nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji :no:

Do góry