reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ANETKA Kochana spać do 9.30 i się nie wyspać:no::-D. Ja to marzę by do 8 przynajmniej pospać ale to nie realne, nie mówię też o pobudkach nocnych. No ale jak się ma malutkie dziecko to tak jest.

reklama
vegas to zależy właśńie bo Viki dostała te rybki od mojej koleżanki , jej syn w wieku Vi nie umiał się tymi rybkami bawić łapał za dolny magnesik i tak przytykał do rybek , a Vi od razu złapała za wedkę i zaczęła się bawić to koleżanka kupiła też dla niej .. no i Emma jak widać też za wędke od razu :-p także chyba zalezy od dziecka ;-)
milka jak ja się zaczęłam budzić inaczej niż zawsze choć zawsze wstawałam wcześnie rano) to byłam w ciąży i samo z siebie się przestawiło :-p
anetka Vice też lepiej było się uczyć literek i kolorków po ang niż po polsku ... już w zeszłym roku ładnie liczyła po angielsku a po polsku wcale , tak samo z kolorami :-) wolała powiedzieć "orange" niż pomarańczowy ;-) np hehe ale po polsku też ją uczyłam bo nie chciałam zeby umiała tylko po ang

a ja miałam ciężką noc bo całą noc Emma marudziła i nie spała wcale dosłownie.. co 15 min wstawała... i miała lekko podniesioną temperaturę

nad ranem jaj jej dałam ibuprom to pospała od 6,20 do 8.30 :/ i wstała...
cały czas ma podniesioną temp,. teraz znów dałam ibuprom

czy może byc to objaw ospy?? bo jakieś 5 dni temu miałam gosci z dziećmi i dostałam wczoraj smsa że chłopiec dostał po południu chrostki i ma ospę ... i że możliwe ze zaraził dziewczyny ... ehhhhh

Viki to mozesz byc prawie pewna ze to ospa,Kaja tez najpierw miala tylko temp a na drugi dzien krostki wyszły;/
My juz przechodzilismy ospe Tymek łagodnie ale Kaja miala nawet w buzi;/

VI z tego co mi wiadomo to ospa rozwija się 2tyg.... A ta temperatura może na ząbki raczej... Na ospe chyba za szybko...

ANETKA my młodego sami uczymy słówek, umie do 10po angielsku i kolorów ok8... ale on nie lubi się uczyc, ciągle udaje że liczyc nie umie nawet po polsku, ale jak ultimatum dostanie to liczy od razu... Mój młody też u dziadków, ale ja to pospałam... do 13:-D a M który jest rannym ptaszkiem i zawsze robi mi pobudki o 8 śpi do tej pory:sorry2:.

BLANECZKA 170cm i 50kg? łoł... chudzinka jestes. A jak masz na imie?

LORATA a ty jak masz na imię bo nie pamiętam czy pisałas

OLA zdrówka życzę

A ja mam dziś totalny dzień lenia... Dopije kawke i trochę ogarne w domu, niby nas wczoraj w domu nie było ale taki bałagan się zrobił jakiś że masakra...

cholerka :-(
no to pięknie !!! :-(
mam nadzieję że przejdzie im do Emmy urodzin.. a jak co to je przełożę najwyżej
teraz sprawdzam Vi i tez ma lekko wyzsza temp .... :/
no ale jak już mają mieć to przynajmniej będę miała to za sobą...
tylko się zastanawiam czy Vi też nie zaraziła dzieci w przedszkolu :eek: jutro chyba jej nie zaprowadzę i zobaczę czy jej minie.... :/

edit :
dorotar własnie zdążyłam napisać że Vi też ma lekko wyższą temp dzisiaj :/ i zastanawiam kiedy się jeszcze z nimi widziałam
czy wcześniej nie....
wiem ze 2 tyg się rozwija...
dlatego własnie pytam czy może być to krócej niż 2 tyg.... czy zawsze jest 2 tyg

może po prostu się przeziebiły ... albo nie wiem ... :/

Ostatnia edycja:
sali to jak to jest ??
Kaja zaraziła się 2 tyg od wyjścia chrostek u Tymka ? przecież wirus ponoć roznosi się zanim wyjdzie ospa czyli 2 tyg przed ...
więc Kaja powinna mieć wcześniej ospę..

pogubiłam się już :/

reklama
No Tymek dostał dokładnie w Sylwka ospe a Kaja 14 stycznia dwa tygodnie po nim równe.
Jak wczesniej??skoro od niego sie zaraziła?
Nie wiem jak to jest do konca widocznie u niej dłuzej sie wykluwał wirus,nie koniecznie zarazasz sie zanim wyjdzie ospa...przeciez krostki tez zarazaja póki nie zaschną .

Do góry