reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no właśnie o to chodzi mi że tak mówia że zanim się pojawiają chrostki to 2 tygodnie wcześniej się zaraża inna osoba ...
czyli jak wirus zaraził Kaję to nie w dniu wyjścia chrostek przez Tymka tylko wcześniej kiedy on "siał" wirusa? tak :/ czy nie tak?
eczy jak to w końcu jest ....
bo naprawdę idzie sie pogubić

reklama
Kamcia ja słyszałam, że osopą zaraza się do tygodnia przed ujawnieniem się krostek przez dziecko x, ale ospa zaraża też w trakcie, dopuki te krostki nie staną się strupkami, czyli tak jak sali wyżej napisała.

A ja w piatek byłam z młodym w rzeszowie na kontroli i w sumie nadal bez zmian, ale lekarka na razie nie chce ostrzykiwać powtórnie i w sumie dobrze, sama wole odczekać bo nie ma gwarancji ze ostrzykiwanie w ogóle pomoże. Kolejna wizyta dopiero 1 sierpnia:szok::-D.

Ide nadrobic reszte bo tylko jedną strone nadrobiłam

czyli jak do tygodnia przed pojawieniem się chrostek to całkiem możliwe że dziewczyny się zaraziły bo w sobotę się widziazły i wczoraj w sobotę Emma miała gorączke a Vi dziś lekki stan podgorączkowy :/
no i jak sali pisała że jej wyszło równe 2 tyg po to widać też tyam może być ...
dzięki umi teraz będę wiedziała co i jak..
i mam nadzieję ze jesli już mają tego wirusa to przejdą łagodnie

Vegas pewnie, że mam. Mdłości przede wszystkim. A ja zgadzam się z B. Martynka jest prześliczna, zazdroszczę Ci, że szok!!!
Vi nie wstawiam bo nie chę, nie wiem czemu, jakos tak, cenie sobie prywatność.
Sali04 chyba zamówię na allegro, wysyłają do stanów. A co do niedziel to też ich nie lubię xD
KasiaF87 Lena jestem:tak:

Lorata a ty juz byłaś u gina, czy dopiero masz iść? Jak sie czujesz, nie licząc mdłości:-p

Vi ja tylko sie posiłkuje z wiedzy zasłyszanej, sali widze przechodziła przez to wiec wiesz:-D. Ja szczerze mówiąc to w życiu nie miałam ospy ani młody nie miał:-p, wiec teoretyzuje. Choć raz trafiliśmy u lekarza na wysyp ospy z 6 dzieciaków zakropkowanych i ani on nie złapal, ani ja.

JA MIAŁAM OSPĘ JAK BYŁAM CHYBA W ZERÓWCE ... zor za capsa Emma wcisnęła
więc zobaczymy jak to jest...
może inne dziewczyny powiedzą coś więcej żeby mnie upewnić czy będa mieć ta ospę czy nie..
jak tak poczytałam w necie to fakt sprawdza się kilka rzeczy np złe samopoczucie dzieci wcześniej a moje od 3 dni sa marudne obie i nie wiedzą czego chcą , temperatura.. od wczoraj...
to teraz tylko za kilka dni czekać na wysyp i leczenie
albo na miniecie goraczki i mozna odetchnąć z ulga ;-)

Lorata a nie wolisz kupic w Stanach>>?? Tu pewnie mega za wysylke policza sobie..

Lorata a jak to ze szkołą bedzie u Ciebie??
Juz Kasiek pytała nie odpisałas;)

Ostatnia edycja:
Niedziela a tu taki ruch? Kto by pomyślał :-p
Ja dzisiaj mam jakiś dzień lenia i nawet łóżka nie złożyłam i sobie siedzę w szlafroku :-D ale co tam, raz kiedyś można, tym bardziej, że Zuzi jeszcze nie ma :tak:;-)

dorotar ja to taki śpioch jestem, że w ciąży do 13 spałam, więc się nie dziw :-p z Zuzią teraz zazwyczaj wstajemy o 8-9 ale tak do 1,5 roku budziła się kilka razy w nocy i to jakaś masakra była :baffled:

ViKamcia a kolorów to Zuza nie umie po angielsku, nie myślałam na razie, żeby ją uczyć, ale zobaczymy, może przy jakiejś zabawie spróbuję i zobaczymy co z tego będzie.
Zdrówka dla dziewczyn ;* nawet jakby to była ospa to fajnie, że w tym wieku, wydaje mi się, że im szybciej tym lepiej :tak:

Kasia no my sami też trochę, np Zuzia ostatnio od chrzestnego dostała taką książeczkę ze zwierzątkami po angielsku i chyba 8 jest tam tych zwierzątek, to już wszystkie umie :tak::-)
Łee zazdroszczę, ostatnio do 13 to w ciąży spałam :-p

umi to dobrze, że na razie obędzie się bez ostrzykiwania :tak: no i do wizyty jeszcze trochę, przynajmniej Kacperek sobie odpocznie od tych lekarzy.

Lorata a to Ci się tak opłaca zamawiać wózek na allegro? Przecież w NY dostaniesz jaki tylko będziesz chciała, no i na miejscu będzie.

reklama
anetka551 jeszcze zobaczę, nie wiem:blink:
sali04 rozglądamy się, na razie będe chodziła, jeszcze nie wiem do jakiej, potem przerwa rok, będę miała indywidualne, i po roku wrócę znowu do liceum, albo do tego samego co teraz bd chodzić albo do innego.

Do góry