reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

U nas pogoda średnio na jeża. Rodzice dziś grilla robią i nas zaprosili na tę wyżerkę razem z nimi:-p Uwielbiam grilla:tak: Sprzątam sobie od rana, Mała zasnęła niedawno to mi teraz już szybciej pójdzie bo przy niej to wiadomo - a to zabawić ją czymś, a to dać jeść. Może zdążę nim J. wróci z pracy a potem z zakupów:-)
Dorotar oby Melcia się dostała, zaciskam kciuki:tak:

Snoopy może to jednorazowa biegunka? A czasem to jak się coś zje to przeczyści.
Rox witaj po długiej przerwie i spowiadaj się co u Was słychać, jak Boo:-)
Aleksandra zdrówka dla Was;*

reklama
Snoopy aaa to dobrze jak trolli męczy:p

Milka
A jak zawsze ciuch poprawia humorek:) A to zaraz Cię posiadaniem maleństwa zarazimy:) A tak na marginesie bardzo ładna dziewczyna z Ciebie:)

Dorotar a czemu Amelcia może się nie dostać??

Rox a witaj witaj:) A ja myślałam że w Twoim przypadku czas stoi w miejscu?:)

Femme to życzę miłego weekendu:)

Vegas
ooo grill:D:D

Lorata
ja bym jednak zmieniła bo dobrze mieć jakie wiadomości dla lekarza tego w USA co się działo z ciążą choćby dlatego że mogłaś mieć jedno maleństwo...

Mnie już tyłek mniej boli C mnie wsmarował czymś moja mam twierdzi że to rwa kulszowa;/ Dziś tylko rosół nagotowałam a C odkurzył:)

Ostatnia edycja:
helołłłł
No i ja sie przywitam:) popołudniowo
Amelcia padła jak kawaka.
Mamy jechać do znajomych pod wieczór jak powiedziałam Ami ze jedzie do Zuzi to ona Zuzia i Zuzia i OĆ i w końcu zasnęła ja w domku posprzątałam tylko odkurzyc i podłogi ale to jak Myszka wstanie.
Snoopy oby przeszło rozwolniąto
Lizkato o której MIKI Ci wstaje?

OLA o jakie duszności chodzi??? Ja chyba o duszności nic nie pisałam:rofl2:

Dzięki dziewczyny liczę, że się dostanie tym bardziej że nie to, że pierwszy raz idzie tylko już chodziła rok. A chodzi mi o to, że się martwię bo ona chodzi teraz tylko na te darmowe 5 godzin. No i składając wniosek uwzględniłam dalej te 5 godz tylko, a ja głupia nie pomyślałam, że to liczyć się będzie od września i wtedy to już na pewno będę pracować i mała dłużej będzie , póki moja siostra nie skończy zajęć w szkole i jej nie odbierze. Znajomą wczoraj spotkałam która rozmawiała z sekretarką w przedszkolu i tamta jej powiedziała, że dzieci na te 5 godzin nie będą przyjmować. Mam nadzieję, że to będzie się tyczyć nowych dzieci.
Chciałabym bardzo by dalej chodziła tym bardziej, że zaczeła przedszkole mając 2,5roku więc było by bez sensu by teraz nie szła, a o0na tak uwielbia przedszkole/
Wiem, że jakby się nie dostała-odpukać to mama i z nią by siedziała nie tylko z Kacperkiem, ale Amela jest bardzo absorbującym dzieckiem, potrzebuje dużo uwagi, straszny z niej nerwus, nie słucha się. A w przedszkolu się wycisza, jest grzeczna i uczy się słuchania.
W poniedziałek wyniki a ja będę teraz przez cały weekend się martwić.

Maluszek ma dziś dzień spania, to dobrze przynajmniej dokończyłam prasowanie, które próbowałam skończyć od trzech dni, ciuchy pochowałam, drugie pranie się pierze,posprzątane słonko wyszło trzeba będzie na dwór dzieci zabrać, obiad wczorajszy, tylko sosiku dorobiłam bo mało. jeszcze mi odkurzanie zostało ale to pod wieczór.

Mamuśka zrobiła makowca, specjalnie na moje zamówienie
biggrin.gif
, ciasto wyszło nawet dobre, bo zastanawiałam się jakie wyjdzie bo zamiast mlekiem musi rozrobić wodą ze względu na moje karmienie Kacperka. A no i mamuśka moja gapa zapomniała dodać cukru do ciasta
laugh.gif
, ale na wierzch posmarowałyśmy wodą z cukrem i posypałam słodkim kakao i jest nawet do zjedzenia
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Dorotar ja bym się nie martwiła w naszym przynajmniej w naszym przedszkolu oprócz dzieci samotnych rodziców mają pierwszeństwo dzieci które już chodziły i te które ida na największa liczbę godzin a u nas w przedszkolu przy podpisaniu umowy można zwiększać liczbę h bo ze zmniejszaniem problem

anetka szczerze Ci powiem ze ja tez nie wiem jak te dzieci to wszystko łapią ;-)
ale jak Vi była pierwszy dzień qw przedszkolu to pani powiedziała ze wszystko rozumie bo robiła to co jej mówiły i rozumiała wszystko ...
a co do mówienia to ona sama wie że w szkole ma mówić po ang i po ang woła że chce iść do ubikacji , czy ze chce jeść albo pić..
a w domu normlamnie po pl ... sama tego nie pojmuję :-p no ale widać dzieciom bardzo łatwo to zrozumieć ;-)
snoopy no to muszsz troszkę Alę wyuczyć kiedy wolno kiedy nie bo jak urodzisz to bedziesz miałą podwójny problem ;-)
ja np z Vi trenowałam spacery za rączkę zanim urodziłam bo ona lubiła biegać wszedzie , stać przy kwiatkach godzinę itp...
a wiedziałam ze jak urodze i bedę musiała sama z 2 na spacer iść to mogę sobie nie poradzić .. i szybka szkoła spacerowania pomogła mi na tyle że chodziłam na spacery sama z dziewczynami bez większych problemów :-)
kasiek .. ooo ona biega już og grudnia :-) także teraz to bez żadnych przeszkód :-p hehe
nom niedawno przezywałam a tu już prawie rok...:-)
w ogóle musze wgrać filmik jak ładnie się bawi takimi rybkami hehe
aleksandra zdrówka dla małego
ewi to gratulacje dla Justynki że taka dzielan była :-)
dorotar fajnie że Cię zapisała państwowo bo przynajmniej woadomo ze nie zapisała cię ze względu na kasę ... no i ze zajmie się małą również :-)
anetka super Zuzia z ta hulajnogą :-)Vi dostanie na dzień dziecka dopiero :-p no tylko taką co ma 2 kółka z przodu a jedno z tyłu bo jak przymierzała się jak kupowałam jej kuzynowi to na tym z 2 kółkami z tyłu blokowała jej się noga a na tej 2 nie :-)
kasiaF u na stak się zaczyna :-) z tym że sa to 2 kalsy wstępne nazywaja się junior infant i senior infant :-) tam dzieci mają takie zajęcia jak w polskiej zerówce :-p czyli literki , cyferki , czytaneczki ... itp :-)
lorata a masz jakieś zdjęcie usg??nioe wiem czy wstawiałaś wcześniej bo teraz jak mąż z gipsem to mi cięzko byc na bieżąco a chętnie bym zobaczyła :-)
Vegas zazdroszczę grillaaaaaaaaaa też chcę :-)

a u nas ładna pogoda , troszkę wychodzimy na plażę z dziwczynami albo na plac zabaw... ale wieje wiaterek od kilku dni więc aż tak super ciepło nie ma :/
poza tym mój marudzi od razu ze to mu zimno to mu nboga puchnie... i normalnie najchętniej to bym go zostawiła w domu ale też sama z dziewczynami na placu zabaw nie dam rady bo jedna biega w jedną a druga w drugą i trzeba mieć oko na obie na raz ....
nie mogę się doczekac urodzin Emki :-)
ona już taka dorosła :-p heheh

Witam wszystkie przyszłe mamusie, mamusie i nie tylko! Zapraszam na nowy blog o świecie kobiet, o modzie, stylu życia, dzieciach, gotowaniu i o wielu innych tematach , które kochamy! Blog właśnie rusza, a będą go tworzyć wszystkie czytelniczki. Zobaczcie ciekawe zdjęcia i pomóżcie w tworzeniu nowego portalu pod adresem gliwiczanka.blogspot.com!!!

A do nas zaraz szwagier wpada. No i ten grill wieczorem będzie. Ale najadłam się obiadu i jakoś nie mam smaka na grilla póki co:-)

ViKamcia o kurcze, faktycznie Emma już chodzi, to musisz mieć wesoło na wszelkich spacerkach czy właśnie na placach zabaw:-D Super, że Vi tak dobrze idzie w przedszkolu, mądra dziewczynka:tak: Poza tym nie wiem czemu ja ciągle myślę, że ona ma ponad 3 latka:sorry::-)
Dorota a nie możesz zmienić ilości godzin w przedszkolu? Tak żeby była w przedszkolu aż wrócisz po nią.

Moja córa już ładnie rozpoznaje kilka kolorów, i odróżnia je jak ma mnóstwo kolorów to potrafi wskazać co jest czerwone, niebieskie, różowe, żółte czy brązowe. Albo pokazuję jej na danej rzeczy kolor to powie jaki to z tych co w/w. Ale jestem z niej dumna, bo jeszcze z miesiąc temu nawet z nią nie ćwiczyłam kolorów bo czytałam, że dzieci w wieku około 3 lat rozpoznają kolorki to sądziłam, że ma czas, ale ćwiczyłam, ćwiczyłam i efekty są:-)

reklama
Lorata - USA :D No no ;) wiza tymczasowa? Bo studenckiej pewnie nie dostaniesz jeszcze .

U mnie piękna pogoda . Ale rano jak wstałam to szok , mgła taka, że nic nie widać przez okno .
A teraz cudowne słoneczko :)
Ogólnie to trochę zmęczona jestem ( norma ostatnio ) i spałam z godzinkę .

Dziś wracałam z drzwi otwartych ( były u mnie w szkole i pomagałam trochę;p Niezbyt dobra reklama szkoły , ale przecież rodzice nie musieli wiedzieć że jestem uczennicą :) ) widziałam piękny wózek . Firma Camarelo. Szukam jakiegoś sklepu internetowego z tymi wózkami :p

Do góry