reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam rano :) Mnie przywitała kupa u małego :confused2:, i przemoknięty pampsior .
Za oknem tak nie zabardzo a maly w nocy takiego glucika mial i to chyba od pylenia .
snoopy -motylem powidasz :) , a małej chyba jakoś trzeba urozmaicic kapiel sa jakies pisaki itp . chociaz ja poki co nie mam problemu .
A ja dałam młodemu bułke i lazi po calym mieszkaniu z nia hmm no i wyjścia nie mam bedzie mycie podłog )

reklama
Witojcie!!!;))

Vegas Tymek nadal kaszle ale chodzi do szkoly bo tragedii nie ma;)
Vegas jak to na 27???Ja stanełam na 25(bynajmniej z zachowaniem):cool2::-D:-D
U nas tez piekna pogoda az zyc sie chce;)
Mam nadzieje ze taka bedzie w weekend bo chcemy na dzialke na noc jechac;))Otworzyc sezon w koncu;)

Olaświetnego masz diabełka :-)

Vi współczuje gderania męża, wiem jak to działa na nerwy chory facet to gorzej niż dziecko :sorry2:
Julka ubiera się we wszystko sama, oprócz butów, potrafi założyć tylko jedne kapcio-balerinki które jak rozepniesz rzep bardzo łatwo się nakładają. A i też mamy odwieczny problem z "przód-tył" ;-)

Sali zachowaniem na 25 powiadasz? po mojemu to Ty szalona 20stka :-D

Kaama pewnie i tak ale stale mysle ze ma 25 lat haha

Juz nie tak szalona jak kiedys,teraz sie uspokoiłam...przed Kaja jeszxcze potrafiłam co tydzien co dwa tygodnie isc na miasto to były takie" moje " weekendy,teraz mam lenia i wole jak jakas kumpelka wpadnie do mnie posiedziec...choc nie powiem dzisiaj mnie nosi na jakies karaoke hehe.

U nas niby ładnie ale na razie tylko 6 stopni,a wczoraj wieczorem było 16 :szok:

Musze dzisiaj isc po deklaracje dloa dzeci bo przepisuje ich do przychodni która mam pod domem,predzej nie wiedzialam ze przyjmuje tez dzieci ta Pani Doktor i biegalam z nimi ponad km do przychodni;/
Zreszta ta jedyna Pani doktor która mi tam odpowiadała juz zaczeła mnie denerwowac,byla przewrazliwiona do przesady..Teraz kumpela tez mówiła ze była na kontroli z córka 7 letnią(miala antybiotyk) to Pani Dopktor jeszcze dwa tygodnie kazała ja izolowac od zerówki,a nic juz jej nie jest tyle ze organizm wyjałowiony ,ale nie dwa tygodnie jak tydzien juz w domu siedziala....bez jaj!!!

Hej ale szalejecie, spróbuję was nadrobić. Może się uda z małym na kolanie.

SNOOPY, UMI u mnie na laptopie też mnie wczoraj z bb wyrzucało.

LIZA szkoda, że te dzieci na wycieczce się zawieruszyły. Ale te jak mówisz przedszkolanki "zaraz po szkole" też chcą pracować i gdzieś muszą dobrą praktykę zdobyć.

UMI wogule co to jest pożyczki na święta czy to wielkanoc czy boże narodzenie i tak tego nie ogarniam.
U Ciebie mniejsza różnica wieku więc można pojąć, że Vi gryzła siostra a moja oszalała chyba. Mm nadzieję, że to jednorazowy incydent.

MIRABELKA na nk nie mogę Cię znaleźć na fb zaproszenie poszło.

ALEKSANDRA mały jakie kukuryku przy kąpieli ma:-)

VI, SNOOPY moja Amelka też sama się umyć potrafi oczywiście trzeba ją troszkę instruować, tylko nigdy buzi nie umyje, jej buzia i oczka chyba wody się boją. A dół ubranka też sama założy, gorzej też z bluzką.

O matko dziś to naprawde muszę się zabrać za to prasowanie a sama z małym w domu jestem, jeszcze obiad i kolejne pranie trzeba wstawić a łóżko u mnie dziś znowu rozbebeszone.

Ale dzisiaj mam dobry humor :-) Zuzia obudziła się dopiero o 9 więc jestem wyspana, jak nigdy ;-):tak:

U nas słońca jeszcze nie ma, ale już jest 9 stopni, więc mam nadzieję, że jeszcze się ociepli i będzie tak jak wczoraj.

Vi o to Vi zdolna jest skoro potrafi się tak ładnie ubrać :tak: Zuza jeszcze ma problem ze skarpetkami :sorry: a tak to też cała się ubierze, nawet guziki umie zapinać, ale zamka błyskawicznego to już nie :no:

Ola fajne zdjęcia z kąpieli :-)

Wiecie jaka Zuzia ostatnio cwaniara się zrobiła? :-p Jak coś chce to wie jak zagadać, np. "Mamusiu jesteś taka kochana.... kupisz mi lalkę?" albo ostatnio "Mamusiu jesteś taka piękna... zrób mi kakałko" :-D:-p no cwaniak jak nic i jak tu jej odmówić czegokolwiek :-D

A mnie czeka nowy wydatek muszę kupić inchalator i inchalować Amelkę, ale przyda się i dla Kacperka. I lek do tego który kosztuje 90zł mała butelka. A żeby mieć lek refundowany to musi być wskazanie od alergologa, skierowanie dostałyśmy ale terminy na sierpień.
Ale jutro jadę prywatnie z małym do alergologa to może uda mi się zagadać, żeby nawet na małego mi to lekarstwo wypisała na zniżkę. A ze zniżką kosztuje uwaga, uwaga 3,50zł. SZOK.

dzięki kobitki
dorotar - przegwizadne , a żeby dostać się do lekarza to trzeba czasem z rocznym wyprzedzeniem , jak dla mnie paranoja ;/ , ale cena kosmicznie sie różni cóż polska służba zdrowia :wściekła/y: , ja wysprzatałam małego pokoik zrobilam przemeblowanie (ja mam fioła na tym punkcie) więc u niego jest czyściutko, jak zaśnie pranie powiesze i tez mam prasowanie od cholery .
anetka -no no cwaniara na całego sie robi haha nie daj się !:-p
sali - to trzeba iść pospiewać szkraby podrzuc gdzieś i heja ... , a u nas jest16 stopni ale bez sloneczka :) , oby sie udało otwarcie sezonu :)

Mały kima , ide wieszac pranko i hm moze za pokoj sie wezme bo masakra nie pamietam takiego bałaganu .

Ola uroczy mały:) To ładne dzień dobry miałaś:)

Gosdia
to trzeba częściej do nas wpadać:p

Snoopy no niestety ona coraz większa a i Ty masz sił coraz mniej to nie niemowlaczek:)

Kamcia nie martw się ja z moim też nie mogę wytrzymać jak jest chory albo nie ma co robić bo jęczy a królem jęczenia i marudzenia jest mój ojciec mama mówi że nie może z nim wytrzymać i zazwyczaj bierze urlop w innym terminie haha

Vegas
też mam taką nadzieję a kebabczyk mniem był:)

Sali
zdrówka dla Tymka:)

Anetka
hehehe dobra Zuzia:) Dominika jak coś chce to składa rączki przekręca główkę i robi oczy "kota ze Shreka"....

Dorotar
łoooooooooooo jaka różnica mam nadzieje że coś alergolog poradzi:)

My wczoraj na kręglach byliśmy na początku mi nie szło bo 3 lata nie grałam ale w ostatniej partii ograłam chłopaków:D
Dziś piękna pogoda więc lecimy na plac zabaw zupa się gotuje więc prysnę włosy szamponem i jazda:)

A i Dominika dziś rano zrobiła siku ale zażyczyła sobie żeby wylać i wzięła nocnik do pokoju bo George leciał i powiedziała że ona kupkę zrobi:) I zrobiła mam nadzieje że już tak zostanie!!!!

reklama
dzien dobry :)

strasznie szybko mija mi ten tydzien; w pracy porobili takie zmiany, ze kompletnie stracilam motywacje podobnie jak wiekszosc ludzi, chodze i robie tyle ile JA dam rade bo norme podniesli nam niesamowicie.... i po prostu wiem, ze niemozliwe jest jej zrobienie, wiec robie tyle ile dam rade, bez presji, ktora baaardzo chca wprowadzic ;) ja sie nie dam.

sali no wlasnie malo takich lumpkow, przynajmniej u mnie w miescie, a w tych co sa to ceny takie jak w Primarku wiec sie nie oplaca kupowac uzywany ciuch za cene nowego.

anetka za 6 to i tak niezle, mam znajomych, ktorzy zdawali za 9 i jedna dziewczyna za 12 ;) a wiadomo, ze stres wtedy jest ogromny.
A mala pewnie, ze niech spi, jesli swiruje bez drzemki to znaczy, ze jej potrzebuje, ja czasem mam identycznie ;) a teksty ma super, tez tak kiedys mame podchodzilam ;)

blaneczka witaj! a tchorz jeszcze kiedys bedzie zalowal swojego tchorzostwa!
z czego mature zdajesz?

snoopy masz siostre w Kanadzie? ale fajnie, a bylas kiedys u niej? jakies stosunki napiete macie?

kasiek oooj, tesciowa nieciekawa? chyba podziekuje bo oprocz straty wagi pewnie jeszcze strace wlosy-z nerwow ;)
heheh, jestescie uzalezniajace, naprawde :) masz racje, naogladam sie Waszych dzieciaczkow i juz wogole nie dam TZowi spokoju ;P
zazdroszcze pogody bo u nas pochmurno ;/ No to oby corcia sie dostala do przedszkola!

vikamcia oo, nie jadlam jeszcze tych malinowych, musze je wyczaic w sklepie skoro piszesz, ze dobre! :)
u mnie swieta takie same, TZ pracowal, brat pracowal, ja mialam tylko weekend wolny, w poniedzialek w pracy bylam, wiec doopa.

ola sliczne zdjecie w wannie z tymi rozkami ;D

dorotar no to oby lekarz wypisal znizke bo olbrzymia roznica!!

Do góry