reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Angniieszka to trzeba sie zabierać do roboty:-p, nie to dzieci z mała róznicą wieku zawsze przerażały:-D, ale w sumie w pieluchy wchodzi sie tylko raz, a dzieci ma się dwoje:-p.
Kamcia współczuje, człowiek płaci za coś co ma wygladac porządnie jak zoo, a tam taka kicha, przynajmniej dziewczyny zadowolone.
snoopy wszystko zależy od dziecka i tego czy za każdym razem sie je przekupuje. jedno dziecko bedzie wykorzystywac tak jak ty kiedyś, a inne uzna to za jednorazową nagrodę.
KasiaF strach dziecko do przedszkola puszczać:-D:-p ja znam tą piosenkę hahaha.
wampi dobrze, ze u mnie w przychodni małego nie ma czegoś takiego:no:
kasiek hi hi:-p, może Dominika chciała sprawdzić jak zareagujesz gdy sie posika
gosia to moze płakała dla tego że katar jej sie zaczynał,
Liza czytałam to własnie:confused2:

U nas też piekna pogoda ale co z tego jak w niedziele ma śnieg sypać:/

reklama
Liza -piekny widok my rownież mamy ładnie :) ale ci dobrze , masz trochę odpoczynku. przykro :(
snoopy nie martw się krewaką :) duzo odpoczywaj
gosiu - a może jakieś ząbki jej idą ( nie wiem ile macie) , trzymaj sie i nie daj malej :)
wampi - niestety w wiekszosci tak jest przychodniach , ale sa wyjątki . Oby małemy przeszlo i nie musiała iść z nim do lekarza .
dorotar powodzenia na badaniach .
kasiek - ach coz poradzisz , trzeba przebrac idalej walczyc :>
kasiaF - zajebisty tekst z tymi pieniążkami :D

No to tyle was nadrobiłam :>
A u nas piekna pogoda :) maly juz był na placu zabaw teraz śpi a obiad do taty idziemy .
M. sie wczoraj samochód dopiero kupiony popsuł na szczęście drobna rzecz i juz pojechał do roboty ;/
a i jak dobrze zobaczyłam wychodzi nam pierwsza piąteczka :D
Miłego i duzo sloneczka

Liza właśnie widziałam mówili w tv że zniknęła.
umi kurcze już sama nie wiem.
aleksandra żadnego nowego ząbka nie widać.
Apropos zebow to mala wogole nie chce ich myc. zmienialismy juz szczoteczki ale tak sie udrze zawsze.
Miała badz ma ktoras z Was takie problemy co poradzic zeby ładnie otwierała buzie do mycia. Sama chodzi ze szczoteczka i pasta i jest ok a jak ja jej mam myc to tragedia

Ostatnia edycja:
Snoopy widzę że my obie dziś miałyśmy mały wypadek:p

Gosdia o jak dobrze i już do świąt bez zajęć??

Gosia
współczuję mam nadzieje ze niedługo jej przejdzie:) Gratuluje piąteczki a współczuję samochodu;/

C z Dominiką poszli sprzątać samochód bo przy teściu to taki syf tam że szok a trzeba jechać do moich rodziców więc odkurzyć umyć i nawet stwierdzili że po nowy zapach pojadą:p
A ja biorę się za łazienkę i koniec na piętrze sprzątania w sobotę tylko odkurzaczem przelecę:)

Liza u mnie identyczna pogoda:)

Umi wiesz jak perfidnie się śmiała?? Myślałam że przyjele jej:p:p

Aleksandra
zobaczysz jak sama będziesz oduczać:p Już tak długo jej się nie zdarzyło;/ Ale mi się wydaje że to trochę dlatego że podziębiona ma i ma ten mega katar;/

Ja juz dawno mówiłam że ta pseudo matka coś kręci ale ojciec też zobaczycie...

gosia - pytam z ząbkami bo jak sie żabkuje to i katar jest i marudne dziecko :) ajeslichodzi o mycie moj chodzi równiez ze szczoteczką nie chce mys ale dobre jak sam jakos pojezdzi a jak nie do daje wode mu do picia i pluka zebiszcze .
kasiek - no domyslam się :D

Co do pani K. to niech ucieka i tak ja znajda , ona ciągle klamie !!

gosia ja smaruje plecy i brzuszek maścią rozgrzewającą dla dzieci oprócz tego daję lipomal, na nosek daje maść majerankową, a do noska nic bo mi się młody wyrywa, chyba że go jakoś obezwładnię:-D to nasivin.
kasiek też mi sie Kacper kiedys tak śmiał, ale posikał sie wtedy we własnym łózku:-D

Byłam z Amelka na badaniach, był płacz i wielki smutek ale niuni nagrodę dostałą, skrzydełka i różdżkę wróżki.
Ale jestem zła, normalnie błędne koło, dokarmiam małego BEBILO PEPTI 1, do tej pory kupowałam bez recepty bo doktórka mi nie może recepty wypisać (niby), dziś też chciałam kupić a mi w aptece pani mówi,że mleczko to jest tylko na receptę, pojechałam do innej apteki i to samo.
Także pojechała do swojej przychodni, pediatry nie było to porozmawiałąm sobie z pielęgniarkmi. To powiedziały mi, że doktórka może mi wypisać receptę ale na 100, jak chcę taniej muszę mieć kartkę od alergologa, że mały jednak jest alergikiem (pani pediatra nie chce nam wypisać skierowania do alergologa na NFZ bo twierdzi, że Kacperek jest malutki na alergologa), ja wiem że z takimi maluchami jeżdzą do alergologa. Tak więc mam błędne koło. Ale pielęgniarki dały mi adres do alergologa na NFZ kazały się zapisać a jak pediatra nam nie da później skierowania to mamy przyjść i da nam doktórka od dorosłych. Normalnie ręce opadają.Zapisałam się, tyle że termin dopiero 20 sierpnia. Będę szukać dalej w innych miejscach, może gdzieś indziej będzie szybciej miejsce.

A i Amelce wczoraj nic nie mówiła, tylko że nie pójdzie do przedszkola a musimy do lekarza jechać. Dopiero dziś w przychodni jej powiedziałam, to były łzy w oczach i uciekać chciała.

SNOOPY bez przesady za każdą wizytę u lekarza (a od stycznia ciągle chodzimy) nie dostaje nagród ale za takie traumatyczne przeżycia (bo myślę, że pobieranie krwi dla takiego dziecka jest traumatyczne) coś jednak się należy, tym bardziej jak się obiecało.

KASIEK ja też ale w maju do warszawskiego zoo się wybieram.
No to masz łóżko "ochrzczone"

Wiecie jak wrzucić filmik???

KASIAF moja lubi puzzle, oczywiście nie za trudne odpowiednie dla wieku.
Moja jak chce kasę ja mówię, że nie mam, to Amela na to MOŻE BABCIA MA??? Babcia mówi, że też nie ma to Amelka dalej: W BANKU SĄ:-D

LIZA smutne, sił dla siostry po tej tragedii.

reklama
Dziewczyny, tyle drukowałyście, że nie wkręcę się w rytm za żadne skarby. Mam za to jedno pytanie. Poród - okej. Ale jakie sprawy muszę załatwić zaraz po porodzie?:confused2:

Do góry