reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiek no mogla sie wchlonąc i dobrze ze tak sie stalo ja mialam swoja 2 lata i za nic nie chciala zniknąc ;/ wiec gin stwierdzil ze trzeba ją usuną wiadomo od nadżerki nieleczonej blisko do jakiegos swinstwa....
mojej siostrze tez sama zniknela :tak:
snoopy kurcze hehehe ja bym sie juz spakowala :-D zeby potem nie pakowac sie w reklamówki i na szybko :happy: na kiedy masz termin dokladniej?

reklama
Umi skądś znam ten "huragan" :sorry:

Wampi Julka najbardziej lubi nakładać moje koszule nocne :-D czasami przerażają mnie jej "stylizacje" :-D

Mirabelka śliczna Nikola.

Liza ty pakowałaś torbę 10 tygodni przed terminem? :-p ja jeszcze wtedy ciuchów dla Julki nie miałam popranych :sorry::-D nie ma co przeginać w 2 miesiące ciuchy 10razy zdążą się zakurzyć w torbie, raczej nie nałożyłabym takich ciuszków noworodkowi.

Ogarnełam w końcu burdel, zostało mi tylko poodkurzać, co z tego jak za chwilę powtórka, nie znoszę mojej bałaganiary :-D

WITAJCIE u nas lekarzy ciąg dalszy. Ja już nie mam siły, pieniędzy i ręce opadają.
Pojechałam, że uda się w końcu Kacperka zaszczepić, i co i znowu nic z tego.
Mały od 2 tygodni robi śluzowate kupki w każdą pieluchę, myślałam że to na zęby, ale nasza pani doktor nadejścia zębów nie widzi, dostaliśmy leki: DICOFLOR w kroplach i ENTEROL w szaszetkach. Kontrola we wtorek po świętach. Chciałam skierowanie do alergologa ale doktor powiedziała, że on jest za mały na alergologa(z tym się nie zgadzam), nawet pielęgniarka mi mówiła, żeby go do alergologa zabrać, jedziemy 13 kwietnia prywatnie-może każe nam jakieś testy z krwi zrobić czy coś, bo na skórne to za mały jest.
Przy okazji była ze mną Amelka bo ją z przedszkola zabrałam, a że ona też non stop chrycha, osłuchowo ciągle czysto to podejrzewamy alergię, dostała z powrotem ZYRTEC i skierowanie na różne badania, w tym jakieś dwa badanie nie refundowane za które mamy zapłacić około 100zł i już mnie głowa boli, jeśli z badań coś wyjdzie pewnie dla niej dostanę skierowanie do alergologa bo coś wspomniała pani doktor. Jednym słowem ciągle choroby.
Na majówkę planowałam, że pojedziemy do K rodziny w opolskie 330km od nas ale raczej nic z tego nie wyjdzie, zdrówko dzieci najważniejsze i trzeba dojść od czego te wszystkie choroby.
A i co mamuśka ma jeszcze bardziej rygorystyczną dietę prowadzić.

Coż nowego na BB Klub Mamy Noworodka

liza ja mam już wszystko poprane czekam tylko na wózek ale kurier na dniach przywiezie, torbę będę miała w weekend i chyba nie doczekam wizyty 16kwietnia, tego się boję najbardziej... Kuje mnie w srodku ale malenka ciagle się kreci i ruchy sa takie jak byly zawsze czyli jest ich duzo i sa plynne, wiec poki co nie panikuje, ale gin jak cos kazal dzwonic i szpital...

pierwsze czerwcówki już się rozpakowują, mamy już 2 dzieciaczki i jedna z dziewczyn ma miec dzis cc...

kaama no ja kolo 30-32tc mialam juz wsio spakowane i schowane by sie nie zakurzyloa byo gotowe ;P bez przesady ale bedac w 30tc jest sie w stanie postac nad zelaskiem potem jest ciezko, zwłaszcza jak sie ma juz dzieci :tak: :-p
snoopy ojej, no to faktycznie, odpoczywaj i sie nie martw na zapas... bedzie dobrze juz macie 30tc :tak: ;-)
to termin na czerwca masz:-) którego? kurcze ale czas leci :-D

Hej.
No na wizycie wsio ok, wyniki mam dobre,tzn wszystko ujemne więc jest spoko.
tylko jakoś niewyraźnie zaczynam się czuć. jutro jedziemy na zakupki przedświąteczne to i miodu poszukam gdzieś nim mnie całkowicie rozłoży.
Kasiek no to oby ta kuracja pomogła.
Dorotar Współczuje kolejnej zarwanej nocki. zdrówka dla dzieciaczków.
Snoopy Dorze ze już lepiej., oj jeszcze trochę musisz wytrzymać, już bliżej niż dalej.
Wampi He he, nieźle Cypek wygląda.:-D.

a co do młodego wyglądu to mi zawsze dają więcej lat niż mam.
mikrableka Rzeczywiście słodki pysiolek.:tak:;-)
na naszego księdza ludzie też gadają ze ma dziecko i na baby jeździ. wg mnie ksiądz też człowiek ma prawo do przyjemności.
liza Ja z dójką daję sobie spokój z odkurzaniem w tygodniu. najwyżej dwa razy i trzeci w sobotę ale żebym musiała codziennie po nich odkurzać to masakra by była. abym w dużym pokoju miała porządek i w kuchni, gdzie tylko zamiatam i z blatów zetrę.

EWI widzę też Ci się nie chce:-p ja w piatek wieczorem zmywam podlogi lub w sobotę:-) w kuchni muszę codziennie po trolach sprzatać.... bo ta blad wy...a nawet po tych swoich nie sprzatnie....

reklama
snoopy no się nie chce. a u mnie kuchnia to miejsce w którym najczęściej się siedzi nawet jak ktoś przyjeżdża więc porządek tu musi być.

Do góry