reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

wampi niezle:-D ja się boje że się za wcześnie rozpakuję.... jeszcze teraz mi wymioty doszły...

milka nie nastawiaj się, u nas po kilku mies niezabezpieczania się zaskoczyło....

reklama
Snoopy aż z ciekawości weszłam na czerwcówki ale maleństwa ten jeden nawet 1kg nie waży ale dobrze że wszystko ok:)

Ewi super że wyniki ok:) Zdrówka żebyś się nie rozłożyła:)

Milka ehh beztroskie czasy się przypominają z tym moczeniem kuperka zawsze tak z moją przyjaciółką robiłyśmy:)

Czarek poszedł z chłopakami na kręgle i oczywiście nie zawiesił mi kloszy do żyrandolu dobrze że mam lampkę:)

.Daję małemu herbatkę bo czasami cycem się nie napije to kazała lekarka też nam odstawić tę granulowaną słodką herbatkę i przepajać go lekko zaparzoną zieloną herbatą.

KASIEK jeszcze jakieś 3tyg napewno... eh... aż mi się ryczec chce :-p.

KAMMA, EWI ja własnie nie rozumiemi chodzenia do kościoła żeby posiedziec, nie słuchając kazania... Dla mnie Bóg jest wszędzie, i ja własnie tego typu rozmyślania i rozmowy z Bogiem to sobie zostawiam na samotne spacery po lesie... Bo tam Bóg też jest

VEGAS a no miał humora wczoraj...

UMI ja też chodze ciągle i sprzątam, chociaż dzisiaj młody sam posprzątał u siebie, bo widział że chodze i robie to i on się wziął, tym bardziej że babcia i dziadek mieli przyjechac

EWI tak szczerze to ja bym właśnie była za tym żeby księza mieli normalne stałe pensje, do tego żeby mogli rodziny zakładac i musieli je utrzymywac... A nie żeby chodzic np na nauki przedmałżeńskie i słuchac mądrości kogoś kto nie ma o tym bladego pojęcia... Zresztą mieszkam obok księdza... Widzę jak wraca po nocach do domu... Fajnie że wyniki ok.

A mój młody dzis 3,5roku kończy :-) Mój mały mężczyzna

Ogólnie mamy z M małą nerwówke, nic mi się przez to nie chce... Do tego mały dalej kaszle, dobrze że u gina wszystko oki...

Milka byłam w Pensylwanii nie daleko od "granicy" z New Jersey ale tak jak pisałam kompletnie mi się nie podobało :-p mogę Ci wizy użyczyć mam jeszcze 4 lata ważną ;-) Trzymam kciuki żeby @ jednak nie przyszła.

Snoopyu mnie jedzą ziemniaki gotowane i popijają zsiadłym mlekiem, za chiny mi ten smak nie podchodzi ;-);-)

A co do sprzątania to nie ma zmiłuj codziennie muszę odkurzać mój mały bałaganiarz skutecznie za 3kę nadrabia :no: niby pomału zaczyna po sobie sprzątać ale do ideału jeszcze baaardzo daleko :dry:

snooopy no i wampi ci wyjasnila jak to bywa ;-) hihihihi
Obys dotrwala do terminu,, lub troszke wczesniej sie rozpakowala bo przenoszenia Ci nie życze ;-)
kaamaa to ja lubie ziemniaki z siadłym mlekiem latem zjesc :tak:
Milka my sie 2 lata bez kochalismy i zaskoczylo dopiero jak z Hania zaszlam :-D heheh widocznie tak tez bywa ;-) zycze dwóch kreseczek :tak:
dorotar lekarka ma racje, te herbatki granulowane zdrowe nie są :no:

No mąż wrócił dzieci spią :-) ide dalej seriale oglądac, milej nocki babki :p

Dorotar, ja Zosi w ogóle nie dawałam tych herbatek... Znaczy na poczatku, ale później przestałam, bo jakieś sztucze mi się wydawały.
Lorata, z czego tak zakuwasz?
Snoopy, nogi pod tyłek i zaciskaj mięśnie, żeby nie rodzic. Jeszcze troszke. ;)
Ewi, cieszę się ze wszystko ok ;)
Kasiek, fajnie, żE Ci tak leki podpasowały i już jest @.
Milka, j
a tam broń Boże nie chcę się nakręcać na ciąże, ale też czułam się jak przed @, a jej nie dostałam. ;pJa sie na koniec dnia tak pożarłam z moim D., że szkoda gadac... Powiedziałam mu, że ma sobie iśc na spacer bop już patrzeć na niego nie mogę. To ten teraz foch bo go zdomu wyrzuciłam... Mowią, że to kobiety obrażalskie sa. Ale ten moj chłop to jest dopiero delikatny pod tym względem...

DOROTAR ja mlodego jak najszybciej na wode przestawiałam... Teraz w nocy nie wypije nic innego, herbatki ziołowe tylko na gorzko... Czasem mu soki owocowe rozrabiam albo jakąś herbatke owocową zrobie ... A jak był mały to cyc, woda albo PLANTEX (jak brzuszek bolał)

U mnie Ala na herbatkach tych granulowanych była i mleku bebiko i też dajemy radę:-p:sorry: ja nic w tym zlego nie widziałam, a koperek czy rumianek granulowany szybciej się robił... Ala ani pruchnicy ani nic nie ma, a trolątka na tych z torebki i u tej starszej już widać... Z tym że my już pierwszy ząbek myłyśmy a te szczoteczki nie znają chyba że tą do czyszczenia kibla:-D nie raz widziałam jak ta mniejsza włosy sobie na mokro nią układała:laugh2: Wredna jestem.... Ale ja mojej Ali pilnowałam i tłumaczyłam i takich akcji nie miałam...

A M do mnie dzwoni i od razu, a Ty nie rodzisz jeszcze? mówię że nie a on to się trzymaj do świąt bo do szpitala nie przyjadę!:-D

reklama
KasiaF biedaczko;/ A moja za dwa dni 2,5 roku:)

Gosdia
uhuhu aż iskry poleciały... A co do tabletek to nie chwalmy dnia przed zachodem słońca jeszcze dwa cykle czyli teoretycznie dopiero za jakiś czas dowiem się czy się unormowało:)

Do góry