reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam sie a tu juz naskrobane trochę .
moj synek dorwał pudelko po soku i lazi z nim wszędzie :)
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków !
I oby w reszcie sie pogoda poprawiła . Ja musze sie za porządki jakieś nieduże wziąść w końcu świeta idą , na które nie czekam z myśla o +6 stopniach na dworze .
malwina - superr wybawiłyscie sie

reklama
Witam was mamuśki w ten straszny dzień.

MILKA tak, a raczej my mieszkamy u mamy.
Mamy zamiar robić sobie dół w domku mamy, także kiedyś pójdziemy na "swoje" ale mama i tak będzie pod ręką.
Rozmarzyłam się jak pisałaś gdzie mieszkasz, pięknie tam musi być.

LORATA to zajebistą masz lekarkę no szok. Trzymaj się, bądź dobrej myśli może maleństwo się utrzyma, tego Ci życzę.

WAMPI jednak nie spałam dziś jak suseł, dziś była powtórka z rozrywki, tyle że ni 3,5 godz a godzinę, obudziła się o 4 do 5 nie spała a potem już nie zasypiałam jak mała zasneła bo o 5.30 z domu wyjeżdzałam męża zawieźć do pracy. Wróciłam o 6, przebranie małego bo się cały zajszczał, nakarmienie i trochę jeszcze pospaliśmy do po 7 bo trzeba było wstać do przedszkola się szykować
Nie wiem co się dzieje, to ej pierwsze takie nocne akcje nawet jak malutka była to się najadała i szła dalej spać.
K mówi, że przez to że w dzień śpi.Ale ona już w dzień sporadycznie śpi. No wczoraj trochę spała i ją budziłam ale to nie dziwię się dziecku jak w nocy tyle nie spała.

KASIEK u nas też ostatnio często pada.

VEGAS Ty przy tym wzroście i wadze przecież jak szczypiorek wyglądasz, daj spokój.

EWI powodzenia na wizycie.
SALI widziałam o tym Zbyszku w zeszłym tyg na grudniówkach. Ja tam jak mam komuś pomóc to tylko komuś kogo znam i znam sytuację, nam też jest ciężko i nikt obcy nie pomaga
Zresztą dwa lata temu kuzynka została sama z dzieckiem bo mąż jej poszedł siedzieć to wolała siedzieć na dupie w domu,zamiast dziecko zostawić z mamą i pracy szukać. Ale nie lepiej było chodzić po rodzinie i żebrać.
Nawet jak tam pojechaliśmy bo to w opolskim było to do mnie bym jej kasę pożyczyła i pampersów dała.
No sorry ale ja też mam dziecko, mąż tylko robił a my jadąc w tamte strony musimy mieć przynajmniej 1000zł, bo wiecie paliwo i będąc u rodziny męża musimy sami się utrzymać, jedzeni kupić itp., a i oni z tego korzystają.
Oni tam myślą, że jak my mieszkamy w miarę blisko Warszawy to mamy kokosy.
Ale się w końcu o nich trochę wygadałam.
Ale wiecie ja głupia jestem bo ja tam lubię jeździć choć wiem, że zawsze stamtąd "chora" wracam i teraz K też namawiam na wyjazd w maju bu wolne sobie załatwił. Ale ja tam mam też swoją rodzinę i chrześnicę i dlatego chcę tam jeździć.

Ostatnia edycja:
Helloł

Vegas śliczna Martyśka widzę że kurteczka i czapeczka pasują super :tak: cieszę się że waga leci w dół.

Ewi powodzenia na wizycie.

Milka nigdy nie byłam w UK ale strasznie mnie tam ciągnie ;-) nie potrafię określić dlaczego.
A co do Stanów mój ojciec od niespełna 20 lat tam mieszka byłam u niego raz dwa miesiące i męczyłam się strasznie :no: wszechobecna sztuczność brak chodników, nawet żarcie "light" jest mega tłuste jedyne co mi tak na prawdę smakowało to muffiny, a resztę jadłam bo jadłam... oczywiście przytyło mi się :sorry: ale każdy lubi co innego :tak:

Mirabelka mnie w wakacje trzepnął prąd kabel od przedłużacza był porwany nie zauwazyłam i przy wyciąganiu z gniazdka mnie "złapało" i jak widać żyję i mam się bardzo dobrze ;-) więcej strachu się najadłam no może jedyne co to mi ręka drżała i strasznie mnie mrowiła.

Jak ja powiedzieliśmy o ciąży nie było wielkiego halo mieszkaliśmy razem jakiś czas więc raczej rozważali taką ewentualność :tak:

A co do Kościoła to my chodzimy w święta, czasami w niedzielę zdarza nam się zajść, byliśmy wczoraj z palemką pytałam Julki mówi że jej się podobało, z koszyczkiem też zamierzamy iść :tak: i tak jak pisze Ewi nie trzeba wcale słuchać kazania można w tym czasie pomodlić-przemyśleć "po swojemu"

Julka jest ochrzczona do komunii też pójdzie, bierzmowanie też raczej przyjmie tak jak napisała Fikusek jestem odpowiedzialna za Julkę również przed Bogiem.
A co do ślubu Kościelnego to my też planujemy ale to luźne plany bliżej nie określone ;-)

KasiaF a ile jeszcze tego celibatu biedny M:p

Aleksandra współczuję że mały daje Ci popalić ja też paliłam jak nie wiedziałam że jestem w ciąży potem pani puściła mi bicie serca i paczka od razu do kosza poszła:p Potem długo nie paliłam i kiedyś na uczelni koleżanka mnie wyciągnęła;/ a teraz to sobie popalam jak pojadę na uczelnie albo przy piwku na co dzień nie pale a na pewno już nie przy Dominice!

Milka i to chyba najbardziej by mnie wkurzało bo wtedy to już w ogóle nie wiedziałabym jak się ubrać:p A ja lubię się powygrzewać na słonku w lecie. W ogóle siedzenie na brzegu jeziora z du...pą w wodzie i picie piwka to moje ulubione wakacyjne zajęcie:)

Anula współczuję zachowania ojca;/

Vegas
to gratuluję że z wagi spadło ja jak jadę na uczelnie to sobie mega oczyszczanie robię bo praktycznie nic nie jem przez 3 dni:p

Femme
no mam nadzieje bo Dominika to bez antybiotykowa dostała raz zaraz po porodzie i w wakacje jak te plechy miała w buzi a tak to antybiotyków wcale nie bierze w sumie w porównaniu do dzieci prawie wszystkich dziewczyn z BB nie choruje:)

Malwina
super zabawa widzę:)

Ewi
to szybciutko zdaj relacje z wizyty:)

Dorotar u mnie pada to mało powiedziane wszystkie pory roku w ciągu godziny:p

Dobra biorę się za robotę:p Teraz biorę przykład z Umi za każdą kupę w majtach dzień bez oglądania Barbie . Tylko że ona chyba samochodziki zabierała:p
W sobotę wzięłam ostatnią tabletkę z tego cyklu i jak z zegarkiem w ręku po jednym dniu czyli dziś rano dostałam @ a mogło to nawet do 2 tygodni trwać ale to dobrze szybko na mnie działają:) za 11 kolejny cykl;/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ;)

Nie nadrobie was po weekendzie ;). Wpadłam się tylko przywitać i uciekam sprzątać bo została mi toaleta, kuchnia tylko do ogarnięcia i pokój Zosi trzeba doprowadzić do porządku.
Jak dzisiaj popatrzyłam na moją Małą w getrach to aż mi się śmiać chciało ona jest takim pulpetem... Buźka jak księżyc w pełni nóżki jak takie dwa baleroniki ... Chyba muszę zacząć moje dziecko odchudzać... :-D
uciekam sprzątać ;) Zajrzę wieczorem. ;)

https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/prosimy-o-pomoc-57135/index55.html

Czytałyście??Mi to od początku smierdziało ,ale wysłałam mała paczke i ja mam czyste sumienie...ciekawe jak ten koleś sie wytłumaczy bo jeszcze nie doczytałam;l/

Ja nigdy nie wysyłam nic nikomu , może jak by mnie bylo stać to bym się skusiła póki co sama ledwo wiąże koniec z końcem , więc raczej niczego bym sie nie pozbywała , a jauz cos wole zaufanym oddać osobą . :)
Ale jasne każdy ma swoje zdanie i lubi pomagać ... tylko nie kazdy to docenia albo oszukuje

hejka, dzisiaj z nami już z deczka lepiej, ale lezę bo jak wstaję to mnie kuje w pachwinach... juz mam dosyc wszystkiego doslownie, w kilka dni sie popierniczylo... czytam o tym kolesiu...

reklama
Uuu to się porobiło u tej rodziny w sumie nie wiem co myśleć ja nie pomogłam bo nie mam z czego a ubranek też nie ma bo tam chłopczyk jest.

Snoopy super że Ci lepiej:)

Gosidia no przestań a Ty myślisz że jak Dominika miała rok i miesiąc to nie była pulpetem??:p

Do góry