reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

fikusek niedlugo minie juz 2 lata :) i jestem bardzo zadowolona, naprawde mi sie tu podoba, wiadomo, ze dzielnice mieszkaniowe takie sobie, jest tu przeludnienie, wiec budykow, samochodow, ludzi zatrzesienie, ale juz poza miastem, na wsiach, parki - piekne sa :)

snoopy wspolczuje zlego samopoczucia :( oby szybko pzeszlo:*

lorata no wiec, tak jak napisalam fikuskowi-mieszkamy tu juz blisko 2 lata, konkretnie w Leeds :) Troche czasu zajelo mi zaadaptowanie sie tutaj, polubienie ich specyficznej architektury, ale teraz to uwielbiam :) Male kamienne murki, a nie ploty albo siatka, laki i wszedobylskie owce, stare, piekne koscioly, kamienne nagrobki, ceglane domki, malenke ogrodeczki, malenkie drzwi, okna otwierajace sie na zewnatrz, ze nie masz mozliwosci ich umycia na zewnatrz ;), dwa krany w umywalce osobno z ciepla i zimna woda (a raczej wrzaca i lodowata ;), piekne kwietniki przy ulicach, malutkie sklepiki, roznorodnosc kulturowa... Mozna zakochac sie w tym miejscu, a ja szczegolnie uwielbiam tutejsze krajobrazy, te rozlegle laki, wrzosowiska, paprocie, strumyki... I ich architektura-taka tradycyjna, 'stara'... :)

reklama
bo to cudowne miejsce ;) I chociaz ma swoje ciemne strony, dzielnice w ktorych mieszkaja patologie, ulice pelne walajacych sie smieci, to jednak ktore miejsce takich nie ma? I Anglicy to naprawde przyjazni, usmiechnieci ludzie, w przychodniach brak kolejek-o ktorej sie umowilas, o tej Cie przyjmuja, pomocni urzednicy, umiechniete ekpedientki w sklepie :) Niedlugo Ty opowiesz mi jak jest w NY ;) Kiedy konkretnie sie przeprowadzacie?

fikusek a czemu wrociliscie do PL?

ja mieszkalam w londynie a pozniej w chesham:) a wrocilam ogolnie bo tesknilam i w odwiedziny ale sie tu zakochalam i zostalam:) po milosci nic nie zostyalo a ja dalej w pl sie kisze:) wrocilabym juz dawno ale boje sie troche sama z alanem.Wtedy nie mialam dziecka i pojechalam w ciemno,teraz bym prace miala zalatwiona,mieszkanie ale samej to tak smutno

snoopy trzymaj sie:* oby sie poprawilo:*

fikusek no tak, rozumiem Cie, co innego samemu rzucac sie na gleboka wode, zmieniac srodowisko, a co innego z malym dzieckiem. Wazne zeby sie bylo szczesliwym tam gdzie sie jest :) Moze kiedys jeszcze tu wrocisz :)

Hm, kto wie, może kiedyś wstawię jakieś fotki.:sorry2:
neesa1 ​jesteś w ciąży? To fajne :) A ile masz lat? Opowiedz nam coś o sobie.

Hejka

NESSA ja powiedziałam przez komórke... Moi rodzice byli wtedy w niemczech... Powiedziałam to z płaczem i usłyszałam: Czemu płaczesz? przecież teraz nie możesz się denerwowac... Pogratulowali i wogóle... Jakby nie patrzec pewnie u mnie się już powoli nastawiali... Miałam 20lat ale z moim M mieszkałam 2 lata, sami się utrzymywaliśmy, więc pewnie się spodziewali ;-)

FEMME co do tej dziewczyny... powiem ci że w zeszłym roku te kiecki powtarzały na różnych weselach... Nie ona jedna postawiła na taką "kreacje"...

MIRABELKA ojoj... Dobrze że nic się nie stało...

Co do kościoła... Mój młody do komunii pojdzie napewno ale nie wiem jak z bieżmowaniem... Ja też wierzę w Boga ale nie w kościół i księży... Do bieżmowania mam jeszcze dużo czasu... Moja przyjaciółka była od urodzenia Jehową, miała chłopaka katolika, przyszło do ślubu przyjęła chrzest, komunię i bierzmowanie... Więc nie myślę zmuszac młodego do religii i kościoła

Jeśli natomiast chodzi o prima aprilis to mój M ściemniał swoją mamę że sprzedajemy dom który nam dopiero przepisali ;-)

A ja dziś wpadła w tok sprzątania, i ogarnęłam troche w szafkach i w naszej sypialni bo tam to zawze na końcu sprzątam i zawsze czasu braknie... M dzis był jakiś jak nie on... Cały dzień śpiewał mi "Żono moja" i wogóle się przymilał...
Kacper w nocy m się budził, bo tak go gardełko bolało. Dzisiaj lepiej śpi, nie słychac go tak
No i śpią moje chłopaki młodszy od 18.30 starszy od 19, a ja mam wieczór dla siebie

reklama
KasiaF87 hahah, fajnie sciemniliscie rodzicow:-D no kurcze, Ty wysprzatalas dom, a ja sie caly dzien lenie, az mam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y: tez mam wieczor dla siebie bo chlopak na nocce, ale nie za dlugo bo jutro na 6 do pracy:baffled:

Do góry