reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Dzień dobry.

jejku wpadam tutaj tak rzadko.

Liza, okropnie zamieszali z tymi dziećmi, mój wujek co posłał 6 latkę do pierwszej klasy był taki dumny że ego córa taka mądra do I klasy juz idzie a teraz klnie że tak zrobili bo pomieszali z tym, i nie dośc że rocznikami te dziaciaki się zmieszały, w szkole w ciul dzieci bo i 6 latki i 7 latki, miejsc brakuje...
masakra, a od początku wiedziałam że to nie przejdzie.

mirabelka, ja już z małym jestem na spacerówce, co najbardziej potrzeba to aby miała regulację siedzenia, przekładana raczka nieobowiązkowo, chociaż ja dzisiaj klnełam bo co odwrócę spacerówkę od wiatru to małemu słońce świeci w oczka i odwrotnie... no i najważniejsze nie za ciężką...:-)

a co u nas ? Oli już próbuje siadać, je co raz więcej smaków. :)

Dorotar GRATULUJĘ!!! Dobrze że Kapi zdrowy a dla Alelci zdrówka:)

Veagas a co jakieś uczulenie czy przeziębiłaś się??

Liza no wiesz to zawsze jakaś zmiana w organizmie;/ A do 1 klasy obecnie obowiązkowo idą dzieci z rocznika 2008 w 2014 r. Domi będzie drugim rocznikiem jeśli oczywiście się nie zmieni nic

Malwina
TY zapracowana kobieto a gdzie Zuzia z Tobą w biurze pracuje??

Umi
no moja ma lewego kolana teraz byliśmy u takiego zwykłego ortopedy w maju do dziecięcego jedziemy też mówi że nie duża wada i że na zdjęciu RTG wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Na razie nic z tym macie nie robić??

Mirabelka to Twoja teściowa jak i moja bardzo często odwalam robotę a jeszcze częściej na koniec przyjęcia jeśli są to głownie goście teściowej to z C uciekamy na piwo:p

Mirabela Mariolcia ja to miałąm takie wózek 2w 1 że oparcie się podciągało i była spacerówka taka typową spacerówkę parasolkę kupiłam rok temu może wcześniej

Domka poszła na spacer z wózkiem hahah ale potem, było pod wiatr i się aż popłakała że tak jej wieje i iść nie może;/

Zobacz załącznik 448686
A to jest zabawka jaką C kupił Domi tą świnkę jak się nadusi wybałusza te gałki oczne...
Zobacz załącznik 448687

Ostatnia edycja:
Kasiek, jaka dama :-)
Mirabelka, nawet może być ten wózeczek.

my byliśmy na drugim spacerku dzisiaj, mam nadzieję że jutro nie będzie tak wiało...
my spacerówkę mamy taką
q14.jpg

typową parasolkę kupimy na następne lato ja mały będzie miał z rok i 8-10 miesięcy.

Kasiek zuzie siostra pilnuje, ale domi pannica:-) i Zuzia ma identyczny wózeczek

A my jutro tez do ortopedy bo Zuzia stawia stopy do środka , zwłaszcza lewą i trochę się boje co się okaże

kasiek mieliśmy zrobić zwykłe zdjęcie małego bez spodni w samych majtkach i powtórzyć je za pół roku, jesli sie wada nie bedzie pogłebiać to nic nie bedzie trzeba robić. Bo ta koślawość jest jeszcze akceptowalna. On to na palce mierzył i akurat do 3 palców jak jest odstęp miedzy kolanami to jeszcze sie nie podejmuje żadnych kroków. Mamy zalecenie siedzenia po turecku, no ale młody ma to zalecenie gdzies. Posiedzi minute i ma dość:sorry:
Malwina trzymam kciuki
Mariolcia ja uzywałam podobniej spacerówki, ale zrobiła sie za nie stabilna jak młody miał półtora roku bo ją przeważał:-D
mirabelka, a to ty z mojego rocznika widze jestes

Mariolcia ooo właśnie miałam coś w tym stylu że najpierw to gondola była bo się wsadzało taką "wannę" a potem wyjęłam to i była spacerówka. Taka jest dobra bo ma sztywne plecy i duże koła więc jakby zima przyszła to lekko się prowadzi bo potem jak już dziecko dobrze biega to taką parasolkę moja Domi nawet tej parasolki nie używa chyba że idziemy na duże zakupy do miasta i dużo ale bardzo dużo chodzimy to i mi wygodniej bo tak to bym musiała mieć jedną rękę wolną żeby trzymać Domi a tak to wpakuje do parasolki

Malwina to już nie raz Ci mówiłam że mają identyczne wózki. Moja też stawia stopy do środka;/

Umi no to Domi też miała takie zdjęcie bez spodni musiałam ją za paluszki trzymać żeby miała obciagnięte ale była dzielna wcale się nie bała potem opowiadała że musiała spać i maszyna miała rury i robiła wwwwwww. No zobaczymy na razie nic sobie nie wkręcam bo to nawet nie specjalista dziecięcy i powiedział że na zdjęciu nie wygląda wcale źle jak mu się wydawało na żywo zobaczymy co nam w maju powie

Witam was:)
Dziś odebrałam małą ze szpitala. Już jest znacznie lepiej ale ma wadę wrodzoną nerki. Teraz nas czeka leczenie się u urologa. Za 3 miesiące mamy kontrole.
Z nogą już jest trochę lepiej.
Pozdrawiam was:):)

reklama
Do góry