reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mamamalwina witaj u nas i pisz jak najwięcej:) A jak z partnerem Wam się układa??

Maleństwo nie wiem jak to jest ja jakoś specjale nie wypiękniałam ani nie zbrzydłam chociaż może cerę miałam lepszą w ciąży... No mnie mega brało na słodycze na samym początku jak weszłam do sklepu to brałam wszystko w szczególności żelki:)

Uff skończyłam sprzątać podłogi wyszorowane kurze pościerane a teraz idę na łatwiznę i robię spagetti C zachwycony:)

reklama
A mi zostało pomyć podłogi na górze, ale Malutka nie śpi, więc muszę poczekać aż mąż wróci do domku i jej przypilnuje. Jestem zachwycona bo Mała zjadła całą miseczkę marchwianki, w dodatku skradła z pudełka ciastko i 2 kostki gorzkiej czekolady, więc jak już łasi się do słodyczy to lepiej z nią:-D No ale z racji godz. to i temp. ma wyższą, ma 38.

Maleństwo witaj. Ja akurat tak miałam, że mnóstwo słodyczy jadłam w ciąży i była/jest dziewuszka, ale to raczej i tak zabobony. Niektórym się to sprawdza, innym nie. W ciąży każdy mówił, że kwitnąco wyglądałam i mam dziewczynkę, no chyba, że kłamali z komplementami:-D:-D A jak tam Twoja edukacja? Skończyłaś szkołę, pracujesz, studiujesz?
Mamamalwina witaj, ale masz ładną datę porodu. Chciałabym drugie dziecko mieć przez wiosnę:tak: A może dzidzia zechce wyjść na DM?:-) Doczytałam, że masz dziewczynkę w brzuszku. Wymyśliliście już dla niej imię?

Ja chwilę odpoczywam, bo od rana coś, przygotowania do chrzcin.
Mieliśmy na mszę na sumę na 12 jutro jechać z dziećmi i wtedy u nas jest chrzest. Ale w związku, że mały znowu się przeziębił byłam dziś u księdza i załatwiłam, że my z chrzestnymi na 8.30 idziemy na mszę, potem z małym na zdjęcia zamówione jeż dawno na 10.30 i na 11.40 mamy przyjechać z małym jeszcze raz do kościoła to ksiądz szybko go ochrzci i uciekamy do domku. Bidulek mój tylko choruje.
Na 13 kwietnia do alergologa zapisałam małego.

A zaraz mama mi upiecze biszkopt i potem torcik dla Amelki będę stroić.
He he Melcia pomaga babci ciasto robić :eek: a raczej przeszkadza.

VEGAS moja ma hopla na punkcie HELLO KITTY i koloru różowego.
Właśnie tort będzie z Kitty.

VIKAMMCIA witaj z powrotem

Suwaczek oszukuje. Bo urodzinki Meli jutro wypadają a on już dziś 3 lata wskazuje.

WAMPI ta do Warszawy się dodzwoniłam a tam terminy na konie lipca:no::no::no:, no śmiech na sali.A łóżko faktycznie wygodnie się spało pierwszą nockę,

MALEŃSTWO witaj, ja też pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 21 lat.
Moim zdaniem to wszystko bujda, ja w takie zabobony nie wierzę.

MAMAMALWINA również witam, pisz dużo.

KASIEK dla mojego K spagetti to też najlepsze danie i mogłoby być codziennie.

Dorotar oj to przygotowania pełną parą u Was. Nie zazdroszczę, ja nie lubię takich dużych przygotowań do różnych imprez. Dobrze, że z ks. się dogadałaś. Ja za to lubię motywy z bajek z Disney'a jak np. Kubuś Puchatek i przyjaciele, Bambi, itp. No i Peppę też lubię dzięki córci:-D, Kitty też fajna:tak:

malenstwo no ja okolice Warszawy ;) heheh
Co do tego co pisałas ze dziewczynka słodkie a chlopak kwasne to niewiem... ja nie zwracałam uwagi na to co jem :-D a porównanie mam ;P w sumie z danielem to zrazilam sie do slodkiego i nie moglam jesc ;P muliło mnie;P a z Hania i Mikim jakdłam wszystko :tak:
mamamalwina witaj :tak:
dorotar no przygotowania wrą ;-) czekamy na fotki z imprezki ;-)

Ja dom juz ogarnelam, i musze ciuchy poskladac... ale mi sie nie chce :dry: len mnie dopadł i sily jakos nie mam... :tak:

VEGAS przygotowania jak przygotowania ale ile kasy na to wszystko wydałam aż szok.
A ksiądz się zgodził to dobrze bo nie chcę małego z katarem 1,5godz w kościele trzymać zimnym a msza właśnie dłuższa bo u nas jutro rekolekcje też. Proponował mi przeniesienia np. na święta. A raz, że już wszystko kupione, z ubranka mi wyrośnie a to też nie kosztowało 20zł, no i nie mam pewności, że na następny termin zdrowy będzie. Termin już raz przekładałam bo ze względu na zimno bardzo w kościele i akurat wtedy też był chory to dwa tygodnie temu co było co zastrzyki brał.
Ja już nie mam siły do chorób tych moich dzieci.

LIZA wieczorem wrzucę zdjęcie mojego dzieła-tortu. A swoją drogą biszkopt nie urósł, ale K w sklepie jest i zadzwoniłam by kupił spody.
A zdjęcia z imprezy będą ale pewnie trochę później, bo od fotografa będą do odebrania jak kasa będzie następna a w domku koleżanka będzie robić ale pewno też później trochę jej się zejdzie żeby je obrobić.

Ach jeszcze zrobienie-udekorowanie tortu, pieczenie mięs a jutro rano robienie flaków, no i podłogi na wieczór trzeba pomyć.

Ostatnia edycja:
Liza a mi zostało już tylko dopieszczenie siebie, czyt. obcięcie pazurków w dłoniach, peeling stóp, pomalowanie pazurków w stopach, mycie włosów:-D A muszę czekać na męża co by się Małą zajął bo ona śpi po kilka minut jak teraz jest choruskana i korzystam z tych minut, ale za szybko zlatują:-D A przy niej lepiej nie otwierać kosmetyczki:-p

Dorotar no biedne te Twoje Szkraby.. Choć Mała to pewnie z przedszkola przynosi a Malutki przy tym bezbronny jest:-( Przypuszczam, że dużo kasy Wam poszło w imprezę, u nas wystarczy jak są urodziny męża czy Małej to cała jego rodzina jak się zjedzie to szok, on ma 6cioro rodzeństwa, w tym prawie każdy ma partnera i niektórzy dziecko, do tego teściowa, babka, ciotka, a czasem i 2, do tego moi rodzice, mój brat z żoną i trójką dzieci, i jest kolorowo a kasy nie ma potem:-D

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie;)Jak nie ma nikogo nowego to nie ma a jak sie posypie to dwie na raz;-)

Ja nie rozumiem jednego,co pojawia sie jakas nowa mama to pisze w poscie ze nie ma w tym nic złego itp,ale to nie jest forum:Jestem młoda mama jestem załamana":)))
Wiadomo ze nie ma nic złego w tm ze 18-20 letnia dziewczyna mama zostaje,gorzej jak jest to 13-16 letnia,to juz mozna spekulowac;)

Ja zaraz spadam na te urodzinki kumpelki;))
Do juterka;)

Dorotar mój to samo specjalnie każe mi dużo robić bo on jeszcze na śniadanie zje hahah Współczuję Ci przygotowań ale jutro już po wszystkim czekamy na foty z sesji:)

Vegas
eee to jak już się na słodkie łasi to końcówka:)

Błogie lenistwo C zaoferował się że nakarmi spagetti Dominke bo wstała ciekawe dlaczego hahaha

reklama
Do góry