reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mamamalwina witaj u nas i pisz jak najwięcej:) A jak z partnerem Wam się układa??

Maleństwo nie wiem jak to jest ja jakoś specjale nie wypiękniałam ani nie zbrzydłam chociaż może cerę miałam lepszą w ciąży... No mnie mega brało na słodycze na samym początku jak weszłam do sklepu to brałam wszystko w szczególności żelki:)

Uff skończyłam sprzątać podłogi wyszorowane kurze pościerane a teraz idę na łatwiznę i robię spagetti C zachwycony:)

reklama
A mi zostało pomyć podłogi na górze, ale Malutka nie śpi, więc muszę poczekać aż mąż wróci do domku i jej przypilnuje. Jestem zachwycona bo Mała zjadła całą miseczkę marchwianki, w dodatku skradła z pudełka ciastko i 2 kostki gorzkiej czekolady, więc jak już łasi się do słodyczy to lepiej z nią:-D No ale z racji godz. to i temp. ma wyższą, ma 38.

Maleństwo witaj. Ja akurat tak miałam, że mnóstwo słodyczy jadłam w ciąży i była/jest dziewuszka, ale to raczej i tak zabobony. Niektórym się to sprawdza, innym nie. W ciąży każdy mówił, że kwitnąco wyglądałam i mam dziewczynkę, no chyba, że kłamali z komplementami:-D:-D A jak tam Twoja edukacja? Skończyłaś szkołę, pracujesz, studiujesz?
Mamamalwina witaj, ale masz ładną datę porodu. Chciałabym drugie dziecko mieć przez wiosnę:tak: A może dzidzia zechce wyjść na DM?:-) Doczytałam, że masz dziewczynkę w brzuszku. Wymyśliliście już dla niej imię?

Ja chwilę odpoczywam, bo od rana coś, przygotowania do chrzcin.
Mieliśmy na mszę na sumę na 12 jutro jechać z dziećmi i wtedy u nas jest chrzest. Ale w związku, że mały znowu się przeziębił byłam dziś u księdza i załatwiłam, że my z chrzestnymi na 8.30 idziemy na mszę, potem z małym na zdjęcia zamówione jeż dawno na 10.30 i na 11.40 mamy przyjechać z małym jeszcze raz do kościoła to ksiądz szybko go ochrzci i uciekamy do domku. Bidulek mój tylko choruje.
Na 13 kwietnia do alergologa zapisałam małego.

A zaraz mama mi upiecze biszkopt i potem torcik dla Amelki będę stroić.
He he Melcia pomaga babci ciasto robić :eek: a raczej przeszkadza.

VEGAS moja ma hopla na punkcie HELLO KITTY i koloru różowego.
Właśnie tort będzie z Kitty.

VIKAMMCIA witaj z powrotem

Suwaczek oszukuje. Bo urodzinki Meli jutro wypadają a on już dziś 3 lata wskazuje.

WAMPI ta do Warszawy się dodzwoniłam a tam terminy na konie lipca:no::no::no:, no śmiech na sali.A łóżko faktycznie wygodnie się spało pierwszą nockę,

MALEŃSTWO witaj, ja też pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 21 lat.
Moim zdaniem to wszystko bujda, ja w takie zabobony nie wierzę.

MAMAMALWINA również witam, pisz dużo.

KASIEK dla mojego K spagetti to też najlepsze danie i mogłoby być codziennie.

Dorotar oj to przygotowania pełną parą u Was. Nie zazdroszczę, ja nie lubię takich dużych przygotowań do różnych imprez. Dobrze, że z ks. się dogadałaś. Ja za to lubię motywy z bajek z Disney'a jak np. Kubuś Puchatek i przyjaciele, Bambi, itp. No i Peppę też lubię dzięki córci:-D, Kitty też fajna:tak:

malenstwo no ja okolice Warszawy ;) heheh
Co do tego co pisałas ze dziewczynka słodkie a chlopak kwasne to niewiem... ja nie zwracałam uwagi na to co jem :-D a porównanie mam ;P w sumie z danielem to zrazilam sie do slodkiego i nie moglam jesc ;P muliło mnie;P a z Hania i Mikim jakdłam wszystko :tak:
mamamalwina witaj :tak:
dorotar no przygotowania wrą ;-) czekamy na fotki z imprezki ;-)

Ja dom juz ogarnelam, i musze ciuchy poskladac... ale mi sie nie chce :dry: len mnie dopadł i sily jakos nie mam... :tak:

VEGAS przygotowania jak przygotowania ale ile kasy na to wszystko wydałam aż szok.
A ksiądz się zgodził to dobrze bo nie chcę małego z katarem 1,5godz w kościele trzymać zimnym a msza właśnie dłuższa bo u nas jutro rekolekcje też. Proponował mi przeniesienia np. na święta. A raz, że już wszystko kupione, z ubranka mi wyrośnie a to też nie kosztowało 20zł, no i nie mam pewności, że na następny termin zdrowy będzie. Termin już raz przekładałam bo ze względu na zimno bardzo w kościele i akurat wtedy też był chory to dwa tygodnie temu co było co zastrzyki brał.
Ja już nie mam siły do chorób tych moich dzieci.

LIZA wieczorem wrzucę zdjęcie mojego dzieła-tortu. A swoją drogą biszkopt nie urósł, ale K w sklepie jest i zadzwoniłam by kupił spody.
A zdjęcia z imprezy będą ale pewnie trochę później, bo od fotografa będą do odebrania jak kasa będzie następna a w domku koleżanka będzie robić ale pewno też później trochę jej się zejdzie żeby je obrobić.

Ach jeszcze zrobienie-udekorowanie tortu, pieczenie mięs a jutro rano robienie flaków, no i podłogi na wieczór trzeba pomyć.

Ostatnia edycja:
Liza a mi zostało już tylko dopieszczenie siebie, czyt. obcięcie pazurków w dłoniach, peeling stóp, pomalowanie pazurków w stopach, mycie włosów:-D A muszę czekać na męża co by się Małą zajął bo ona śpi po kilka minut jak teraz jest choruskana i korzystam z tych minut, ale za szybko zlatują:-D A przy niej lepiej nie otwierać kosmetyczki:-p

Dorotar no biedne te Twoje Szkraby.. Choć Mała to pewnie z przedszkola przynosi a Malutki przy tym bezbronny jest:-( Przypuszczam, że dużo kasy Wam poszło w imprezę, u nas wystarczy jak są urodziny męża czy Małej to cała jego rodzina jak się zjedzie to szok, on ma 6cioro rodzeństwa, w tym prawie każdy ma partnera i niektórzy dziecko, do tego teściowa, babka, ciotka, a czasem i 2, do tego moi rodzice, mój brat z żoną i trójką dzieci, i jest kolorowo a kasy nie ma potem:-D

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie;)Jak nie ma nikogo nowego to nie ma a jak sie posypie to dwie na raz;-)

Ja nie rozumiem jednego,co pojawia sie jakas nowa mama to pisze w poscie ze nie ma w tym nic złego itp,ale to nie jest forum:Jestem młoda mama jestem załamana":)))
Wiadomo ze nie ma nic złego w tm ze 18-20 letnia dziewczyna mama zostaje,gorzej jak jest to 13-16 letnia,to juz mozna spekulowac;)

Ja zaraz spadam na te urodzinki kumpelki;))
Do juterka;)

Dorotar mój to samo specjalnie każe mi dużo robić bo on jeszcze na śniadanie zje hahah Współczuję Ci przygotowań ale jutro już po wszystkim czekamy na foty z sesji:)

Vegas
eee to jak już się na słodkie łasi to końcówka:)

Błogie lenistwo C zaoferował się że nakarmi spagetti Dominke bo wstała ciekawe dlaczego hahaha

reklama
Do góry