reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Jejku ale miałam noc, zapowiadało się bajkowo, dzieci zasneły już o 20, zdołałam wziąść kąpiel dłuższą niż 5minut-swoją drogą pierwszy raz od porodu dłuższa kąpiel, tak to zawsze szybki prysznic bo dzieci wieczorem żyć nie dają z reguły to starsze. Kąpiel dłuższa, doprowadzenie swojego ciała do porządku-depilacja. Aż miło.
Malutki spał od 20 obudził się przed północą na cyca i spać dalej a po pierwszej w nocy akcja. Amelcia obudziła się ze strasznym krzykiem jakby ją ze skóry obdzierali, zerwałam się na równe nogi, serce mi waliło jak szalone, zgarnełam ją krzyczączą już w rogi swojego łóżka, ale to tak krzykneła przeraźliwie, że aż mój K wybudził się ze snu też krzyknął, zapytał co się dzieje i babci nawet w swoim pokoju się zbudziła. Potem Melcia jak się uspokoiła zasneła ale mi nie dane było zasnąć przez ponad godzinę aż się uspokoiłam.

Witajcie dziś pogoda spacerkowa z małym troszkę byłam na dworku, nie dużo bo po troszku mamy po chorobie wychodzić. Ale za to Melcia moja się wyszalała, jak zabrałam małego to tatę do córki wysłałam i się bawili aż do domu nie chciała iść tak na zjeżdzalni szalała.
Dziś z mężulkiem i siostrą w kościele byliśmy i do spowiedzi podpisać kartki bo za tydzień chrzest. Pojechaliśmy po kościele na giełdę, K kupował sobie wędkę, a ja z siostrą chodziłam po rajstopki i upolowałam fajne spodnie a'la leginsy w przecenie z wadą której nie widać. Mąż kupił mi wcześniejszego kwiatka na dzień kobiet bo w tygodniu nie da rady i doszliśmy do rowerów i stwierdził, że mogę kupić sobie rower, to do bankomatu i z powrotem na giełdę po rowerek, ale się cieszę. Dla niego rower za miesiąc jak się uda.

Słyszałyście o katastrofie kolejowej pod Częstochową????

Kurczę a mi chyba brak jakiś witamin, chodzę zakręcona, niewyspana, ledwo na oczy widzę-bolą mnie, może to efekty braku białka w diecie, mama mnie na morfologię wysyła.

reklama
Anetka to było iść tam gdzie były ptaszki:p

Młoda
super że spada oby tak dalej:) Ja piłam to co napisała Liza ale nie wiem czy pomogło;/

Dorotar
o kurczę coś strasznego jej musiało się śnić;/ Faj nie że zakupy się udały:)

Liza
jak u teściów??

My byłyśmy z moją przyjaciółką na spacerze koło mojego gimnazjum jest taki mały plac zabaw Dominika wyszalała się ciocia dała jej dwie książeczki ze Świnką Peppą małą zachwycona. Na spacerze mówiła że chce siku chyba ze 3 razy ale przecież tyłka jej nie wystawię więc dobrze że pampersa założyłam.

Właśnie Dominika skończyła 2 lata i 5 miesięcy:)

Hej:-) My dziś byliśmy na 2h spacerze w 3kę, wiosnę już czuć, przyjemnie:-) Z J. rozmyślamy ciągle jak to będzie na swoim bo przy dobrych wiatrach planujemy jeszcze w tym roku się wyprowadzić na swoje:tak: I za rok planujemy starać się o rodzeństwo dla naszej Małej:-) Wyjdzie ''w praniu'' dokładnie kiedy, warunkiem jest by to na swoim już było:tak:

Kasiek to się rozgaduje pięknie Dominika, super:tak: A kiedy wracasz do mężusia?:-p
Dorotar moja córa też tak w nocy się czasem budzi w krzykiem.. Można się wystraszyć solidnie:-p Fajnie, że zakup rowerka się udał:tak:
Młoda_mama_93 super, że z Małą już tak dobrze:tak:

Dorotar no chyba wszyscy o wypadku słyszeli straszne...

Wampi no no zawsze się śmieje że święta Wielkanocne to wytyczne Domki pół roczku:)

Vegas j
uż jutro przyjeżdża bo się stęsknił i Domi tej już mówi że "domka chce"

Ja czekam na moją psychiczną siostrę żeby ją na busa odwieźć

Witam

Mrozno ale słonecznie dzisisiaj u nas :)

My weekend spędziliśmy rodzinnie , w sobote u siostry M a wczoraj u mioich rodziców

a gdzie są wszystkie????????????

Nie chce zapeszać ale Zuzia wczoraj zawołała siusiu i zrobiła a dzisiaj przybiegła do łazienki i tez zrobiła:)

Witam.
Ja chorowałam w weekend, leczyłam się domowymi sposobami i dzisiaj niby lepiej ale do lekarza i tak idę.
Młoda Dobrze że bilirubina spada. a na laktację podobno działa częste przystawianie dziecka do piersi, bo ssanie podobno pobudza wytwarzanie pokarmu.
Dorotar Jej ja też bym się wystraszyła gdyby mi któreś tak krzyknęło. pewnie coś się jej śniło niedobrego.
Ja wcześniej miałam takie same objawy, sama morfologia daje mały obraz , zrób sobie też elektrolity. ja starałam się raz w roku robić sobie takie badania. a kiedy czułam się tak jak ty okazało si ę ze elektrolity były za niskie niektóre. a morfologia w porządku.
Kasiek Gratuluje, powolutku i aby do przodu nie wszystkie dzieci mają takie szybkie tempo jak niektóre z naszego forum. i nie ma co się tym martwić. Ważne ze w ogóle zaczyna mówić.
Malwina Super zdjęcie masz w sygnaturce. Śliczne oczka ma Zuzia.

Cześć Dziewczynki podczytywałam w weekend ale chyba wiosenna pogoda zawróciła mi w głowie i nie miałam weny żeby pisać ;-)

Malwina śliczna Zuzia w sygnaturce :-) zawsze jak oglądam jej zdjęcia to jestem pod wrażeniem jej brwi wyglądają jakby były wyregulowane :tak:
I po cichutku gratulacje.

Kasiek spóźnione buziaki dla Domki :*

Vegas uwielbiam rozmowy z J na takie tematy, tzn. przyszłościowe :tak:

Kurcze dziewczyny poradźcie mi, Julka nie chce robić do "sklepowego" sedesu ani do pampersa, w sobotę trzymała siku od 9:30 do 14:30 :sorry: zrobiła dopiero jak wróciłyśmy do domu, nic nie daje tłumaczenie, już sama nie wiem jak ją "nawrócić"...

Wczoraj od rana mieliśmy piękną pogodę, Julka wybiegała się z J za piłką, pobawiła się zabawkami do piaskownicy i do domu wracać nie chciała :-D
Po po południu przypałętał się katar, ale dziś jest już ciut lepiej mam nadzieję że nic większego się z tgo nie wykluje...

Witajcie.
U nas noc dziś lepsza bez krzyków. Ale za to Melci katar wrócił i trochę pokasłuje, jak małego zarazi to sie pochlastam bo w niedzielę chrzciny, muszę jej do niego nie dopuszczać, dlatego ją do przedszkola puściłam.

Dziewczyny po jakim czasie zaczyna tran działać.

Ach pogoda marzenie, słoneczko trzeba rowerek wypróbować i małego troszkę na dworek zabrać..

reklama
Oj tak nim się obejrzę a Amelka będzie chłopaków do domu przyprowadzać, już ich zmienia w przedszkolu, ma dwóch i zmienia ich raz na tydzień.:-D:-D:-D

Do góry