reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HEJ

Vegas Hania to róznie ale miedzy 20-21 chodzi spac ;-) ale ona to juz sama sobie chodzi, wiadomo starsze dziecko wiec juz nie wczesnie idzie i tylko kiedy jej sie zachce idzie do siebie i zasypia ;-) :tak: Daniel to od 3 lat dobranocka buzi i spac. jak bym chciala by wszystkie tak miały :-D ;-)

Ja tylko wpadłam sie przywitac i milego weekendu życzyc...
Mam dzis tyle roboty :-( jestem chora... ;/ ehhh nózki sie gotują, ciasto mialam zrobic, i bigos po poludniu, do tego ogolne porządki w domu i okna pomyje po zimie... :tak:
Takze spadam.
Milego dnia. :*

reklama
Młoda93 to dobrze bilirubina spada teraz z dnia na dzień będzie coraz mniejszym chińczykiem:)

Malwina
a nie masz awanturki jak ją przenosisz z samochodu??

Liza powiem że z tym zasypianiem masz rarytasy:)

Vegas ale uciechę dziecku zrobiłaś super!! Moja na siebie Mimi woła a to dlatego że urywa końcówkę DoMI. Ale byłam z niej dumna jak się wytuszowała moja mała dama:)

Nie pisałam ale Domka powolutku ale ruszyła z mówieniem już powie krótkie zdanie ale powie jak nie mówiła imienia mojej siostry to już mówi Ija (Iza) ostatnio pięknie powiedziało pięknie jabłko :) Moja mama się śmieje że drugą siost odmienia przez przypadki bo w zależności co chce to mówi Aga Agi Ago....

Ja wczoraj na piwo wyszłam z kumpelami trochę drętwo było więc przeniosłyśmy się piętro wyżej do lokalu a tam karaoke:D Ale się powydzierałyśmy koło północy stwierdziłyśmy że idziemy do jednej z nich jeszcze po piwku strzelić tam sobie zrobiłyśmy malutkie karaoke:p A że nasi rodzice się przyjaźnili to mówiłyśmy do nich ciociu /wujku i oczywiście trafiło mi się jak szłam do łazienki trafiłam na wujka już taka uhahana:p"Cześć wujku" A ten się tylko uśmiechnął i powiedział że tak myślał że to ja:p
Muszę do koleżanki zadzwonić czy nie wystraszyłyśmy wujka ''dziewczyny" bo on już jest z 10 lat wdowcem jak nie więcej i ma dziewczynę:) A teraz wstałam i mama się pyta który lokal jest do 2.30 otwarty to powiedziałam że u Magdy.P też się śmiałą ze mnie:)

Ja juz nie pisze co Kaja mówi bo juz mowi wszystko zdaniami nawet słowo temperatura nie jest dla niej problemem takze juz nie mam czym sie chwalic hihi.;-)

JHhahaha nie zle Kasiek;D
Ja tez bylam na piwku ale grzecznie po 22 byłysmy juz w domu i tez piwko jeszcze trzasnełysmy z kumpela;0

Ostatnia edycja:
Sali no ale moja nie mówiła prawie wcale więc z najmniejszego słowa się cieszę:p U mnie tez to było grzecznie bo w tamtym tygodniu skończyły koło 4 czy 5 z twardym alkoholem na szczęście u innych znajomych byłam ale ja tyle bym nie siedziała bo lituje się nad mamą:p

Ale tu cisza dzisiaj :-p

kasiek super, gratulacje dla Domki :tak: jeszcze trochę a będzie Ci nawijać jak katarynka :-)

Liza zdrówka ;* ;-)

młoda_mama jak dobrze, że bilirubina spada :tak: już niedługo nie będzie śladu po żółtaczce ;-)

My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Zuzia tak marudna, że szok :sorry2: chciała poszukać ptaszki, a że ich nie było to ciągle jęczała :baffled: Teraz pije kakao i mam nadzieję, że jej się trochę humor poprawi.

Już są efekty spadania bilirubiny u małej. Właśnie dziś miała taki dłuższy spacer do babci. Babcia ucieszona a za to wnuczka poszła spać.
Dziewczyny powiedzcie mi co jest dobre na to aby utrzymać pokarm w piersiach?? Mam coraz mniej i mała mi je co 20 minut bo za mało go posiadam w piersiach. Moja mama każe mi pić bawarkę( herbatę z mlekiem). Czy są jeszcze jakieś dobre metody aby utrzymać pokarm??

MŁODA MAMA herbatki na laktację np. firmy HIPP i albo przede wszystkim dużo daje picie dużych ilości wody niegazowanej minimum 2-3 litry dziennie, dasz radę kryzysy się zdażają, ale jak chcesz karmić to wierzę, że Ci się uda. A Ty miałaś cesarkę tak???? Pewnie pisałaś ale już nie pamiętam z jakiego powodu, czy normalna akcja porodowa Ci się rozpoczeła czy cesarka była z dnia na dzień bez żadnych oznak porodu?????

dorotar młoda_mama pisała chyba, że rodziła naturalnie.

młoda_mama tak jak dorotar już pisała herbatki na laktacje. Chociaż mi to nic nie pomagało, ani herbatki, ani bawarki, ani woda...

ANETKA no właśnie pytam bo ostatnio chodzę ledwo żywa o wszystkiego nie wyłapuje, chyba brakuje czegoś w mojej ubogiej diecie.

A co się dzieje z dziewczynami: SNOOPY, VIKAMCIA, MAŁA CZARNA, ROZ dawno ich nie było/?????

reklama
Hejka :)
dorotar rox nie ma glowy by pisac, snoopy tez ponoc ;) kamcia nie ma neta jeszcze a mala czarna nie odpisuje na esy.... :nerd:

mloda93
na powiekszenie laktacji polecam jedną herbatke z Herbapolu No i pij dużo wody :) inne herbatki te w granulka moim zdaniem są do d**y ;P wszystkie mialam i nic nie pomagały ta jedyna byla super! ;)

Spadam, bo jeszcze w piżamie siedzę a do tesciow mamy jechac kolo 9 ;P
Milej niedzieli:*

mloda link dla Ciebie: http://www.cefarm24.pl/841,fito-mix...nt=841#nclid=cd4a7313b9692cb2c4b3ca82e97c5d62

Ostatnia edycja:
Do góry