reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Emiska Termin mam na Sierpień ; ))

bee90 Nie rodziłam ale będę ;)) Po prostu , nie należy tego ukrywać. Ile masz lat ??

Trochę mnie nie było . I nie przeczytałam wszystkiego , ale cały weekend byłam zabiegana . No i dziś jade do szkoły /. Także dziewczyny mnie nie będzie w necie prawdopodobnie do piątku . Mam nadzieje że wszystko jest ok . Pozdrawiam . .

22 :) Ciąża jeszcze nie potwierdzona, więc możliwe, że mnie jednak ominie mówienie czegokolwiek rodzinie. Żyje w rodzinie gdzie tylko nauka i praca jest na pierwszym miejscu i od kiedy pamiętam rodzice ciągle mi mówili, masz się uczyć, a nie "bawić" w zakładanie rodziny. Więc jeśli już coś to trudno mi będzie powiedzieć, bo wiem jaka będzie reakcja - a będzie nie ciekawa. Jakbym ostatnio w domu to trochę ich podpytałam i z jednego pytania zrobiła się rozmowa (kłótnia) na 2 godziny.

Dobrze, że niektórym z was miał kto pomóc w opiece nad maleństwami. U mnie była by nie za ciekawa sytuacja, bo zwyczajnie nie miałabym z kim dziecka zostawić. A sądząc po reakcji rodziców, to bardzo długo by się na mnie "denerwowali" (delikatnie mówiąc) więc została bym skazana sama na siebie.

No i tak sobie was podczytuje :). No i kto wie, może nie długo do was dołączę :)

Ostatnia edycja:
Kasiek u mnie tez pokazywaly na mnie palcami a najlepsze bylo to ze akurat te mialy juz dzieci:-D
Bee, u mnie mieli taki sam tok myslenia, no i nie bylo za ciekoawie a teraz pomocy z ich stronym zbytnio nie mam...oby u ciebie bylo inaczej;-)

Anula byłabym zapomniała. Gratki dla Malca z tym raczkowaniem:-)
Malwina trzymam kciuki by Zuzię przyjęli.

Bee a test robiłas już. Wiesz każdy rodzic inaczej reaguje. Cóż. Mam nadzieję że jeśli twoje obawy się sprawdza to rodzice dobrze to przyjmą, a jeśli nawet to zobaczysz że z czasem złość mija. :-).
MIRABELKA Oby mężowi udało się dostać do wojska.
WAMPI Fajnie mały wygląda w tym wózku.

ja oglądam na tvnie dowody zbrodni. Mam jeszcze półtora godziny :-) zasnąć nie mogę to sobie oglądam.

Ewi oo, ja dla odmiany od paru ładnych dni czy nawet ponad tydzień, gdzie nie siądę to zasypiam:sorry2:

moja mama jak się dowiedziała o ciąży a miałam wtedy 19 l to pierwsze jej pytanie było i co dalej? nie rozmawiała ze mną chyba ze dwa tygodnie, ale potem już się jakoś toczyło. Jak mały się urodził to wszystkim się chwaliła jakiego ma ślicznego wnuka:) będzie dobrzebędziesz musiała dać im trochę czasu żeby to wszystko "przetrawili"

Anula no ja buchnęłam śmiechem jak zobaczyłam 3 miesiące wcześniej na jej NK zdjęcie z USG i pomyślałam sobie "Nie śmiej się bratku z czyjegoś przypadku" oczywiście nie śmiałam się że jest w ciąży tylko z jej głupoty

Bee
ja z ówczesnym chłopakiem też sami daliśmy radę oboje dziennie studiowaliśmy moja mama chodziła w żałobie dopóki Domi nie zobaczyła...

Dobra młoda śpi biorę się za oglądanie seriali:p Ale jej się biedaczce w nosie gotuje;/

No to mnie pocieszyłyście :). Zresztą ja się usamodzielniłam po maturze, i jakoś starałam się nie liczyć na rodziców tylko sobie sama radzić, a więc i takiej sytuacji sobie poradzę :))).

No właśnie z tymi testami to pokręcone, jeden wyszedł II tylko, że druga krecha blada. Drugi negatyw, a trzeci to samo co z pierwszym. Umówiłam się do ginekologa, tylko, że teraz jest na urlopie więc trochę muszę poczekać, a do innego nie chce iść. skoro testy takie nie wyraźne, to zobaczymy co lekarz powie.

reklama
bee ale jak jest kreska choćby blada to sądzę że w ciąży jesteś ile Ci się spóźnia?? I co to ma być za wydarzenie za rok 6 miesięcy i 5 dni jeśli można się zapytać??

Do góry