reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiek u mnie klasa się zorientowała po feriach. W pierwszym tygodniu ferii miałam studniówkę no i byłam na niej, miałam delikatnie zaokrąglony brzuszek, ale wygladało jakbym sie najadła:-D:-p, a 2 tygodnie później juz mi bębenek wyskoczył:-D
Anula na jaki kolor farbujesz?
Liza to znaczy, że przedszkole rok przed zerówka będzie darmowe?:confused:
Ewi trzymam kciuki:tak:
adobro witaj

Ja jak sali uważam że 340 to jest dużo, ja mam nadzieje że y w 250 sie zmiescimy bo z wyższa staką bedzie mega ciężko:sorry2:, no i mam nadzieje że jak mam rodzinne na młodego to akurat jakies dofinansowanie bedzie:confused:

reklama
umi hehehe co Ty nie licz na dofinansowanie jesli masz rodzinne :D hehehe choc tak na 100% niewiem ja mam rodzinne i Hania ma darmowe obiady w szkole :tak:
Niewiem czy tak calkiem bezplatne bedzie?! :confused: okaze sie we wrześniu ;P :nerd:

Liza bo ja słyszałam o dofinansowaniu, cos w stylu że MOPS płaci 1/2 stawki stałej, czyli u mnie byłoby to 50 zł:dry: i sie zastanawiam jak to jest.

hej:happy2: u nas od rana śnieg pada,
mąż namyslił się zeby cos zacząć w kacu robić ze swoim zyciem a nie u mamusi ciagle bylismy dzis na rozmowie w wku bo P chce isc do tego wojska i musi kupe papierów skompletować a potem do bialego na badania potem psychotesty itd troche załatwiania a jeszcze ludzi chetnych duzo a miejsc malo ciekawo czy sie dostanie oby...
a mnie coś dzis od rana głowa boli i Niki też coś kicha jakby katarku dostała a nie dawno chorowała czyżby znów chora była aj...

spadam bo maż przyszedł i zaraz bedzie czytał co pisze a ja nie lubie tego

UMI na przedszkole nie a dofinansowań.

Moja Melcia chodzi od września, miała 2,5roku jak poszła super się zaklimatyzowała. U nas przedszkole kosztowało 128zł plus 5zł dziennie za wyżywienie w tym dwa dania plus podwieczorek plus herbatka do śniadania. Ale Mela chodziła tylko na 5 godz darmowych. A teraz od stycznia zmienili i nie ma miesięcznego czesnego tylko przedszkole jest od 7.30 do 16.30 i jest tak, że:
7.30-8.30 - 2zł
8.30-13.30 za darmo
13.30-14.30 - 2zł
14.30-15.30 - 2zł
15.30-16.30 - 2zł
i płaci się za każdą rozpoczętą godzinę, ale jak na razie Melcia też tylko na te darmowe godziny chodzi i tylko 5zł za dzien za wyżywienie płacę. Jak pójdę do pracy będzie na więcej chodzić.

VEGAS, ciuszki:
DSC00420.jpgSUKIENUSIA WELURKOWA
DSC00421.jpgTUNICZKA LETNIA
DSC00422.jpgSUKIENUSIA NA SZELKI
DSC00423.jpgMINIÓWA, UWIELBIAM JĄ

DSC00425.jpgbluzeczka
DSC00426.jpgKAMIZELKA DŻINSOWA, TEŻ JĄ UWIELBIAM
DSC00427.jpgSUKIENKA LETNIA
DSC00429.jpgTEŻ LETNIA, WIĄZANA NA SZYJ ALE MA TEŻ RAMIĄCZKA
DSC00430.jpgSUKIENKA BALOWA.

Mam jeszcze leginsy fioletowe z Hello Kitty ale coś wgrać się nie chcą.

Ja dziś z córcią przedpołudnie w mieście spędziłam-BEZCENNE, malutki z z babcią został, dziś rano ostatnią dawkę zastrzyku dostał, od wieczora jeszcze syropek do czwartku i znowu na kontrol. Niech zdrowieje bo za nie całe tygodnie chrzciny. Koleżanka u mnie z dziećmi była więc popołudnie też miło spędziłam.

O i leginsy chyba się wkleiły.

Załączniki

• DSC00424.jpg
    DSC00424.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Witam ;)
Wpadłam tylko się przywitać.

Moje dziecie już po 1 urodzinach. Zdmuchnęła świeczkę, na swoim małym nie oficjalnym torcie ;). Prawdziwą imprezę będzie mieć dopiero w pt.
Pewnie nie bedę miała czasu zaglądać na bb w tgym tygodnie bo praca, szkoła, Zosia i te urodzinki ... nie ogarnę...

Ewi wazne e beta rosnie, trzymam &&&&
Umi maluje na ciemny braz, jeszcze zadzwonie do siostry zeby wiela nozyczki, moze czegos w szkole sie nauczyla i skroci mi wlosy bo zle sie prostuja. Co do dpfinansowania nie wiem, wszystko przede mna;-)
Musze sie pochwalic, maly juz dobrze raczkuje, zasuwa po calym mieszkaniu a ja za nim:cool2:

umi niewiem ;/ musisz sie dowiedziec :tak:
gosdia jeszcze raz wszystkievo co najlepsze dla malej ;-) zpóźnione :*
wampi to co mialas na dooopie ze zmarzła :-D ;-)

U nas jak wyszlo sloneckzo bylo niby 11 stopni a potem moment i juz mamy -1,5 :no: brrrr

Ewi to wypoczywaj a dziećmi się nie martw na pewno świetnie radzą:)

Ja w sumie nie wiem ile płaci się za przedszkole jak pójdzie to zacznę pracy szukać i dopóki nie znajdę to będę ją puszczała na darmowe a nawet jak się spóźnię to siostra C na chwilę ją weźmie bo tam pracuje

Umi
ja pamiętam że na koniec czerwca mieliśmy egzamin przyszłam pod aule i nagle rumor się zrobił i widzę jak jedna laska pokazuje na mnie palcem i szepcze... Ale co się za chwilę okazało?? Że sama jest w ciąży bo urodziła chyba koniec lutego...

Mirabelka trzymam kciuki żeby było po Waszej myśli...&&&&&&&

Gosdia oczywiście się schowałaś i nie złożyłam Zosieńce życzeń!!! Wszystkiego najlepszego i 100 latek dla Zosi!!!!

Wampi a może jednak się szybciutko nauczy:)

Przyjechała moja sis i DOmi jej nie odstępuje:)

reklama
Hej Wam. Moje Dziecię zaraz kładę spać, póki co ubiera sobie piżamkę:-) U nas dziś prześliczna pogoda była. Słonko, ciepło w miarę, ale przede wszystkim suche drogi. Podobno jutro ma padać:dry:

Mirabelka mój mąż również stara się o bycie żołnierzem. 18 marca ma testy sprawnościowe. Powodzenia dla Twojego męża:-)
Gosdia wszystkiego co najpiękniejsze dla Zosieńki, niech rośnie zdrowa i szczęśliwa:-)
Liza zdrówka dla dzieciaczków;*
Kasiek a jak tam Twój mężuś? Tęskni?:-)
Wampi słodkie fotki, zwłaszcza Twój Malec:-)
Ewi trzymaj się Kochana i oby z ciążą było wszystko w porządku, mocno trzymam kciuki;*

Do góry