reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej.
Ja wczoraj miałam usg i robili mi bete która wskazała na ciążę. Jutro powtórka bety żeby zobaczyć jak rośnie. A kiedy powtórka usg to nie wiem. W każdym razie lekarze nie chcą określać wieku ciąży bo mimo powtórnego usg nie są pewni czy jest żywa na dodatek pojawił się krwiąk trzy razy większy od pęcherzyka. Ja sądzę że na bicie serduszka jeszcze za wcześnie bo stawiam że jest to 6 tydzień licząc od ostatniej miesiączki. Jak będę już pewną co i jak to dam wam znać. Na razie staram się nie przeżywać. I wy tak się nie niecierpliwcie :-)

ja dziewczyny zaglądam i czytam ale zupełnie nie wiem co pisać.
KAMA O to szybko ci brzuszek urósł. Mi to w pierwszych miesiącach rósł ale od wzdęć. :-)
ANULA Daj jakieś zdjęcie w okularkach.
MALWINA No to wcale tak dużo za te przedszkole to nie ma. Fajnie by było żeby mała się dostała.

Ostatnia edycja:
reklama
EWI to czekamy na dalsze informacje... :* trzymaj sie, a dzieciaki w domku z kim ? nie tęsknisz ? nic nie piszesz o nich... ;-) ja to bym wyła ;P nienawidze rozstan ;] zwłaszcza takich szpitalnych :no:

Mi brzuszek różnie rosł, z Hania kolo 6mies byl widoczny mocno, z Danielem tez kolo 6-7 wyskoczyl a z Mikim taka piłeczka fajna powoli od 16tc sie pokazywala i rosła :tak: ;-)

Dziewczyny wspolczuje wam tych przygód z przedszkolami i tym zapisywaniem ;////
U nas na wsi to miejsca są do prywatnego ;P ale my nie mamy kasy na taki rarytas choc to tylko 250-300zl;]
Daniel od wrzesnia do przedszkola panstwowego idzie obowiazkowo - (przygotowanie do zerówki) takie mamy teraz prawo, za rok zerówka :tak:

Obiad sie gotuje ja mniej wiecej ogarnełam, Miki spi - do poludnia mialam 5 dzieci ;P dwoje mojego brata ;P heh myslalam ze zwatpie...
a za oknem co chwile śnieg i słonce ;P taka marcowa pogoda choc jeszcze luty w kalendarzu :tak:

Ostatnia edycja:
Umi Kamma ja też miałam późno brzuszek bo u mnie na uczelni kapnęli się koniec czerwca czyli koniec 6 miesiąca w spodniach też do końca chodziłam:) Raz kilka dnie przed porodem już się nie wcisnęłam tzn. wcisnęłam a nie dopięłam a miałam rozmowę z dziekanem to na to krótką sukienkę założyłam i nie było widać:p

Malwina my też puszczamy do przedszkola a my raczej problemu z przyjęciem mieć nie będziemy:) Więc się nie martwię bo jedne problem z głowy:) Właśnie muszę dopytać się siostry C kiedy zapisy:)

Wampi moja siostra właśnie poszła miała w w sumie 2 lata i 2 miesiące bo ona z 27 czerwca i świetnie sobie radziła ale ona właśnie odpieluchowana była:)

Anula to rób włosy i pokazuj się w okularkach:)

Ewi trzymam &&&

Młoda zasnęła ale ją męczy ten katar;/

;))) WITAJ WITAJ kasiek88kasiek , moja mała ma na imię Amelka , urwis niezły ;). blondyneczka i iskierka mojego serca. Troche piszczałka, bardzo się ekscytuje jak sa goscie w domu, musi byc w centrum uwagi.Samotnie wychowuję, z pomoca rodziców (oczywiscie), ojciec Amelki odszedł jak byłam jeszcze w ciązy. radze sobie dzielnie ;)
a.

LIZA Wiesz ja tęsknię za dziećmi. Ale no nie wiem. Tutaj odpoczywam od tego hałasu co w domu panuje. Od nich też. S na przykład był u mnie wczoraj z Mareczkiem, justynka nie chciała przyjechać. Tak się nacieszyłam nimi że tylko czekałam aż pojadą. Bo mały dał mi w kość przez te dwie godziny. S oczywiście dzieci pilnuje, dzisiaj do przedszkola na dyżur pojechał. Codziennie zdaje relacje co robili itp.
Ja gdybym myślała o dzieciach i s to non stóp bym płakała. Dlatego nawet nie pisze o tym.

Dla mnie 340 to jest bardzo duzo ,tym bardziej ze panstwowe kosztuje 160 ,no i ja i tak do pracy nie pojde nawet jak sie dostanie bo watpie zebym znalazła taka od 8-16 a nie mialby mi kto jej odbierac;/
Wiec na razie o tym nie mysle choc wiadomo chcialabym zeby chodziła ale najwczesniej za rok.
Nie uwazam ze dziecko które nie chodzi do przedszkola jest samolubne,to kwestia wychowania i charakteru.
Kaja czesto widuje sie z innymi dziecmi i nie jest taka ze "to moje oddawaj"itp.Potrafi sie dzielic bo od poczatku kłąde na to nacisk zeby nie była rozpieszczoną królewna hihi

Sali ja nie mowie ze moja jest samolubna , ale nie chce żeby tak była, bo ona ma znikomy kontakt z innymi dziećmi, dlatego chcemy ją posłać . Z tego co wiem w moim mieście państwowe to jakieś 200 zł , a wiem ze by sie napewno nie dostała

Ewi trzymaj się dzielnie

Kasiek zdrówka dla Małej

EWI no tak... odpoczywasz ;-) dobrze ze z dzieciakami oki.
Wiec odpoczywaj :-) daj znac jak sie cos dowiesz :-) :*

My juz po obiedzie, ale mi kurak pyszny wyszedl ;-) zamiast kupowac upieczonego, czy tam w czesciach to zaczelam sama calego takiego piec i normalnie pycha :cool2: :-)

reklama
Ewi to ze beta przyrasta to bardzo dobry znak, trzymam kciuki za dobre wiadomości :tak:
A dziećmi nie ma co sie aż tak bardzo przejmować, są z tatą na pewno te kilka dni jakiejś wielkiej krzywdy im nie wyrządzi a w brzuszku masz 3cie i tak samo ważne dziecko :*

Moja też potafi się dzielić i również ma kontakt z dziećmi ale nie z rówieśnikami, widzę że ją bardzo ciągnie do dzieci i to mnie boli... w naszym miasteczku jest 1 przedszkole (publiczne) i co roku wszystkie dzieci się dostawały, zobaczymy co w tym będzie... mam nadzieję że pomoże to że Julka będzie 4tą "Górską" która będzie do tego przedszkola chodzić. A opłaty stałej u Nas nie ma, od 8-13 dziecko jest za darmo a każda następna godzina to 1,20zł + ok 5zł wyżywienie dzienne.

Przespałam sie godzinę z Julką a jakie sny mi się śniły :-D mam nadzieję że w nocy do mnie wrócą ;-)

Do góry