reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

SALI ale Kaja ma nogę gigantyczne. Moja 24, a jest starsza równe 3 miesiące.

JOANKA cieszę się z Twoich udanych krokietów. Hmm ale bym sobie zjadła, ale ja to to o takim żarciu mogę tylko pomarzyć:crazy:
Oj czasami dziewczynki z jednego wieku są większe niż chłopcy. Moja chrześnica jest ma 3 lata a jest sporo większa od swojego kuzyna rok starszego.
Dużo zależy od dziecia i rodziców a czasem i dalszej rodziny.

SALI ale na allegro sama przesyłka stówkę.

ADOBRO witaj i pisz z nami.

A my rozbiłyśmy bank tzn skarbonke i kasa została przeliczona.A mi przypomniała się, że dalsza znajoma handlowała tranpolinami i pisałam do niej na fb i mają mieć w okolicach wielkanocy. Wzeszłym roku 244cm mieli 450zł dla znajomych z upustem to 420, zaliczam się do upustu, ma mi dać znać jak juz będzie wiedziała ile w tym roku będą kosztować. Czyli rodzice prawie 200zł musieliby dołożyć, no ale to inwestycia w przyszłość i dla młodego później też.

A ANULA a mój mały ma 2,5miesiąca i niektóre ciuchy już na 6 miesięcy małe. Też duży się urodził a Mela mała/

reklama
Kasia współczuję Wam z tą kupką Kacperka :-( oby mu się w końcu to jakoś wyregulowało i nie miał z tym problemów. A gdzie Wy się przeprowadzacie?

Vegas super, że z Bisiem lepiej :tak: niedługo pewnie całkiem wyzdrowieje ;-)

Liza zdrówka dla Hani ;*

sali oj biedna Kaja, znowu poszkodowana :-p
wow, Kaja ma dużą stopę.
Przynajmniej wszystko sobie posprzątałaś i już masz z glowy sprzątanie :-p

dorotar mierzyłam Zuzię kilka dni temu i ma 94 cm :tak:;-) czyli tyle co Amelka.

kasiek a Czarek z Wami pojechał? Czy tylko Ty z Domką tyle będziecie u rodziców?

adobro Witam nową mamusię :tak:

Kasiek super!! :-) gratki dla Domki.

Sali dobrze że sprzątanie na marne nie poszło i wszystko się znalazło :tak:

Wampi nie rozumiem ginekologów, przecież oni za to badanie dostają zwrot kasy z NFZ i to jeszcze z nawiązką. Narodowy Fundusz refunduje 3 badania USG między 11 a 14, 18 a 22 i 32 a 34 ( nie jestem pewna ostatniego)
A Moja też by rozszarpała bransoletkę migusiem:-D poza tym bałabym się że o coś zaczepi bransoletka się porwie i dziecko połknie, ostatnio 6 letni bratanek J polknął małą metalową kuleczkę a wcześniej nigdy tego nie robił wiec nigdy nie wiadomo kiedy dziecko się na coś "pokusi".

Dzisiaj tak gadamy o rodzeństwie a korzystając z tego że Julka śpi zrobiłam kalkulację wyprawki dla dziecka takich rzeczy jakbym chciała to wyszło mi ok 6,5 tyś :szok: trochę może zaokrąglone bo przy ubrankach wpisałam 1tyś zł a raczej tyle sie nie wyda.

Dorotar my też o tym myśleliśmy ale żeby złożyć się z siostrą C to i jej syn by się bawił oni i tak nie mają swojego domu więc i tak u nas by się bawili a w przyszłości córka brata C więc nie wiem czy i my nie pomyślimy koło dnia dziecka

Sali ja nie wiem ale była ogromna ja jej nie kupowałam więc możliwe

Anetka
C nas tylko przywiózł i pojechał my we dwie tu zostałyśmy:)

Wampi uuu to dużo ma rodzeństwa Twój K:)

Kamma
ja nie miałam robionego tego testu PAAPA teraz sobie robiła bratowa C bo jej brat jest troszkę opóźniony i ma 30 lat i chciała mieć pewność czy z dzieckiem ok po za tym badania genetyczne i coś tam jeszcze. Ty weź napisz tą koagulację bo aż uwierzyć nie mogę:szok: a nie chce mi się samej liczyć szok wszystko teraz takie drogie...
Ja nie wiem czy wydałam 2 tyś.
Ubranka do mniej więcej roku przez całe 4 miesiące kupele mi zbierała bo pracowała na szmatach i nic kasy nie wzięła
Wózek 700zł
Łóżeczko wanienkę mieliśmy od siostry C
Pościel do łóżeczka dostałam w prezencie od przyjaciółek ale ze 200zł kosztowała
Nie wiem co tam dalej podpowiedz

Ostatnia edycja:
Mnie wyprawka prawie nic nie kosztowała ;-) praktycznie wszystko podostawaliśmy.

Kasiek robiłam kalkulację takich rzeczy jak bym chciała nie patrzyłam za bardzo na koszty ;-) z ciekawości, już Ci rozpisuję:

Wózek + fotelik- ok 2tyś.
Łóżeczko+ materac- 350zł
pościel x 2- ok 300zł ( tutaj wyszło by taniej za pewne)
rożek x 2- 50zł
kocyk x 2- 100zł
prześcieradło x 2- 50zł
huśtawka - 300zł
butelki-100zl
smoczki- 40zł
podgrzewacz- 200zł
sterylizator- 250zł
Ubranka - ok tyś zł.
Komoda kąpielowa - ok 250zł
kosmetyki- ok 100zł
Pampersy- 200zł
Chusteczki-100zł
mleko-200zł
Aspirator-25zł
reczniczki x 2- 100zł
mata edukacyjna- 250zł
karuzela-200zł
poduszka do karmienia- 70zł
nawilżacz powietrza- ok 200zł

Moja córa dokuczała Kacperkowi, pyskowała mi, uciekła na łóżko odwracam się od kompa a ona śpi, głowa na łóżku, nogi na podłodze. Ech padło biedactwo.

Kamma ja o niektórych rzeczach nie miałam pojęcia żeby kupić:p I tak jak Ty dużo dostałam a i sama kupiłam pieluchy tetrowe:)

Wampi heheh rzeczywiście pogmatwane musiałam twoje dwa ostatnie posty przestudiować żebyu zrozumieć;P

Dorotar
hehehe biedaczka:)

Ostatnia edycja:
reklama
Milena a wiesz że to jest najważniejsze badanie podczas ciąży? wykrywa wiele wad płodu, radziłabym zmienić ginekologa skoro Ci go nie zlecił, a samej trochę się do edukować... tu możesz więcej poczytać
Położnicze badanie ultrasonograficzne – Wikipedia, wolna encyklopedia
USG 3D Warszawa
Ja z pierwsza dwójka chodziłam prywatnie i te badania usg miałam.
Za to z Mikim... chodzilam na NFZ, ale to jest porażka... jedynie by sprawdzic czy ciąza przebiega prawidłowo :eek: USG chodzilam prywanie do gina u którego bylam ze starszakami, kase kosztuje ale 15min patrzenia na bobaska i sprawdzenie wszytskiego :-)
Takze ja sie nie dziwie ze na NFZ i tych badan tak dokladnie nie robi sie ;] niestety...

Strasznie duzo wyszla wyprawka wam... Ja nie pamietam jak to bylo z Hanią i wyprawką , takich rzeczy jak wampi pisałaś "nie kupowałam" tez uwazam za zbedne ;-)
Wyprawka na Mikolaja wyszla mnie najmniej, bo wszystko mialam po starszakach :-) troszke dostalam, i tak moze ze 200zl wydalam ogólem ;-)

Do góry