reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorotar, a w NOMI, albo Praktikerze, te trampoliny? Ja nie wiem ile one kosztują... Ale fakt czasem jak na allegro doliczysz przesyłkę to taniej w sklepie wychodzi.
Kasiek, Malwina, wampi było fajnie ;) Odpusciłam dzisiaj uczelnie bo mialam kaca... ;P Ludzi było mało i dobrze to przynajmniej można było sobie porozmawiac. Ale coś mi alkohol nie wchodzi... Starzeje się chyba ;P
Kasiek, myśle, ze ona by nie popsuła tej bransoletki bo lubi nosić coś na rączce, zakłada sobie np. moje gumki do włosów ;P. Ale problem i tak sam się rozwiązał bo teściowa jej robi złotą z imieniem i datą urodzenia. Więc ja jej kupię może wózeczek taki najmniejszy bo jeździ jak szalona ze swoim chodzikiem a już z niego troszke wyrasta...

Jeśli chodzi o wyprawkę to nas wózek z fotelikiem wyniosł 1000 zł bo uzywany kupilismy, łóżeczko +materacyk ok. 400 zł... Przepłaciliśmy na maksa.
Laktator dostałam od siostry, podgrzewacz kupiłam za 20 zł w sklepie. Ubranka kupowalam w lumpie, ale miałam tego pełnowiec ok 500 zł mogłam wydac, pościel ok. 100 zł. pampersy nie pamiętam... wanienke dostałam, Kupiłam przsewijak za 45 zł. A leżaczki i wszystkie i inne gadżety +ubrania Zosia dostaje od mojej kuzymki więc w sumie praktycznie nic nie musze jej kupowac nie licząc pampersów, butelek itp ;)

reklama
Hejka

Młody dalej w domu, dzisiaj wymiotował po śniadaniu, potem jak nigdy sm zasnął, wstał jak nowo narodzony, poczliśmy na dwór i znowu zrobił się marudny

ANETKA planujemy wynieśc się z wynajmowanego na swoje... Ale to troszke potrwa

Jejku, ja tam na wyprawke mało wydałam, bo dużo dostałam (2łóżeczka, kojec, bujaczek, wózek, mały fotelik, duży fotelik, krzesełko do karmienia wanienke, ciuszkiów mnóstwo, karuzelke, pozytywke, nianie- 3/4 z tego kupili pracodawcy uwcześni moich rodziców) więc my wydaliśmy kase tylko na kilka ciuszków, pieluchy, kosmetyki i pościelke i butelki które używaliśmy dopiero po 5mies, kubki niekapki:-p. No dla drugiego dziecka wszystko co możliwe poodkładaliśmy więc o wyprawke się nie mylę... No ale wiadomo że jak przyjdzie drugie bobo i będziemy już na swoim to na pokoik troszke się wyda:-p bo będzie tylko podłoga położona i pomalowane a potem jakies mebelki trzeba będzie młodemu kupic a te się maleństwu odda:-p.

Hej
biggrin.gif
Ale mnie dziś senność męczyła wieczorem, zasypiałam gdzie tylko się nie położyłam, ale już doszłam do siebie po peelingu twarzy
laugh.gif
Poza tym mam tydz. do okresu i wszystko mnie już niesamowicie nawala
sorry2.gif

Sali biedna Kaja. A stópki to ma ogromne:-D Moja nosi rozm. 23. O, takie deskorolki to widziałam u brata dziewczynki, której niańkuję:-)
Wampi jak w telenoweli ten spis rodzeństwa:-D
Dorotar Moja córa też czasem jak coś palnie to padamy ze śmiechu:-) Z tą dzidzią i więzieniem fajne:-)
Liza zdrówka dla Hanulki;*
Lolkak zdrówka;*
Kasiek to wypoczywajcie u rodziców:-)

Ja chodziłam i chodzę prywatnie do ginekolog:-) Będąc w ciąży miałam usg co miesiąc jakoś. W każdym razie zawsze długie badanie, na samolocie, usg dokładne, zdjęcie z usg zawsze było:-) No i 100zł wizyta, ale zadowolona byłam bardzo:tak:

Cześć Wam.
Jakoś wczoraj nie mogłam pisać.
na usg tak sobie, ginekolog robiący badanie zasiał ziarnko niepewności.
bicia serduszka jeszcze nie słyszałam, jednak za wcześnie. ale ciaża jest na pewno tylko jak to określił gin, bardzo dziwna. pęcherzyk jest strasznie spłaszczony, wygląda jak kreska, czego on jeszcze nie widział.
dzisiaj idę na wizytę z wynikiem, będą też wyniki badań. trzymajcie kciuki.
Rox Głowa do góry cyce do przodu i będzie dobrze.
Giosdia Zgadzam sie z dziewczynami, bransoletka to jak mała będzie starsza, teraz coś co bardziej się jej przyda. oj widze ostatki poszaleliście trochę.
Kasia jej i znów się męczycie z tą kupą. współczuję ale całkowicie nie wiem co poradzić.:no:.
Kama Ne ma za co. dzisiaj to pewnie i u ciebie ubywa śniegu. u mnie pada i się błoto niezłe robi.
Liza Zdrówka dla Hani.
Sali biedna Kaja, rzeczywiście pechowe dziecko. ale dobrze ze nie zachowała się jak rozpieszczone coś tylko dzielnie to zniosła i nie była zła na koleżankę.
Lolkaka Oby jak najszybciej u was przeszła ta choroba.
Anula Oj jak w Łomży S patrzył okularków dla siebie to najtańsze oprawki 150 kosztowały i babka mówiła ze nigdzie, u żadnego optyka nie znajdzie tańszych.
adobro witaj.
Wampi rzeczywiście poplątana ta historia.:-D.

Hejka

Nie mam sily, noc porąbana, mialam jakies rewolicje zoladkowe :dry: :eek:

EWI trzymam kciuki by wszystko bylo oki....

Pogoda paskudna, kropi, i wieje wiatr :no: jesień? :eek: ;P a śniegu to juz u nas nie ma.

Helloł

Ewi
daj spokój wieje, leje żeby nie leżący śnieg to bym powiedziała że jesień przyszła :dry: ale śniegu fakt ubyło sporo ale tak jak piszesz błota po kolana :no: Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku, daj znać.

Ja do gina chodziła na NFZ miałam 3 USG + na 4D połówkowe poszliśmy prywatnie, podobało mi się podejście mojej "w ciąży macicy się nie tyka" nie rozumiem po co ginowie co chwila łapy "do środka" pchają :sorry2: ja badanie giniekologiczne miałam chyba 3 razy i to po skończonym 37t.c
Ale teraz już wiem że w następnej ciąży będę chodziła prywatniej do tej kliniki w którym miałam robione 4D, tylko tam samo USG 180zł... dlatego muszę 6tkę w totka żeby opłacić prowadzenie ciąży :-D

Dorotar hahahah dobra jest Melcia:)

Gosdia
to chyba byłaś dobrze zmęczona jak uczelnie opuściłaś:p Ah kiedy to było jak się na luzie na kacyku na uczelnie chodziło to były czasy I i II rok dziennych nawet poprawki mi nie przeszkadzały a teraz?? Nawet Egzaminu nie potrafię uwalić mój mózg przestawił się na odpowiedzialność:p
A wózeczek możesz jej kupić moja wprawdzie dostała na 2 urodziny ale super się bawi ma lalkę bobasa płaczącego i jak prawdziwa mama się zachowuje a na pierwsze urodziny od mojej siostry dostała takiego konika FISHER PRICE KONIK Z LALKA JEZDZIK PCHACZ NOWY (2086518300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko nie był taki drogi połowe dała za niego nie wiem czemu on tu taki drogi;/

KAsiaF
ooo to fajnie prawie wszystko dostałaś no ale normalne że jak będziecie na swoim to będziecie chcieli sobie wszystko ładnie zrobić nie tylko pokoiki dla dzieci więc masę kasy pójdzie

Vegas
a jak:)

Ewi nie martw się na zapas na pewno będzie ok:) &&&&&&

Liza zdrówka u mnie w Kozach też cieknie wszystko zaraz śniegu wcale nie będzie:p

Milenaaa hej i co po śniadaniu ja zjadłam przy BB:) A że tak się zapytam bo nie pamiętam co ze szkołą??

Kamma uhuhu to rzeczywiście sporo ja też chodziłam prywatnie wizyta 75zł a USG 80 zł ale 4D czhyba 220zł

Ja się wczoraj z przyjaciółkami spotkałam ale się ośmiałyśmy:) Jedna z nich bierze ślub w lipcu i wiecie własnoręcznie robi zaproszenia w ogóle załapała zajawkę na robienie kartek okolicznościowych a tu coś wyhawtuje a tu to a tu tamto i śliczne niepowtarzalne kartki jej wychodzą.
Domi już rozrabia nocka sucha:)

Ewi mam nadzieję,że stwierdzenie "dziwna" będzie równe zdrowa :tak: Mam nadzieję,że wyniki uspokoją lekarza. U nas też drogie oprawki. Ja za swoje wydałam kupę kasy. Zrobiłam je tylko dlatego,że mogłam mieć zwrot z pracy,chociaż to była jałmużna a nie zwrot:dry: Jednak u optyka różnice pomiędzy zwykłymi soczewkami a a antyrefleksem jest różnica 15 zl więc wzięłam lepsze. To samo z oprawkami róznica nie wielka a nie będę chodzić w badziewiu. Koniec końcu zapłaciłam 50 zł więcej a mam o niebo lepsze bryle :-D

Liza u nas też strasznie leje:baffled: Majka z zimy nie wiele skorzystała.

Vegas no to powodzenia z "ciocią" ;-)

Kaamaa ja tez chodzilam na NFZ i byłam zadowolona. Co prawda musiałam zrobić 2 USG prywatnie,bo terminy na ubezpieczalnię były zbyt odległe. Szkoda tylko,że teraz gin do którego chodziłam przeniósł się do jakiejs inej przychodni i zmienił szpital:dry: W swojej przychodzi mam nawet spoko babkę,ale kolejną ciąże też chcialabym prowadzić o tego samego co z Majką.

Co do wyprawki to my kupiliśmy używany wózek plus nowy fotelik razem 500 zł, łóżeczko dostałam,ciuszki dostawałam albo kupowałam używane. Nowych tyle co na palcach jednej ręki ;-) Najwięcej chyba wydałam na butelki :-D:-D z których mała nie chciała pić ;-) Leżaczek dostałam pościel też ;-) Po jakims czasie dokupiłam jeszcze używana parasolkę.

reklama
Witam

M chory i musiałam iść do biura, posprzątałam przynajmniej jego bałagan bo syf niesamowity:(

Zaraz podejdę i sprawdzę jak Zuzka , na pewno nieprzebrana heh faceci , do tego nie chce mi się z nim gadać bo się pokłóciłam wczoraj

Ewi
kochana napewno bedzie dobrze, daj znac pozniej

Ja chodziłam na nfz ze względu na badania , bo za free a prywatnie aby sprawdzić czy wszystko ok, nie miałam zaufania do mojej gin i nie mieli sprzętu w przychodni:( dawałam coś koło 100 zł,
Wyprawkę kupowaliśmy sami ale większa cześć rzeczy była używana, najdroższy był wózek x-landera bo za używkę daliśmy 800 zł , ale m się napalił jak nie wiem co . I fotelik x-landera nówka czerwona za 300 zł
Ale radość szukania i kupowania bezcenna

u nas słoneczko wyszło ale zaje....wieje

Do góry