reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No proszę, szybko poszło z tą Esterą :-D trolle naprawdę lubią młode mamy :dry::sorry2:

gosdia gratulacje, super, że Zosia tak mówi :-) A jakie słowo pierwsze powiedziała? Moja niestety ''tata'' :-D:-p

Liza śliczny avatarek :tak: A gdzie suwaczek Mikołaja? ;) edit: aaaa jest, nie zauważyłam ;P

kasiek dzisiaj wyjeżdżacie? Na ile jedziesz do rodziców?

Malwina na pewno szybko Zuzia znowu zacznie sikać do nocniczka, skoro już wie co i jak :tak:;-)

Zuzię jakiś czas temu położyłam spać, bo by mi przeszkadzała. Musiałam wypełnić PITY, bo P. coś się za to nie zabierał i nie wiem kiedy by to niby wypełnił :dry: Teraz tylko wysłać i czekać na kasę :-):-)

reklama
Moja też zimą ;-) latem coś kapowała ale tylko przez chwilę, też robiłam co jakiś czas podchody jak efekt był marny to dawałam sobie spokój, każde dziecko ma swój czas i nie ma co patrzeć że tej miał 1,5 roku a tamtej 2,5, powoli małymi kroczkami i cel będzie osiągnięty :-)

Wampi, ja tam jej zmuszac nie mam zamiaru... Chcę tylko, zeby się nie bała bo własnie słyszałam ze dużo dzieci się boi nocnika, dlatego poki co niech się nim bawi.
A jeśli chodzi o roczek to wiem co zrobie do jedzenia, nie wiem co kupić małej w prezencie ;/ No i niestety miała mieć impreze 25 czyli w dzien urodzin ale moj D. musi wyjechac i bedzie tydzien później

oj dziewczyny czepiacie się dupci pupci :-p hehe
snoopy wszystkiego NAJ na NOWEJ DRODZE ŻYCIA :*
dorotar zdrówka:*

wampi i dobre te piwa?? bo np Karmi dla mnie sa ochydne ale lubię redsa pomarańczowego z takich smakowych ..
a te do czego byś upodobniła??:-p
kasiek mój połóg w obu ciążach trwał po 10 i 11 dni :-p hehe więc nie zawsze jest to 6 tyg :-p
Vegas cieszę się ze z Bisiem lepiej , no i trzymam kciuki za J &&&&
kama , kasiekkkk ciesze się że kolejna nocka sucha... czekamy na kolejne mamusie do odpieluchowania :-)

milena w mojej rodznie moje rodzeństwo każde jest spłodzone ok 2,5 - 3 msc po porodzie poprzedniego.. tylko ja taki od;ludek po 6 miesiacach :-p a jest nas 4 :-)

kasiek skąd?? no na wiosnę chwasty rosną :-p trzeba je kosić :-D buehehehe

Ewi jak się czujesz??:-)

gosida moja tak szybko ząłapała nocnik.. już kilka razy opisywałam ...napjpierw około roczku właśnie siusiała przed kąpielą wieczirem razem ze mną ( ja w ciązy to zanim zaczłęam ja kąpac musiałam siku a ona siadała na nocniku i też wtedy sikała , później to jak zdążyła to zrobiła jak nie to w pampka i jak miała 1,7 to już całkowichie chodziła bez pampersa i nie miała wpadek , jedynie na noc i do auta jeszcze jej zakładałam bo jak mi w aucie zasypiała to sikała no a później już też nie , ale też nie naciskałam tylko sakma była chętna..
a kupe jak pierwszy raz zrobiła to była taka dumna że szok :-p
a całkiem pampersa jej zdjęłam jak zaćżęła za każdym razem wołać i nie miała w pamku wpadek
a jak miała już 2 latka to nawet bez problemu sama sciągała ciuszki (często do naga się rozbierała hehe znaczy od odłu :-p ) i siadała i sama sikała a mnie wołała di wylania nocnika albo wytarcia tyłka..
a na kibelku umie bez nakładki ale jej nie sadzam bo wtedy musze isć z nią :-p a na nocnik leci sama ...:-)
kama i zgadzam sie z Toba że powoli i da się radę... bo ja się bedzie naciskać to dziecko moze się przestraszyć ....
wiadomo ze samo wkońcu zawoła i nie bedzie robiło w pampersa do 10 rż :-p

dobra lece bo na szybko muiałam poczytac :-p bo mam jeszcze trochę pracy :-)

jak bedę miała dostep to znów zajrzę :-)
buziaczki

Witam jeszcze raz :) Poczytałam co tam u Was, niestety przewinęło się tyle różnych tematów, więc jeśli pozwolicie zacznę się wypowiadać od tego postu :)

Co do nocnika, to powiem tylko, że mój synek chwilowo jak go próbuje na niego posadzić wieje z gołą pupcią oby jak najdalej ode mnie. Tak jak kilka moich poprzedniczek, planuje letnią porą powrócić do nocnikowania. Jak nie będzie miał suchego pampersa i poczuje brak komfortu po siusianiu, to może przekona się, że nocnik lub jeszcze lepiej sedes nie jest takim potworem :)

Teraz staram się odzwyczaić go od smoczka, dostaje go tylko do zasypiania. Ale przyznam, że on nigdy nie był jakimś szczególnych fanem smoczka, dlatego mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzimy :)

JOANKA witaj bo Ciebie chyba nie znam.

I po prasowane.

Właśnie apropo PITów wiecie do kiedy pracodawca i ZUS mają Obowiązek do przysłania nam PITa.????? Mi sie wydaje, że do końca lutego ale nie jestem pewna czy dobrze kojarzę.

Joanka witaj :-) jakos Cie nie pamiętam, napisz cos o sobie ;-)
gundi mała sie nie obrazi ze bedzie miala imprezke tydzien po urodzinkach ;-) napewno jakis prezencik fajny jej sprezentujesz :tak:

Nie chce mi sie nic, chlopaki mi wywalili ciuchy do skladania, czas je posprzatac ;] ehhhhhhh
Własnie sobie uswiadomiłam ze jutro post ;P nie mam nic na tą "okazje" ;/////// prócz 4 jaj :D

dorotar ja swój z zusu i od pracodawcy (bylego) dostałam wczoraj ale zupelnie nie wiem jak mam to rozliczyc:dry:
chłopa rozliczyłam i wysłałam przez internet...a siebie zeby rozliczyc to nie wiem chyba musze komus dac...
Joanka Witaj :)

no my mamy siestę poobiadową Mała śpi a my mamy chwilke na komputer i dla siebie...jakies ciacho bym zrobiła...albo cus..wogole slodkiego mi sie ostatnio chce

Witam;)
Po wczorajszym okuliscie tak jak myslalam, dostalam okulary. Dzis zamowilam i tu uwaga trafilam na oprawki za 39 zl a szkla za niecale 80:-Dw innym miejscu takie oprawki 99 a szkla 110 plus zalozenie 29:dry:
Snoopy wszytskiego naj na nowej drodze zycia;-)
Kasiek ja mam tak samo z pakowaniem, zawsze nabiore jak durna a pozniej polowy rzeczy nie uzywam:confused:
Ewi jak sie czujesz?wlasnie tez myslalam ze on za maly a mi nie przeszkadza to ze je 2 razy bo zaraz zasypia;-)
Dorotar tez dzis prasowalam, jak ja tego niecierpie:no:
Wampi znam magnusy swego czasu sporo ich pilam, sa jeszcze sliwkowe. Moj Ł jest ich fanem;-)

A i musze sie pochwalic, dzis moj maly zaczal raczokowac;-)
zdjęcie0578.jpga to moj baczek;-)

reklama
Do góry