reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Famme tak jak przed chwilą pisałam teraz jestem u innego gina (chociaż tamten to ordynatorem jest) i w sumie byłam u niego tylko na pierwszej wizycie, i pisałam własnie że mój obecny jest całkowicie przeciwny nospie, jest dobrym lekarzem i naprawde mu ufam ale wiem że jeżeli brzuch naprawde mocno boli (że aż spac nie idzie) to można wziąźć nospe...
Netgirl ja tam jem cytrusy i zgagi po nich nie mam :-) jak miałam faze na słodkie to miałam zgage ale po owocach nie mam... ale za to mam po wodzie :confused::baffled:

reklama
KASIA - no nie wiem ja tam słyszałam że nie wolno w pierwszych 3 miesiącach a później można jak boli ;-) ale lekarzem nie jestem :-p ale jak by mnie mocno brzuch bolał to bym do lekarza leciała i on by mi powiedział więc zostawmy temat tak że lepiej nie brać a jak brzuch mocno boli to do lekarza i on wtedy coś poradzi :-p

A z tymi cytrusami to sama nie wiem :-p ja tam jak mam ochotę to jem :-p

Żeby dziewczyna sie nie wystraszyła że jej tu źle radze...:
dziecko-info.com :
"Czy zażywanie w pierwszych tygodniach ciąży leku Turinal i No-Spa może źle wpływać na rozwijające się w tym czasie dziecko?
A.K. 22 sierpnia 2001

Nie, wręcz odwrotnie. Znacznie pomaga w pierwszych tygodniach rozwoju ciąży. Turinal to hormon produkowany w ciąży przez jajnik kobiety. Jeżeli jest go zbyt mało można ciążę poronić. Aby temu zapobiec podajemy ten hormon w tabletkach. No-Spa jest również lekiem zapobiegającym poronieniu przy nadmiernej kurczliwości macicy, chociaż nie jest hormonem. Zapobiega ona nadmiernej kurczliwości mięśnia macicy."

Aha jeszcze sobie przypomniałam: nie jeść wątróbki

Maduśka Witam Panią!!!:-) Ja na moją pierwszą ciążę czekałam z niecierpliwością. Do gina p-oszłam jak byłam w 4 tyg ciąży... Wtedy jeszcze nie mógł wykryć ciąży i kazał mi przyjść w 6 tyg, na badanie i na usg i wtedy okazało się że jestem. Co do witamin to ja brałam Prenatal, tańsze od Feminatalu M, ale dobre; oraz folik. A co do tych cytrusów to ja jadłam wsztstko. Nie musisz rezygnować, tylko ograniczyć z ich spożyciem. Palenie??? Hm... Mój gin mówił, że lepiej nie odstawiać palenia od razu, lecz stopniowo,(ale to już któraś pisała), po nagłym odstawieniu papierosów dziecko zostaje na głodzie nikotynowym i mogą być komplikacje.

Oleńka Znajoma też ma za sobą kilka pronień, ale z winy lekarza... Zaszła w ciążę mając 8 lat, urodziła zdrowego chłopczyka, potem założyła spiralę, po 3 latach ją zdjęła, bo chciała kolejnego dzidziusia ale poroniła, do tej pory już chyba 3 razy. Okazało się że gin co jej te spiralę zakładał ukuł jajowód i zroił się zrost i zapłodnione jajeczko nie mogł umiejscowić się bezpośrednio w macicy, tylko na jej obrzeżach...

Femme Ja miałam clotrimazolum. Musiałam go stosować dwa razy dziennie, po włożeniu globulki...

Kasia dlaczego nie jesc wątróbki??
a jak ja jadlam to cos nie tak?
jakie to ma nieporzadane skutki?
przeciez w watrobce jest najwiecej kwasu foliowego

KASIA - no ale to lekarz musi stwierdzić nie wolno sobie tak po prostu brać nospy jak zaboli trochę brzuszek ... jak jest konieczność to się i lekarz o tym powinien decydować w pierwszych miesiącach jak coś jest nie tak.

Madzia Wątróbka jest zdrowa, ale to już takie przeświadczenie jest że jej w ciązy nie można jeść. U nas położne mówiły tylko o jej ograniczaniu.A w szpitalu na ginekologii po prostu na pbiad ciężarnym dają od czasu do czasu...

Dziewczyny Nospa jest przecierz lekiem rozkurczowym, tak więc jeśli macica si ę napina to lepiej ją wziąść, ale tak jak Femme pisze lepiej wpierw skonsu7ltować się z loekarzem... Wystarczy przeczytać ulotkię...

Ostatnia edycja:
Ewi, ja do lekarza w czwartek uciekam, ale jak mi będzie kazała poczekać na ostateczną decyzję to się chyba załamię. Ja muszę wiedzieć najlepiej już teraz. Chce usg, chce to wszystko przeżyć :-) Ja niecierpliwa jestem :-)

Maduśka cierpliwość popłaca... Zobaczysz im dłużej będziesz czekała tym większa niecierpliwość, ale widok bijącego serduszka spprawi, że cały dzień będziesz chodziła w skowronkach... Jejku, ja to sie popłakałam na pierwszym usg...

To ja zmykam... Zaraz cały pakiet megabajtów zużyję i wtedy S będzie zdenerwowany,,, Trzymta się...

reklama
MADUSKA - ja jak mi test wyszedł pozytywnie to od razu pobiegłam zrobić test z krwi BETA-HCG on w sumie chyba 100% pewności daje no i czekając 2 godziny na wynik myślałam że nie wytrzymam co dopiero jak bym miała parę dni czekać :-p ... no i wyszło że to 6 tydzień bo tam od razu pisze który tydzień :-) jak się tak niecierpliwisz to leć do szpitala i sobie zrób ten test on chyba 30-40 zł kosztuje ;-)

Do góry