reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witaj magdo:) mam nadzieje ze zostaniesz u nas dluzej:)To milo ze pojawily sie i u ciebie dwie kreseczki:-)Teraz zycze by lekarz to potwierdzil:-)
A co do takich objawow to ja mialam podobnie czulam sie jak bym miala okres i piersi strasznie bolaly...no i jeszcze bardzo zmeczona caly czas bylam... i nudnosci....:-(blee...zycze powodzeniia i zapraszam do czestej rozmowy:-)

reklama
Maduśka witam wśród młodych mam... a więc... najlepiej kup sobie folik- kwas foliowy, co do witamin to ja biore feminatal N... ale one są drogie (wszyscy mi tak mówią że są najdroższe) więc może inna dziewczyna ci poradzi, ale w sumie możesz z witaminami poczekać do tego czwartku ale kwas kup już teraz... Lekarz powiedziałby ci pewnie że jesteś w 4tyg3dniu ciąży (płud jest zawsze 2tyg młodszy) a co do bóli to ja też miałam takie miesiączkowe, niektóre biorą nospe ale ja nie brałam i przetrwałam... Udzielaj sie jak najwięcej no i trzymamu kciukasy...aha, na potwierdzenie może być zawcześnie...
Madzia no to pobiorą ci przed wypiciem i godzine po wypiciu... ja musiałam siedzieć 2godziny... I tak jak mikus_a pisze, takiej słodyczy nigdy w buzi nie miałam... trzy dni potem jak sie coli napiłam to czułam samą glukoze...
Mikus_a oj cięzko i daje popalić... ale jeszcze nie mam tak że chciałabym żeby wyskoczył... gdzieś za 1,5tyg pewnie mi sie to włączy

A jest szansa, żeby to juz potwierdził... Nie mam pojęcia jak się liczy czas ciąży. Czy od ostatniej miesiączki czyli to już 5 tydzień czy od zapłodnienia czyli 3 tydzień? Słyszałam, że dopiero od 4 tygodnia lekarz będzie w stanie potwierdzić ciąże. Ja jestem totalnie zielona w temacie ciąży. Narazie nie zamierzam rodziców informować. Poczekam, aż się wyprowadzą na drugi koniec Warszawy ;-) Czy jakieś witaminy powinnam już sobie kupić?
Martwi mnie jeszcze to, że przez ostatni miesiąc trochę imprezowałam na urlopie. Wiadomo alkohol, papierosy. Od wczoraj nie palę (nie wiem jak mi się to udaje, bo jestem nałogowiec :-)). Czy to mogło zaszkodzić dziecku?
Wybaczcie, że wam głowę zawracam :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maduśka witamy:tak: Tak,jak dziewczyny radzą na razie bierz Folik,a później to już lekarz ci powie co dalej.Jeśli miałaś miesiączkę 21 lipca to lekarz już potwierdzi czy widać zarodek.Te bóle brzuszka o normalne,ale jak będziesz u lekarza to powiedz mu o tym żebyś była spokojna:tak: No i przede wszystkim teraz musisz mieć dużo spokoju:tak:
Ja od wczoraj czuje się jakby mnie wyciągnęli z pralki....Nie mam na nic siły,kręci mi sie w głowie...Pogoda mnie dobija,bo ciśnienie skacze i ciągle jest mi duszno...Do tego przez 2 dni miałam taką zgagę,ze cały czas mnie mdliło i chciało mi się wymiotować...Dopiero teraz dostałam smaka na owoce i soki,a przez tą zgagę nie mogłam jeść:-( Na szczęście dzisiaj już nie jest taka straszna...Ale dalej czuje sie okropnie...Masakra...

Upierdliwa jestem ;-) Przepraszam :sorry2:
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Wiele to dla mnie znaczy, bo dzięki Wam zaczynam już składać powolusieńko wszystko w całość :-)
Jeszcze jedno mam pytanie co do tygodnia ciąży. Kalkulator na babyboom pokazał, że to 5 tydzień i 3 dzień. Kasia napisała mi, że 4 i 3 dzień. Mi też się wydaje, że 4 tydzień, to jak to w końcu jest :-)
Ale powiem Wam, że już się nie mogę doczekać usg i tego wszystkiego :-). Boję się tylko, że testy mnie oszukałay i wcale w ciąży nie jestem. Kurcze wczoraj w szoku, to ryczałam cały dzień, a teraz jestem przeszczęśliwa ;-)

magda...Jezeli jestes nalogowcem nie powinnas gwaltownie rzucac palenia ... plod juz i tak ma w sobie nikotyne... stopniowo rzucaj palenie ale nie z dnia na dzien...A co do witamin ogolnie lekarze nie zalecaja brania witamin do 3 miesiaca ciazy... wiec narazie sam folik wystarczy... jest nie drogi a dostarcza kwas foliowy w wystarczajacej dawce...

Ania: Przykro mi bardzo, że tak się czujesz... Który tydzień? Na początku też miałaś takie samopoczucie?

Mnie to tylko boli brzuch tak jak na okres, trochę piersi i narazie jest pełen luzik :-) Aaaa i nie mam apetytu... Czy powinnam coś w siebie wciskać na siłę? I najlepiej co?

madzia nie zgodze sie z toba ani co do papierosów ani co do witamin... jeżeli udaje sie dziewczynie nie palić to niech nie pali bo później bedzie przekładać rzucenie "na następny dzień"ja rzuciłam papierosy z dnia na dzień i lekarz powiedział: "w końću są młode i odpowiedzialne" a witaminy trzeba brać bo maleństwo ciągnie z ciebie wszystko!
maduśka jeśli chodzi o alkohol to jeżeli piłaś to czasu już nie cofniesz... jeżeli odstawisz alkohol i papierosy przez pierwsze 6tyg to na maleństwo nie bedzie miało wcześniejsze picie wpływu... wiadomo że lepiej zrezygnować z używek jeszcze przed ciążą no ale nie zawsze jest to możliwe :-p
Co do liczenia ciąży to jest tak że liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki... i tak termin wypada ci na podajrze 2maja2009... 4tyg3dni to czas ciąży jaki masz już za sobą, a tu kalkulator podaje że jesteś w tej chwili w piątym tyg... no bo wiadomo jeśli masz za sobą 4tyg i 3dni to znaczy że leci ci 5tydzień

Kasia ogolnie co do papierosow to sama lekarz powiedziala bym nie rzuciala z dnia na dzien....dziecko wyciaga witaminy ale takze plod jest mlody i niektore witaminy mu szkodza...

reklama
Kasiu, dziękuję bardzo za info. Troszeńkę mnie uspokoiłaś. Straszne mam wyrzuty sumienia, że paliłam i piłam w trakcie ciąży, ale nie wiedziałam o tym, że ktoś się szykuje w brzuszku. Ja ogólnie panikara jestem ;-)
A czy jest możliwość, że test wyszedł pozytywny, a mogę nie być w ciąży? 2 miesiące temu odstawiłam tabletki, czy to mogło mi cosik pomieszać?

Może napiszecie mi coś o sobie? :-) Mam zamiar zostać z Wami dłużej :-)
Pozdrawiam!

Od wczoraj nie robię nic innego tylko czytam wszystko na temat ciąży :-)
Ale ważniejsze dla mnie są opinie innych Kobiet, niż artykuły. Dlatego zapytałam ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry