reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Milenaaa najmlodsza hhehehe no co ty ;-) wydaje ci sie ;-)
Co do siostry tp nie byla zła napewno, chyba ze na poczatku, i to pewnie na siebie ze ona nie moze a ty zaszlas...
Ja mam siostre 5 lat starsza i pierwsze dziecko mialam ja;-) potem obie w 2007 urodzilysmy, na tą chwile ja mam trójke a siostra ma corke i jest we wczesnej (7-9tc) drugiej ciąży :tak: ;-)
sali ponoć, ale kazdy ma inne priorytety ;]
Kamcia ja nie mowie ze bym nie chciala czwartego dziecka bo fizycznie i psyhicznie to bym chciala :-p taka ja matka wszystkich dzieci,a jak widze filmy z malymi bobaskami czy porodami to łzy ronie ;P ale rzeczywistosc dobija i nie mozemy pozwolić sobie bynajmnie narazie na czwarte ;]

Ja dom ogarnelam, wiec mam juz luzik :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Sali u mnie podobnie jak u Lizy żadnych planów. Teraz ze względu na chorą Majkę, bo tak to bym odwiedziła koleżankę,

ViKamcia u mnie Majka raz może 2 razy w życiu miała włączone BabyTV ale nawet ją nie interesowało. ;-) za to potrafi włączyć PCta dziadka a nikt (przynajmniej nei chcą się przyznać;-)) jej tego nie pokazywał:eek:

Lokak a ze 2 dni temu nikogo nie było:p

Milena to będziecie mieć niespodziankę:p Ja bym nie wytrzymałam byłam przekonana że chłopak na 100% ale marzyłam o dziewczynce:p i tak od 20tyg dziewczynka na każdym USG i tak mam:)
No przykra sprawa z Twoją siostrą no bo Ty w sumie nie starałaś się pewnie chciałaś mieć dzieci ale nie teraz a ona nie może smutne to bo tyle jest matek co nie powinny mieć dzieci a z łatwością zachodzą ale nie rozwijam tego tematu... A powiedz jak rodzice zareagowali? I może jakąś fote nam wrzucisz??:)

Kamcia
że Ty czytasz wiem :) Wymalowaliście już?? Pokaż efekt końcowy:)

Liza ja pitole to przyjedz i mi pomóż:p Teraz to Milena chyba najmłodsza mówię o tym momencie:)

Wróciłam od tego baławana... Ręce mi odpadają a jeszcze muszę podłogi umyć i kurze pościerać... Na dziś żadnych planów bo mąż mnie wyciulał i dopiero z Niemiec wraca... Nasz świadek dzwonił żebym szła ale to nie wypada bo i tak zawsze siedzę z samymi chłopakami ale jest C a tak to samej nie bardzo z nimi:p
PO PRACY RODACY!!!

Zobacz załącznik 438705Proszę zdjęcie USG , troszkę słaba jakoś , ale to wina Mojej komórki ;D Zdjęcie z pierwszej wizyty u lekarza 7 tydzien.

LIZA : Skoro tak mówisz . Właśnie no nie wiedziałam jak to określić . Bo zła to nie była bo choć jest daleko to dzień w dzień jakieś rady ( bo to bo tamto ) Zresztą obie siostry strasznie sie starają . To mi siostra ubranka zostawi ( zawsze kupuje nowe , i dla chłopca i dla dziewczynki )wiec szkoda . Wyprać i do użytku ..

kasiek88kasiek Straszne takie coś . Nie planowałam . Chcę dziecko bo lubię dzieci , ale miało być za min jakieś dwa lata . No ale cóż wyszło jak wyszło, jestem szczęśliwa . Tak popatrzeć ile właśnie nieodpowiedzialnych ludzi rodzi dzieci , ile usuwają , a ktoś kto tak tego chce nie może . No cóż nic się nie poradzi . Może in vitro się uda kiedyś i Moja siostra będzie szczęśliwa .

Ja sie pozbyłam dzieci z mezem na spacerek hehe.Straszna chlapa u nas...za tydzien ma bys 8 stopni na plusie..czuc wiosne hehe.

Liza priorytety nie maja nic wspólnego z tym zeby od czasu do czasu wyrwac sie gdzies bez dzieci,ale wiadomo każdy ma inny charakter,ja lubie towarzystwo w domu i poza domem,duzo znajomych wpada do nas z dziecmi i jest wesoło,choc ty masz wesoło na codzien,ale nie wierze ze nie marzycie z mezem zeby wyjsc od czasu do czasu bez dzieci(zreszta chyba nie dawno pisałas o wyjsciu cos;))
Wiadomo ze dzieci to najwiekszy priorytet rodziców bez dwóch zdan;))

Milena własnie przypomniał mi sie mój sen:sniło mi sie ze urodziłam trzecie dziecko(córeczke)i dałam na imie Milena hehehe.
Swoja droga bardzo podoba mi sie to imie,no i Milena to pierwsze milosc mojego syna hehe

Vikamcia skorzystałam z tej strony tu sa juz gry dla dzieci od dwóch lat wiec za mała nie jest kwestia tego czy dwu letnie dziecko komputerem potrafi sie posługiwac a w szczególnosci myszką,lekka przesada ale takie czasy nastały. http://ciufcia.pl/gry-dla-dzieci/gry-i-zabawy-dla-maluchow Kaja tak czy tak woli bajki;P

Ostatnia edycja:
Hej Laski. Ja sobie sprzątam, jak to bywa w sobotę. Niewiele mi już zostało. Gorzej, że już mi się nie chce, no ale ktoś musi:-p Moja córa czasem ogląda jakieś bajki razem ze mną, ale ma tzw. limity. Np. rano jak wstanie lecą w tv jakieś bajki, zwłaszcza Ul na kanale Disney Junior, Młoda lubi tę bajkę i tyle, więcej nie ogląda do popołudnia. Popołudniu ja wracam z pracy i z racji, że Młoda nigdy nie chce mi dać zjeść obiadu to jej włączam jej ukochane Stacyjkowo lub Misia Ruperta na dvd i poogląda max 30min. I na ogół tyle. Martynka uwielbia się bawić zabawkami, więc nie mam z nią problemów.

Sali biedna Kajka. Mam nadzieję, że raz dwa jej to minie. Z tymi wyjściami racja. Ja niby taka domatorka a jak mąż mnie zaprosił nie tak dawno na piwko to wróciłam pełna poweru i poczułam jak to dobrze czasem gdzieś wyjść. Więc jestem za. Praca, dom i dziecko są bardzo ważne, dziecko najważniejsze, ale relax dla mamusi też ważny bo wtedy ma więcej cierpliwości i siłek dla dziecka:-)
Liza czwórka dzieci w tym państwie to faktycznie trudna sprawa.. Ale kto wie, może doczekacie kiedyś:-)
Lolkak zdrówka dla Majeczki:-)
Milena witaj:-) Podziwiam, że nie chcesz znać płci dziecka, mnie to skręcało z czekania na ten tydz., w którym mogłoby już coś być widać na usg:-) I moje marzenie się spełniło bo jest córeczka, a mąż jak Twój Mężczyzna też był pewny, że będzie syn, innej opcji nie brał pod uwagę:-) Zdziwił się, nie wiem czy zawiódł, wątpię, w każdym razie dziś jest w córci bardziej zakochany niż we własnej żonie:-D
Kasiek brawa dla córci:-)

Milena rzeczywiście kiepsko widać ale jakaś fasolinka jest:) A jakie plany na przyszłość ze ślubem pewnie czekacie na razie??

Vegas mój jak wyszliśmy z USG troszkę zawiedziony był ale szybciutko mu minęło Dominika do niego podobna a jak się bawią szok...

Uff jeszcze kurze ale już mi się nie chce... Odkąd C nie ma to cały czas mi na ręce włazi do tego nic nie mogę zrobić i schodzi mi się. Jeszcze posikała mi się coś mi się wydaje że to z tęskonty za tatą

HEJKA

DOROTAR ja nie powiedziałam że młody siedzi na kompie godzinami, on wie że czasem może, i włącza go np jak mu pozwolę bo muszę iśc po drzewo albo coś zrobic, bo tu u moich rodziców nie ma młody tyle zabawek, albo nie jest wsio tak przystosowane żeby został na tą chwile bez konkretnego zajęcia, w domu ja mu też nie pozwalam, ale M jak z nim jest a ja jestem w pracy to o godzinie 19 jest już padnięty po 19godzinach na nogach to chce odsapnąc, a na Kacpra czasem ciężko znaleźc sposób żeby dał człowiekowi odsapnąc bo jest dzieckiem które naprawde ma tyle adrenaliny że masakra, nawet w przedszkolu to podkreślają że jest nadzwyczaj żywiołowy...

MILENA witam i gratuluje

Eh, mnie gardło zaczyna bolec, plecy mnie bolą, i wogóle dziwnie się czuje... Idę zaraz spac...

Hej.
MILENA Witaj. No mam nadzieję że zostaniesz u nas to będę miała towarzystwo. Oj są i młodsze dziewczyny które rodzą :-) masz super podejście. Fajnie że siostry zaakceptowały twoja ciążę. I mam nadzieję że ta co nie może zajść w ciążę w końcu ujży upragnione dwie kreski.
KASIEK Gratuluję suchej nocki.

ja zmagam się z nadętym brzuchem. Do tego dochodzi ból. Normalnie masakra. A nawet nospy nie mam w domu.

reklama
Wampi hehe bunt dwulatka skąd ja to znam:p

Ewi przypadłości ciążowe Cię złapały??

C już w drodze mówi że jak się obudzę to już będzie... WRESZCIE!!!

Do góry