reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dorotar tak nie będzie jej :-)

anna my się nie zna,my więc witaj :-)
wiuesz ja też bardzo chciąłam drugiego dzidziusa, ba , nawet rok po roku.... :-) ale mam troszkę większą różnicę , bo rok i 5 msc..
i bardzo ale to bardzo sie ciesze :-)
najciężej miałam w momencie kiedy Emma już nie tylko spała ale i chciała siadać zaczęła się bawić zabawkami..
bo wtedy Vi miusiałam pilnowac żeby jej podczas zabawy nie zrobiła krzywdy to było między 3 a 6 msc.. a teraz..
supoer mam z dziewczynmami .. Vi jest taka kochana , pilnuje jej bawią się razem zabawkami,.. łażą jedna za drugą....
fajnie mieć 2 dzieci z małą różnicą wieku :-) bo maja się z kim bawić.. i sie rozumieją..
a jesli o tesciową co wam przeszkadza to ze mieszkacie z tesciową?? dziecko to nie pies żbey wam zabroniła trzymac w domu ;-)
jak zajdziewsz w ciążę to bedzie się musiała przyzwyczaić do tego faktu..
pamiętaj że tesciowa to tez matka ... Twojego męża.. i tak samo babcia... twoejgo dziecka...
to tak jakbyście mieszkali u Ciebie a mąż by Ci pwoeidział nie zrobie ci dziecka bo mieszkam z tesciową ;-)
mam nadzieję ze się zdecydujecie działać skoro aż tak ci z tym źle..:-)

tzn moje że bardzo się ciesze nie znaczyło ze cięszę się iż różnica ta jest większa niż rok po roku
tylko ze się ciesze , bo to była dobra decyzja żeby mieć 2 dziecki z podobną różnicą wieku

Ostatnia edycja:
reklama
Tak propo gadania dzieci. To mojej siostry syn zaczął mówić jak miał 4 lata. Ale on miał problemy.. Długa historia.
Moja Zosia mówi tylko da(daj), tam, łał i po swojemu ciągle gaworzy.

Anna, musicie sobie to przemyśleć.. Ja osobiście na drugie dziecko bym się teraz nie zdecydowała. Chyba, ze udział przypadku by zadziałał :p. Nie stać nas na drugie, nie mamy tyle miejsca itp. itd. Może jak Zosia pójdzie do przedszkola, albo do szkoły.. Pomysłi się.

U nas dzisiaj też ładniej trochę. Wezmę Zosie na spacer po obiedzie może.

A w ogóle to Zosia zjadła dzisiaj Bounty :| trzy gryzy tylko.... ale zrobiła to z prędkością światła...

Vikamcia- hehe :)dzięki. tez tak uwazam i tez chce by miedzy moja Wiktorią a jej rodzeństwem była mała różnica wieku. Teściów mam wspaniałbych bardzo kochają małą. Wiec uważam ze tragedii by nie było gdyby się pojawiła wnusia albo wnusio nowy. Tesciowa w prawdzie sama sie pytała kiedy nastepnego dzidziusia bedziemy mieli. Niczego nam nie brakuje. Mamy wszystko czego tylko chcemy. Jednak mąż się martwi ze moglibysmy sobie rady nie dac. sam chce dziecko ale sie martwii bo nie chce by czegokolwiek nam brakowało.

anna rok i 5 msc u nas i tyez mam Victorię starszą hihih :-p
bo Vi jest z listopada 2009 a Emma z kwietnia 2011
miało być rónwe rok i 6 msc no ale Emma się poiśpieszyła na świat i nie załapala się na maj hehe :-p

to jeśli teściów masz spoko to nie masz się o co obawiać... :-)
myslę ze sobie poradzisz... teście pomoga:-p
ja tu nie mam nkogo za granica i nikt mi nie pomaga jestem zdana na siebie i męża i sobie radzimy :-)

edit ../ skapnęłam się ze ostatnio na jednym wątkiu napisałam ze jest róznica rok i 7 msc a nie 5 :eek: musiałam edytować...
tylko skąd taka mysl mi przyszła do głowy ... :szok:

Ostatnia edycja:
ViKamcia czyli Marsini okazała się trollem???

WAMPI no ja chrzciny za 2 i pół tygodnia, więc lada dzień.

wampi no tyle miała jak ją ostatnio miezyli ...chcooaż mi się nie wydaje że taka dłuaga aż jest..
a tak na oko jest o ok pół głowy mniejsza od Viki :tak: no a jeśli chodzi o ciuchy to mbluzy Vi mój mąż zakłada Emmie .. przez pomyłkę ,,. i sa na nią dobre :szok: i obie chodza w tych samych :-p hehe

dorota tak okazała się trollem

Ostatnia edycja:
:) Dziękuje Wam za odpowiedzi :) zobaczymy jak sie sprawy potoczą :) wiem ze bedzie dobrze. :)
Musi być!
Wiktoria podziebiona ,ja tez . Leków nakupowałam i się kurujemy.
Moze zaraz zaśnie to sie położe i odpoczne w koncu bo łeb mi rozsadza.

Jeszcze kilka miesięcy temu jak Wiki była w brzusiu to sie strasznie bałam jak to będzie. A teraz? Jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie z moim szkrabem.A będe jeszcze szczęśliwsza mam nadzieje za niecały rok :)

bluzkami.. bo nózki to Emma ma krótkie...
woógle zaiwazyłam ze właśńie Emma jest długa w tułowiu , a Vi miała długie nogi od urodzenia :tak:
wogóle wampi jak mi napisąłas że Twój taki niski to zaczłęam się zastanawiać co do Emmy...
ale na szczescie za tydzień mamy bilans i dla Emmy na 8-9 msc i dla Vi na 2 latka... to zobaczę ile ważą i ile teraz mierzy :tak: :-)

Anna witaj ;-) ja mam dzieciaczki akurat rok po roku ;) dokladnie rok i 3tyg miedzy starszakami jest roźnica ;-) fakt na poczatku nie bylo łatwo bo dwoje malych szkrabow do ogarniecia ale dalam rade ;-) i dolaczam sie do tego co pisaly dziewczyny jezeli stac was na bobasa, itd. to nic nie stoi na przeszkodzie, decyzje musicie podjac razem z mezem.
No i zdrowka zycze!!! :-)

U mnie Miki ma kolo 89-90cm ;P tez wysoki jak na swoj wiek,starszaki byly kurduplami :-D

reklama
Hej ja przerobiłam tylko dzisiaj i wczoraj późny wieczór... Może i dobrze że mnie nie było cóż powiedzieć miałyście racje:-p Ja może nie naiwna ale chce zawsze poznać cóż wyszło jak wyszło... Trochę chryja się zrobiła i jestem tak jak Umi za tym żeby nie na głównym tak robić ale przyznam Wam miałyście nosa:)

Co do rozmowy o gadaniu nie włączam się bo znowu mi przykro będzie...

Lolkak
fajnie że się pokazałaś wiesz ja pamiętam że moja jak się zbliżała do 1,5 roku też nieznośna była:) Przejdzie:)

Liza no tak Miki w tym roku 2 latka szok:) Fajnie że Hania sobie tak radzi:)

Anna witaj:) No jeśli jest tak jak piszesz że jesteście gotowi przede wszystkim macie środki to czemu nie:) Do dzieła:) Zdrówka:)

Młoda śpi a ja wpadłam zobaczyć co się działo 2 dni:p Tęskniłyście??:zawstydzona/y: 23 strony nadrukowałyście hehe nadrobiłam 8 Szalone:p Młoda śpi C na jazdach:)

Do góry