reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Liza czekaj to Hania nie moze teraz do pierwszej klasy iść:nerd:?
Jesli nauczyciele wyrazają zgode i rodzic chce to moze isc do pierwszej klasy w tym roku. T
eraz mamy takie prawo ze rodzic o wszystkim decyduje, nie ma czegos takiego ze dziecko nie zdaje, jesli rodzic sie uprze to dziecko musi isc do klasy dalej, nie zostaje w tyle ;] jezeli rodzic chce by zostalo z jednym zagorzeniem rok do tylu to tak jest... paranoja...

Liza no pewnie nie ma co jej na siłe przetrzymywać kolejny rok :tak:

Julka ostatnio nauczyła się mówić "Józiu" ( Józef to jej ojciec ;-) ) i biega za J po całym domu i drze sie "józiu józiu" komednia :-D
:happy: :happy: musi to śmiesznie wyglądac:-D nagraj ją :-D

Na moje to nie mówione ze chłopcy później zaczynaja gadulic i Tymek i Kaja mowili zdaniami jak skonczyli 20 miesiec
Kaja to w ogóle ewenement hihi.
Nikt tego nie pisze ze tak jest, u mnie Hania z Danielem jak mieli 20mies tez juz pieknie gadali,a Miki jednak tak nie gada ;-)

Zaliczylismy spacer, chlopakizazyczyli sobie kakaoi ogladaja przyjaciele z kieszonkowa ;]
Obiad mam z wczoraj,tylko kaszy dogotuje i tyle,ogarne jak mlody pojdzie spac... :)

reklama
oj sali zgadzam się z Tobą...

kurde dziewczyny normalnie wczoraj to miałam takiego doła ze ręce mi opadły i nie wiedziałam co robić :-(

dzisiaj juz mi lepiej ale i tak nie jestem w zadowalającej pozycji :no:

Ja na nic nigdy nie naciskałam u moich dzieci...mysle ze wrecz nie mozna przyspieszyc mowy u dziecka...mozna mu pomóc np.czytajac bajki bo tylko takie "metody"stosowalismy hehe.

Kaja jak miala 21 miesiecy spiewała "zuzia lalalalalala"ale melodyjnie heheeh. Teraz to wszystkie piosenki Pana tik taka zna jest jego wielka fanką...kto by pomyslał...stare ale jare hihi

Vikamcia no ja tez czułam, tak jak większość dziewczyn tylko mi się miecza z pochwy nie chciało wyciągac :-) jam zołza jeno leniwa...

co do mówienia dzieci - to mój syn mówi najlepiej , włada doskonale językiem i pepla całymi zdaniami ... po marsjańsku ! mówię WAM !

heheh rox nie dziwię się...:-)

wampi moja mam też mi mówiła ze zaczęłam mówić jak miałam 10 msc... i moja Vi tez tak zaczęła bo zaczynała wtedy od pojedyńczych słów (poza mama , tata. baba bo to móiał wczesńiej) to mówiła już pojedyńcze słowa takie jak drzwi , tata papa , tam , kotek , śato(światło) i kilka innych .. do roczku umiała powiedzię c"tata paci (w pracy) idziemy papa , oc tu , oć tam , do góji (góry) itp jak miała półtorej roczku to jujż pięknie mówiła zdaniami krótkimi "myjś głowę , myjkę ręce , tam jest trawa , biegam sobie , skakam (skaczę) sobie , tam sa kwiatki , tam jest auto , tata robi alo (halo) dzieimy na dwór itp....
a teraz jej się "gebka" nie zamyka :-p
ostatnio tak specjalnie się kłociłam z nią o kakao.. nagrsałam kamerą bo aparat mam popsuty ,to wam pokażę jaki pyskol z niej :-:

a Emma :)
jak na razie mówi mam tata baba , dziadzia (tak przez skype do dziadka :-) ) i tam
i to wszytsko jak na razie :-p

Witam mamusie :)
Dawno nie pisałam i pewnie mnie nie pamiętacie.
Mam 19 lat i mam 5miesięczną córeczke.Przypomniałam sobie o Was bo ogromnie zmagam sie z moimi myślami. Wraz z mężem ogromnie pragniemy drugiego dzidziusia. Spać po nocach nie moge myśląc ze musimy sie wstrzymac przez wzgląd na to ze mieszkamy u teściów.Nie ma dnia bym o tym nie myslała. Jest mi źle z samą sobą.Kocham moją córeczkę z całego serca ale czuje sie nie spełniona.Co o tym sądzidzie?

Witajcie.
O kurczę jaka afera wczoraj. Czyli co wyszło z MARSYNI juz jej tu nie będzie tak????
Wow pogoda się poprawia, dziś na zakupkach byłam powoli się obkupuję na chrzciny, takie rzeczy jak puszki, majone co może 3 tyg poleżeć, co bym na raz nie musiała kupę kasy wydać.

ANNE a czemu się martwisz, chyba teście Cie dzieci nie będą chować, to wasza decyzja. My mieszkamy u mojej mamy, mamy jeden pokój dla na, łazienka i kuchnia wspólna i tez już mam 2 dziec. Jeśli masz być nie spełniona. Życzę powodzenia.

Liza sprobuję nagrać :tak:

Rox to nasze zołzowate dzieciaki dogadałyby się w 100% :-D moja babcia mówi że Julka to "Gerbajczyk" :-D bo po "gerbajsk" mówi :-D

Anna ja juz 4miesiace po porodzie bardzo chcialam mieć 2dziecko jakimś "cudem" wtedy nie zaszłam a poszaleliśmy kilka razy, później też jęczałam J żebyśmy się postarali, na szczęście mój osobisty mąż zachował zimną krew i dzisiaj mu za to dziękuje,mamy jeszcze czas na dzieci nie ma co się spieszyć :-)
To taka moja historia a decyzję o drugim dziecku musicie podjąć wspólnie w Twoim partnerem, my Ci jej podjąć nie pomożemy, weź pod uwagę wszystkie za i przeciw, czy macie warunki na 2kę dzieci, czy będzie Was stać na kupowanie wszystkiego, podwójnie. Myslę że szczera racjolnalna rozmowa pomoże Wam podjąć tą ważną decyzje, powodzenia :-)

reklama
Ja jestem pewna ze damy sobie rade. ale jak wyjdzie w praniu?
Normalnie z tego wszystkiego chyba powinnam do jakiegos psychologa pójść . ale czuje ze jezeli o mnie chodzi to jestem zdecydowana.

Do góry