reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Myrsini tez mam wizyte u ginekologa 13 lutego i juz sie boje;((

Liza forum mam normalne;)

Ja sie bałam ze Kaja wczoraj bedzie wymiotowac,bo ostatnio zwalił Tymek ambi pur te kulku i pekło troche opakowanie ze da sie je wyjąc...no i wczoraj Kai pachniały rece nimi i dwie lezały na ziemi i pytam czy jadła a ta sie smieje ze tak potem ze nie.Badz tu madra;/ No ale jest ok a kulki stioja juz na górnej pólce tam chyba nie siegnie;/

reklama
cześć dziewczyny

Dorotar spóźnione zyczenia imieninowe, fajna fryzurka:")

Liza ja tez mam taki szeroki ekran , ale znika później, może Daniel coś zjadł wczoraj na noc???

Ja wczoraj pół dnia dzwoniłam po lekarzach , aż w końcu się dodzwoniłam do ortopedy z Zuzia mam na 21 marca !!!, 1, 5 miesiąca czekania
Musiałam tez o paszporty zadzwonić , bo mamy w planach urlop w wakacje i wyjazd do Rumuni, Czarnogóry ...

Malwina, fajne wakacje wam się zapowiadają ;). My chcielibyśmy do Hiszpanii, albo Chorwacji... Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie nic ;p
Sali, ja też już wszystko trzymam na górze. Bo Zosie takie rzeczy interesuja ;P.
Liza, może zjadł coś wieczorem?
Myrsyni, IMPLAST, to chyba polska firma, więc wątpie zeby te wózki dotarły aż do Grecji...:) No ale sprawdzić nie Zaszkodzi.

Witajcie.

SNOOPY to nie tak do końca, że nie mam śladu brzucha 2 miesiące po porodzie. Mam mam ale ratuję się pasem poporodowym, polecam świetnie ściąga fałdy na brzuchu i pozwala się wchłaniać powoli brzuszkowi.

MYRSINI już wstawiałam nie raz tu swoje zdjęcia, ale może jeszcze Cię nie było. Specialnie dla Ciebie wrzucę jakieś wcześniejsze.
No to moje różne odsłony::

1 (1).jpgpoczątek ciąży z Amelką sierpień 2008
1 (2).jpgwrzesień 2009
1 (3).jpg W pracy czerwiec 2010
1 (4).jpg1 (5).jpgLato 2010
1 (6).jpgZima 2010 z mężusiem
1 (7).jpg1 (8).jpg1 (9).jpeg1 (10).jpegCiąża z Kacperkiem.
Jak widać w jednym kolorku ciężko mi przez dłuższy czas wytrzymać, ale tak to już jest, choroba zawodowa.

Helloł

Liza Julka też ostatnio w nocy zwymiotowała a z rana jak nowo narodzona.

Malwina byłam przejazdem w Rumunii po drodze do Bułgarii ale te dwa kraje nie przypadly mi do gustu, ale mam nadzieje że Wam się będzie podobało :-)

Gosdia fajne są te wózeczki, tylko teraz przeginają ostro z ceną ok 2 tyś za gondolę+ spacerówkę to jak dla mnie za taki wózek to cena jest co najmniej śmieszna...
A Chorwacja mmm... to jest to :-) 2 razy byłam i na pewno na tym się nie skończy, ale nie z małym dzieckiem ;-) bardzo słona woda i kamienista plaża, to za dużo ale za kilka lat na pewno :tak:

sali, o to idziemy razem sie zbadać;-)A czego sie boisz, ciąży?
gosdia, a to pewnie u nas nie ma tej firmy wózka
dorotar, zmieniasz sie jak cameleon:tak:Za kazdym razem inna dziewczyna, super!W jasnych wloskach też Ci ładnie.A foto z brzuszkiem cudne:-)
Ja jakos nigdy koloru włosów nie zmienialam ani nic szczególnego nie robiłam i chyba trzeba zacząć bo nudna zaczynam sie robić:-D:-D
kaama, a gdzie dokładnie byliście w Chorwacji?Bo my jezdzimy na wyspe Hvar polecam
No ale dziewczyny a Grecja???Może i w kryzysie ale tez piekna i jak tańsze zrobiły sie oferty przez kryzys:-p

co do wymiotow u dzieci to nie przejmujcie sie az tak nimi jesli zdazaja sie raz na jakis czas.Najczestsza przyczyna sa złe nawyki zywienia np.jabłko zjedzone wieczorem może spowodować wymioty i tym podobne..Gdy miałam praktyki na pediatrii to maluchy potrafiły wymiotować z byle powodu podczas jedzenia gdy im na przyklad cos nie smakowało albo z przejedzenia, od płaczu, albo było jedno dziecko co wymiotowało na widok czegos brzydkiego np widoku k..y lub wymiotów innego dziecka :-p

trzymajcie kciuki za mnie dzisiaj o 12 mam egzamin

vampi
wspomnienia sa cool;) Ja tez czesto wspominam swój pierwszy raz a czesciej to dzień kiedy nasze dziecko powstało ale nie pamietam szczegółów;P Ale wiem jakiego dnia hehe

i jeszcze jedno wracajac do wymiotów to nie miałam na myśli dzieci chorych na rózne infekcje patologiczne bo wiadomo że chore dziecko wymiotuje przez stan zapalny w organizmie ale chodziło mi o dzieci z chorzeniami ortopedycznymi lub okulistyczne miedzy innymi i gdzie wymioty były bez przyczyny powaznej.Więc mamusie nie martwcie sie tak;)

Ostatnia edycja:
kaamaa no u mnie dzis tak z Danielem ;P heh ;]
wampi jakas modernizacja jest forum i tak przez pare dni ma byc ponoc ;] fajne wspominki :) 6 lat temu gdzies tak w styczniu na koniec powstala Hania, a w lutym powstal Daniel ;) tez pod koniec... :) ogoldalam zdjecia jak dzieciaki byly mniejsze ale czas leci... :)

Olaboga ale Mi miki jeczy, interesuje go wszystko to co niepotrzeba ;P
Ide poczytac ksiązke :)

Wampi moja Hania ostatnio mnie przerazila ale za razem wzruszyla... Ogladalam jakis film, mloda dziewczyna zaczela rodzic, i Hania przyszla i sobie przystanela i obejrzala, nie bylo to nic strasznego ani nic wiec nie wyganialam jej, poprostu rodzila i pokazali dziecko w jej ramionach - Hania juz wie ze dzidzia jest w brzuszku i jakos musi wyjsc a ona do mnie tak szeptem mówi: Mamusiu a ja kiedys jak bede taka duża jak ty bede mogla miec taką dzidzie? :-D :-) ehhh...
Heheh a pierwszy raz u nas to byl juz 1,5 roku przed ciaza z Hanią ;) lata :-D

Ide bo nie moge sie od kompaoderwac ;P to forum mnie wkurza takie szerokie :|

Myrsini byliśmy w Śibeniku i Splicie :tak: Architektura Split powaliła mnie na kolana, piękne miasto.
A co do Grecji to kiedyś na pewno, bo to moje marzenie ale poczekamy aż ustabilizuje się sytuacja gospodarcza, z małym dzieckiem trzeba jechać z pewne miejsce, a w Grecji jednak jest napięta atmosfera...

Wampi piękna rocznica :-) my musimy jeszcze do marca poczekać ;-)

reklama
My chcemy jechać z rodzicami M, którzy już od paru lat jeżdżą w tamte strony.
Chcemy przejechać się transalmpiną i zwiedzić trochę zabytków i pooglądac pięknych widoków

Chorwacja jest eówniez moim marzeniem i zobaczenie jeziora Piltwickiego ....cudo

Załączniki

• transylwania-wycieczki-rumunia.jpg
    transylwania-wycieczki-rumunia.jpg
    76,9 KB · Wyświetleń: 28
Do góry