reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorota wszystkiego najlepszego :-) Świetnie wyglądasz Mamuśka :tak:

Anetka już wcześniej widzialam zdjecie i zachwalałam ale jeszcze raz się powtórzę piękna Luna jest ;-)

Myrsini Quinny to sprawdzona marka :tak: tylko mi się w nich nie podobają siedziska spacerówek, jak dla mnie za wąskie, lubię jak dziecko ma dużo przestrzeni.

reklama
sali za łóżeczkami a nie laleczkami hahaha

jagoda p dzięki.. wiem jak wygląda perłna informacja... :sorry:
napisałam w momencie kiedy podali info o urazie w głowę... i wtedy nie podali więcej info.. a dopiero później
reszta jak widzisz to był mój osobisty komentarz.. chyba że źle przeczytałaś i nie zerozumiałaś mojego posta

i zacytuję z Twojego linka to co powiedziałam

W poniedziałek w katowickim Zakładzie Medycyny Sądowej została przeprowadzona sekcja zwłok półrocznej Magdy z Sosnowca. Prokuratura przed godziną 15.00 poinformowała, że wstępne wyniki nie zaprzeczają zeznaniom matki dziewczynki. Wynika z nich, że przyczyną śmierci był tępy uraz tyłogłowia. Aby potwierdzić te ustalenia, potrzebne będą dodatkowe badania. W ciągu najbliższych dni do prokuratury powinna też trafić opinia biegłych.

Ja natomiast proponowałem zwrócenie uwagi na fragment:
"Dziecko, spadając z wysokości około 1-1,5 m, w żadnym razie nie powinno nabawić się obrażeń, które doprowadziłyby do jego zgonu. Kilkumiesięczne dzieci są bardzo ruchliwe, upadki zdarzają się dość często. Nie powodują jednak poważnych urazów. Robiono nawet międzynarodowe badania na ten temat – wynika z nich, że przy tego typu wypadkach, nie zdarzają się obrażenia śmiertelne. Dzieci doznają wyłącznie powierzchownych urazów: siniaków, otarć – tłumaczy ekspert. Dodaje, że sam podczas wieloletniej pracy nigdy nie spotkał się z taką przyczyną śmierci dziecka. Ponadto w przypadkach obrażeń śródczaszkowych zazwyczaj śmierć następuje po upływie pewnego okresu czasu, a nie w sposób natychmiastowy. "

Czego większość serwisów nie podała.
pozdrawiam

Ja natomiast proponowałem zwrócenie uwagi na fragment:
"Dziecko, spadając z wysokości około 1-1,5 m, w żadnym razie nie powinno nabawić się obrażeń, które doprowadziłyby do jego zgonu. Kilkumiesięczne dzieci są bardzo ruchliwe, upadki zdarzają się dość często. Nie powodują jednak poważnych urazów. Robiono nawet międzynarodowe badania na ten temat – wynika z nich, że przy tego typu wypadkach, nie zdarzają się obrażenia śmiertelne. Dzieci doznają wyłącznie powierzchownych urazów: siniaków, otarć – tłumaczy ekspert. Dodaje, że sam podczas wieloletniej pracy nigdy nie spotkał się z taką przyczyną śmierci dziecka. Ponadto w przypadkach obrażeń śródczaszkowych zazwyczaj śmierć następuje po upływie pewnego okresu czasu, a nie w sposób natychmiastowy. "

Czego większość serwisów nie podała.
pozdrawiam

a to o tym również rozmawiałyżmy z koleżankami.. i jesteśmy tego samego zdania
jednak jak narazie nie chcemy głośno mówić ajakie jest nasze zdanie w tej sprawie..
wolimy poczekać do końca sprawy i do dokładnej sekcji zwłok:tak:

widziałyście :-(
http://uwaga.tvn.pl/55399,wideo,333253,kim_jest_matka_magdy,kim_jest_matka_magdy,reportaz.html

Ostatnia edycja:
rox ja wole kicz innego typu :-p
taki co chociaz na półce postoi ;-) i się ładnie zaprezentuje:-)
albo cos przydatnego :-)

aaaa dziewczyny dajcie mi namiar na jakąś fajną NOWĄ komedię romantyczną.. my już prawie wszystkie widzieliśmy więc chciałąbym cos z najnowszych :-)
i to jeszcze żeby była dostępna w necie :-p lub w tv to sobie nagram na cyfrze chociaż i puszcze na walentynki :-p

A oglądałaś "och życie" albo "Żone na niby" mnie się podobały

Kasiek- No to czekamy razem z Tobą na wynik:tak: Nie wiem, jaki wynik chciałabyś ujrzeć, więc życzę takiego, który wywoła uśmiech na twojej twarzy:tak:

Myrsini
- Poważnie tam tak późno kobiety decydują się na dziecko? I nie wpadają? To musicie tam mieć chyba jakieś metalowe gumki, albo nie wiem co:-D Żartowałam, ale tak wśród moich znajomych to najwięcej nieplanowanych ciąż to właśnie z gumek...
Jak ja byłam w ciąży, to też nikogo w ciąży tak na żywo nie znałam, w sensie żadna znajoma czy koleżanka nie była w ciąży, ani nie planowała;-)
A jak masz jakieś pytania, to tutaj na forum na pewno wszystkie chętnie Ci zawsze odpowiemy:tak: Więc nie martw się, tylko jak coś, to pytaj:-)

Byliśmy na zakupach, wrócilismy i zaraz TV odpaliłam zobaczyć, czy są nowe wieści... Ehh, jakaś smutna chodzę i taka przygaszona...:-(

Oj ja miałam fajnie bo miałam moją ciotke, ciotke M (ale obie starsze o 5lat) i siostre M więc miałam z kim porównywac brzuszki

Husky to marzenie mojego K, w sumie mi też się podoba. No ale to nie pies na bloki, no i sierść ma długą, a u nas tylko mogą być psiaki z krótką, bo córa ma uczulenie (jak kiedyś pojechaliśmy na wakacje do wujka mojego K, a on ma dwa owczarki niemieckie, pełno sierści w domu, po kilku dniach córa była wysypana krostkami, w domu mieliśmy takiego mieszanego jamnika z krótką sierścią i nic jej nie było).

Moja szefowa ma dwa w bloku na 48metrach, też tego nie popieram... Faktem jest że o psy dbają... Po 4-5razy na spacery, do tego 2razy w tyg jeżdrzą z nim na całe dnie na ranczo, czeszą po2-3razy dziennie... Ale według mnie to są podwórkowe psiaki... Eh... o ile plany moje i M się spełnią to sobie sprawimy takiego za jakies 2lata, albo goldena... Husky mają to do siebie że uciekają, więc chyba o goldenie będziemy myślec...

VEGAS fajnie że mała łagodnie przeszła ospę

SALI sto lat, cieszę się że impreza udana

EWI no to czekamy te tygodnie zobaczymy jaki wynik waszego szaleństwa będzie

MYRSINI szczerze to Polska tak ocenia że Grecja to bankrut, ale tego co się w Polsce dzieje to mało komętują, że ludzie na podstawowe rzeczy coraz żadziej kase mają... Polska to też bankrut....

Jeśli chodzi o zaręczyny... M mnie wywiózł w miejsce gdzie pierwszy raz wyznał mi miłośc i zostaliśmy parą klęknął na środku rynku w tej mieścince... Pelek to był zdezorientowany, ale się cieszył ;-)

Co do Madzi, nie wierzę w ani jedno słowo tej kobiety i tyle...

U nas ogólnie oki... Mamy ambitnego plana na przyszłośc i nie wiemy jak się za niego zabrac, ale jakoś musimy zacząc kombinowac, a wy mi tu trzymac kciuki ;-)

Co do odleglości, to ja z was wszystkich to chyba najbardziej na zachodzie jestem ;-)

Młody do przedszkola nie chodzi bo stwierdziłam że nie będe go w tym mrozie wyciągac na dwór o 8rano... Ja dziś miałam wolne jutro też, ale musze posprzątac, no i choinka jeszcze u nas stoi

kasiaF witaj ponownie :-p
och życie oglądaliśmy 2 tyg temu :-)
ale żona na niby raczej nie.... bo nie kojarzę nawet wpisując w google...
więc to chyba będzie nasza komedia na walentynki :-p

dzieki wielkie

a właśnie mi kuzynka napisała że fajny jest film"ilu miałaś facetów" oglądała któraś??

Ostatnia edycja:
Dorotar, spóźnione wszystkiego najlepszego. Bardzo ładnie wyglądasz w nowych włosach ;)
Anetka, Luna prześliczny piesek ;)

Co do wózków ja mam IMPLAST BOLDER SD, jestem z niego bardzo zadowolona. Gondola była bardzo długa i szeroka więc Zosia jeździła sobie w niej do 7 miesiąca chyba, bo miała podnoszone oparcie. Spacerówka, też jest fajna choć już rzadziej używana przez zimę. Myśle, że nidługo i tak będziemy się przerzucać na parasolkmę... Może kwiecień maj.... r,id,d140NTA7aF40NTA7dV5odHRwOi8vaS53cC5wbC9hL2kvemFrdXB5My9ycW0vMTM2ODcvYWRiYWE5MmVmZmRhNTU0NGN.jpgTaki ma Zosia tylko, że z serii Nw Line, a ten jest eco line. Różnią się tymi podwójnymi kółkami tylko. Zosi wózek ma je jakby bardziej połączone w jedno.

Jeszcze poszukam gdzieś mojego psa i wrzucę ;)DSC03361.jpg Teraz jest obcięty to wygląda ciut chudziej ;P

Hello:)
kasia, czytam nie raz komentarze polaków co do kryzysu greckiego to aż ponizające są!Piszą że grecy lenie zyli na kredyt a teraz placimi za nich!A przeciez UE to wspólnota i równie dobrze Polska może potrzebowac pomocy itp.A w Polsce to same pracusie pewnie:-p
Mi jest podwójnie przykro z tego powodu bo ja jestem i polka i greczynką, ale mówiąc tak to polacy nie biorą pod uwage tego jak sie zyje w Grecji a jak w Polsce i tu mówie o przeciętnych ludziach.A przecież u was tez jest kryzys, do tego wszystko jest drogie a zarobki strasznie małe...

Jedna polka napisała, że i może i Grecja jest zadłuzona ale chociaż państwo łozy i pomaga biedniejszym, że mamy chociaż porządne drogi a autostrady są mega wypasione a Polsce to 5 km ciezko dróg wybudować i że Grecja walczy z nielegalna emigracja która pochłania miliony..i tak dalej pisała ...
Przykre to bardzo bo grecy na polaków zlego słowa nie powiedzą a zyje ich tutaj jeszcze bardzo duzo:-(

anetka ty jeszcze masz choinkę?:shocked2:My 6 stycznia rozbieramy:-DZostaw na przyszły rok hihi

dziewczynki ja 13.02 mam wizyte u ginekologa bede miała badanie krwi i moczu oraz usg 3D:tak:Juz sie doczekac nie mogę:rofl2:
gosdia, podoba mi sie twój wózeczek ale nie wiem czy u nas takiej firmy są musze poszukać bo ja to zielona jestem.
Niedaleko nas mieszka małzenstwo które ma bliznieta i teraz dopiero wiem że wozą małe swoje w Easy Walker bo zobaczyłam w internecie;)Fajny wózek

sali usmialam sie z tych laleczek heh no ale zdarza sie ;)

Ostatnia edycja:
Widzę,że od wczoraj jest temat "zwierzyniec" ;-) Ja miałam swego czasu 4 chomiki, królika, 2 psy i kota,a obecnie po 2 psy i 2 koty .

A co to wózkow to mam Coneco V3 oraz "parasolkę" Mamas&Papas Beat. Zwłaszcza ten 2 jest rewelacyjny.:tak: na coneco nie narzekam,ale swoje wady ma ;-)

reklama
Liza, i jak tam, posprzatali zabawki dzieciaczki?Odkurzyłas?Wode zmieniłaś rybkom?Jak tak to siadaj i pisz bo nuda wieje:-p
Bardzo słodkie te Twoje pociechy, ale pewnie na nude nie narzekasz przy takiej gromadce co?
Tak sprzątneli, ale musialam krzyknać ;P innaczej wrrrr... rybki ogarniete i od razu różnica w akwarium :tak:
Co do wózka to ja mam spacerówke Coneco Satrun, a gondolka to adbor ;) stara ale dobra firma,wózek masywny, na zime super,dzieciaczek nie zmarznie no ale wózek ciezki ;) na wies jak dla mnie byl akurat oki. Choc my juz wózka nie uzywamy od jesieni, miki na nozkach chodzi :-D
SUPER!!!! i wszystkiego co najlepsze :tak: :*

Witajcie.
Co do zwierzat mielismy pieska Pinczera - Remik :-) byl cudny, kupilismy go jak mial 6 tg, malutki w garści sie miescil... kupiony w sierpniu 2006,ale niestety polecialdo lasu najadl sie czegos i zdechl zimą 2009 :-( chcialabym drugiego tkaiego wariata ;-) marze o labradorze ale to marzenia jak narazie.. ;)
U nas pada snieg maly, zimno brrrrr... mezowi w piecu zgaslo i rano jak wstalismy bylo 16 stopni w domu :eek:
Daniel w nocy wymiotowal!:szok: niewiem skad jak i dlaczego, na nic nie narzekal, wstal przd chwila i jak narazie jest oki... :eek:
Na obiad juz królik sie gotuje, i bedzie do tego kasza i surówka z kiszonej kapusty:-)

U was tez jest takie szerokie forum? nie moge sie przyzwyczaic ;P

Do góry