reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vikamcia, dla wielu to juz jest bankrutem;)A od kuzynki w Polsce wiem że co chwile mówia w Polsce że wtedy i wtedy Grecja zbankrutuje a czytając polskie wiadomości to opisuja Grecję jakby była zerem a wcale tak zle nie jest

A to o czym ci pisałam z tym jezykiem greckim polaczonym z angielskim w internecie to tutaj nazywamy to Greeklish:tak:

lolkak, wiem ze u was to nawet za panstwowe przedszkola się płaci a tutaj ani 1 euro 100% darmowe są

Ostatnia edycja:
reklama
Lolkak ma się rozumieć :-D za 4 miesiące rozpoczynamy sabat :-D

Myrsini u Nas nazywa się to Ponglisz :-D połączenie polskiego i angielskiego ;-)

Kamcia 40ści :szok: nie za orgia musiała się odbyć :-D ;-)

lolka o nieeee
ja nie lubię sprzątac po zwierzetach za bardzo :-p
znaczy lubię , ale nie po takiej ilości :szok: buehehe

hehe Kama większość tego to jest tak jak się prawie wymawia Angielskie słowa np "szoping" tylko że po ang inaczej się pisze:-p
ale np "karpety" czyli wykładzina i mówi się i pisze inaczej.. bo mówi się "karpert" a pisze"carpets"
ale polacy Tutaj też mówią takim jezykiem czasami :-)
np.. ja mówię do męża .. podaj mi "glaskę" ( glass- szklanka) :p ale to niektóre słowa tak..
choć tez łącze z polskim angielski mówiąc.. "gdzie jest /ki/ (key) - klucz"

a standardem jest ... kup rollsy czyli długie bułki.. w pl rzadko takie się kupuje bo kupujemy zwykłe bułki a rolls to bułka podłużna .. podobna do bagietki...
ale u nas się przyjęło ze rolls to rolls i tak zostało.. jeszcze nigdy nie powiedziałam kup podłużna bułkę albo chociż bułkę :-p zawsze jest rollsa

Ostatnia edycja:
Kamcia mi sie wbiło w pamięć ak mój ojciec zawsze gadał "wynieś śmieci do garbecia" strasznie mnie to zawsze śmieszyło ;-)

Wampi mi się marzy Husky, ale odpada dla mnie z dwóch względów niby mam duże podwórko ale ten pies musi biegać a wiem za ja nie byłabym w stanie poświęcać mu tyle czasu i energii ile by potrzebował, a po drugie to wilk...kiedy poczuje zew natury to nie ma zmiłuj, jeśli znajdzie dziure w płocie to szukaj wiatru w polu. Dlatego chyba zdecydujemy się na Labradora to piękne i mądre psiaki i co najważniejsze mają wrodzoną miłość do dzieci, chciałabym żeby Julka wychowywała się razem z nim :-)

kama bywa że się tak mówi :-p

to ja wam powiem jaki ja miałam zwierzyniec... oczywiście co jakis czas się zwierzęta powtarzały:p
więc na początku miałam papużki nierozłączki , później 2 kotki , następnie 40 chomików :-D buehehe ,ślimaki!!!, rybki , znów chomiki , 4 szczury , rybki , 2 psy , 3 koty , szynszylę, kota, papugę ... i tu w ie .. kota , rybki , kota , ale bardzo chciałabym psa.. z tym że mi się podobają duże psy a mój twierdzi ze będziemy musieli dużo kasy na żarcie wydawać... i psa nie mamy...

a z tymi ślimakami było tak ze jak byłam mała i miałam te akwaria po chomikach to nazbieraam z braćmi ślimaki i wsadziliśmy sobie do kawarium.. karmiliśmy je sałata mleczami itp... i robilismy sobie wyscigi buehehe który najszybciej dojdzie do końca deseczki po której miały niby się ścigać:-p
wariiatka ze mnie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
Husky to marzenie mojego K, w sumie mi też się podoba. No ale to nie pies na bloki, no i sierść ma długą, a u nas tylko mogą być psiaki z krótką, bo córa ma uczulenie (jak kiedyś pojechaliśmy na wakacje do wujka mojego K, a on ma dwa owczarki niemieckie, pełno sierści w domu, po kilku dniach córa była wysypana krostkami, w domu mieliśmy takiego mieszanego jamnika z krótką sierścią i nic jej nie było).

Wszystkich ludzi którzy trzymają Husky w bloku, przywiązałabym na kilka dni do gorącego kaloryfera ciekawe czy im by było wtedy miło ;-)

Do góry