reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vikamcia, dla wielu to juz jest bankrutem;)A od kuzynki w Polsce wiem że co chwile mówia w Polsce że wtedy i wtedy Grecja zbankrutuje a czytając polskie wiadomości to opisuja Grecję jakby była zerem a wcale tak zle nie jest

A to o czym ci pisałam z tym jezykiem greckim polaczonym z angielskim w internecie to tutaj nazywamy to Greeklish:tak:

lolkak, wiem ze u was to nawet za panstwowe przedszkola się płaci a tutaj ani 1 euro 100% darmowe są

Ostatnia edycja:
reklama
Lolkak ma się rozumieć :-D za 4 miesiące rozpoczynamy sabat :-D

Myrsini u Nas nazywa się to Ponglisz :-D połączenie polskiego i angielskiego ;-)

Kamcia 40ści :szok: nie za orgia musiała się odbyć :-D ;-)

lolka o nieeee
ja nie lubię sprzątac po zwierzetach za bardzo :-p
znaczy lubię , ale nie po takiej ilości :szok: buehehe

hehe Kama większość tego to jest tak jak się prawie wymawia Angielskie słowa np "szoping" tylko że po ang inaczej się pisze:-p
ale np "karpety" czyli wykładzina i mówi się i pisze inaczej.. bo mówi się "karpert" a pisze"carpets"
ale polacy Tutaj też mówią takim jezykiem czasami :-)
np.. ja mówię do męża .. podaj mi "glaskę" ( glass- szklanka) :p ale to niektóre słowa tak..
choć tez łącze z polskim angielski mówiąc.. "gdzie jest /ki/ (key) - klucz"

a standardem jest ... kup rollsy czyli długie bułki.. w pl rzadko takie się kupuje bo kupujemy zwykłe bułki a rolls to bułka podłużna .. podobna do bagietki...
ale u nas się przyjęło ze rolls to rolls i tak zostało.. jeszcze nigdy nie powiedziałam kup podłużna bułkę albo chociż bułkę :-p zawsze jest rollsa

Ostatnia edycja:
Kamcia mi sie wbiło w pamięć ak mój ojciec zawsze gadał "wynieś śmieci do garbecia" strasznie mnie to zawsze śmieszyło ;-)

Wampi mi się marzy Husky, ale odpada dla mnie z dwóch względów niby mam duże podwórko ale ten pies musi biegać a wiem za ja nie byłabym w stanie poświęcać mu tyle czasu i energii ile by potrzebował, a po drugie to wilk...kiedy poczuje zew natury to nie ma zmiłuj, jeśli znajdzie dziure w płocie to szukaj wiatru w polu. Dlatego chyba zdecydujemy się na Labradora to piękne i mądre psiaki i co najważniejsze mają wrodzoną miłość do dzieci, chciałabym żeby Julka wychowywała się razem z nim :-)

kama bywa że się tak mówi :-p

to ja wam powiem jaki ja miałam zwierzyniec... oczywiście co jakis czas się zwierzęta powtarzały:p
więc na początku miałam papużki nierozłączki , później 2 kotki , następnie 40 chomików :-D buehehe ,ślimaki!!!, rybki , znów chomiki , 4 szczury , rybki , 2 psy , 3 koty , szynszylę, kota, papugę ... i tu w ie .. kota , rybki , kota , ale bardzo chciałabym psa.. z tym że mi się podobają duże psy a mój twierdzi ze będziemy musieli dużo kasy na żarcie wydawać... i psa nie mamy...

a z tymi ślimakami było tak ze jak byłam mała i miałam te akwaria po chomikach to nazbieraam z braćmi ślimaki i wsadziliśmy sobie do kawarium.. karmiliśmy je sałata mleczami itp... i robilismy sobie wyscigi buehehe który najszybciej dojdzie do końca deseczki po której miały niby się ścigać:-p
wariiatka ze mnie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
Husky to marzenie mojego K, w sumie mi też się podoba. No ale to nie pies na bloki, no i sierść ma długą, a u nas tylko mogą być psiaki z krótką, bo córa ma uczulenie (jak kiedyś pojechaliśmy na wakacje do wujka mojego K, a on ma dwa owczarki niemieckie, pełno sierści w domu, po kilku dniach córa była wysypana krostkami, w domu mieliśmy takiego mieszanego jamnika z krótką sierścią i nic jej nie było).

Wszystkich ludzi którzy trzymają Husky w bloku, przywiązałabym na kilka dni do gorącego kaloryfera ciekawe czy im by było wtedy miło ;-)

Do góry